Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Αγρότες - κτηνοτρόφοι >>> Ο αγώνας συνεχίζεται

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων
Ν. Έβρου « Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Τα τρακτέρ αποχώρησαν από τα μπλόκα
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αγρότες – κτηνοτρόφοι, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «η ΕΝΟΤΗΤΑ» χαιρετίζει την πολυήμερη σκληρή μάχη που έδωσε η μικρομεσαία αγροτιά και στο νομό μας . Η μάχη αυτή πρόσθεσε πολύτιμη εμπειρία, που είναι πολύ χρήσιμη, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για τους αγώνες που έρχονται, για την ίδια την επιβίωσή μας. Η μαζικότητα των μπλόκων ιδίως αυτών του Ορμενίου, της Κορνοφωλιάς, αλλά και του Πυθίου, η κινητοποίηση των χωριών , η συμμετοχή των νέων αγροτών , η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από το εργατικό και λαϊκό κίνημα, είναι παρακαταθήκη για τη συνέχιση του αγώνα.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες αντιμετώπισαν με επιτυχία την υπονομευτική στάση της κυβέρνησης , των μηχανισμών της και την στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟ, που από την αρχή αντιτάχθηκε στα μπλόκα.

Η μη ικανοποίηση των αιτημάτων μας για:
· Πραγματική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος,
· κατώτερες εγγυημένες τιμές ,
· μείωση του κόστους παραγωγής,
· κατάργηση του ΦΠΑ ,
· την ουσιαστική ρύθμιση των χρεών ,
· την προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές,
· έργα υποδομής κλπ.
οφείλεται στην άρνηση της κυβέρνησης, που επικαλέστηκε τις δεσμεύσεις και απαγορεύσεις της ΚΑΠ και του ΠΟΕ. Πράγμα που αποκαλύπτει την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που στις Βρυξέλλες συναποφασίζουν και υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις είτε της Ν.Δ είτε του ΠΑΣΟΚ και που στόχο έχει την ενίσχυση της κερδοφορίας των εμποροβιομηχάνων.
Στα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες μεγάλη είναι και η ευθύνη των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου ( ΣΥΝ /Σύριζα και ΛΑΟΣ). Η κριτική που ασκούν προς την κυβέρνηση είναι κριτική διαχείρισης και όχι επί της ουσίας της αντιαγροτικής πολιτικής. Τα περί έλλειψης της «εθνικής στρατηγικής» είναι απάτη, αφού όλα αυτά τα χρόνια εφαρμόζουν αγροτική πολιτική σε επίπεδο εθνικό αλλά με ταξικό προσανατολισμό όπως ορίζει η ΕΕ και η ΚΑΠ υπέρ των πλουσίων αγροτών και των μονοπωλίων.




Το ίδιο υπεύθυνες είναι και η ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ, που χρόνια τώρα, έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εκτόνωσης και υποταγής των μικρομεσαίων αγροτών στην αντιαγροτική πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Στις κινητοποιήσεις αυτές για άλλη μια φορά συγκρούσθηκαν οι δυο γραμμές.
Ø Η πρώτη που ακολουθούν τα αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και που εκφράζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, που ελπίζουν ότι θα επωφεληθούν από το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς. Από ’δω πηγάζει και η θέση τους για το «Μητρώο των αγροτών» και οι ενισχύσεις να δίνονται στους «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες»
Ø Η δεύτερη για την οποία αγωνίζονται οι Αγροτικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία , η ΠΑΣΥ και συγκρούεται με την πρώτη σε όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς . Γραμμή που πρέπει να ενισχυθεί σε βάρος του συνδικαλισμού της υποταγής και που δίνει ώθηση στην οργάνωση της αγροτιάς σε Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα.

Η πείρα από αυτούς τους αγώνες δείχνει ότι όσο μαζικοί και αν είναι δεν φτάνουν να ανατρέψουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Χρειάζεται να βγουν πολιτικά συμπεράσματα, να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους να αλλάξουν οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί συσχετισμοί υπέρ των δυνάμεων που παλεύουν σταθερά και αταλάντευτα ενάντια στις αιτίες των προβλημάτων και που θέτουν στην ημερήσια διάταξη αιτήματα και στόχους για το σήμερα, αλλά και για την υλοποίηση μιας άλλης φιλολαϊκής αγροτικής πολιτικής κόντρα στα μονοπώλια και την ΕΕ

Αγρότες - κτηνοτρόφοι , συνεχίζουμε τον αγώνα.
Πρώτος Σταθμός οι εκδηλώσεις για το Κιλελέρ.


Ιανουάριος 2009

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΚΚΕ στην Ορεστιάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ του ΚΚΕ
Με ομιλία - συζήτηση

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου στις 6μμ

Στην Ορεστιάδα ( ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ)

Θα μιλήσει
ο Δημήτρης Κρεωνάς, μέλος της Κ.Ε

Για τις πολιτικές εξελίξεις
και τις θέσεις του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς

KKE Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΚΚΕ στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς

Αγρότες – κτηνοτρόφοι
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται τις τελευταίες δεκαετίες αντιμέτωποι με την Κοινή Αγροτική Πολιτική , μια πολιτική που χρόνο με το χρόνο τους οδηγεί στη χρεοκοπία και το ξεκλήρισμα. Για τις τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής μεγάλες είναι και οι ευθύνες των κομμάτων της Ν.Δ , του ΠΑΣΟΚ , του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ που την συνυπέγραψαν και τη στηρίζουν . Το σημερινό ενδιαφέρον τους για τα χάλια της αγροτιάς είναι καθαρή υποκρισία.

Σήμερα οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σαν βασικό στόχο να τους διώξει από το χωράφι και να παραδώσει τη γη , την παραγωγή, τη μεταποίηση, την εμπορία των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, ολόκληρο το χρυσοφόρο διατροφικό κύκλωμα σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους. Σωτηρία λοιπόν για τους αγρότες στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δε υπάρχει. Η ελπίδα βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών γιατί θεωρεί πέρα για πέρα δίκαια τα αιτήματα τους για:
ü Αναπλήρωση των απωλειών του αγροτικού εισοδήματος.
ü Καθιέρωση εγγυημένων τιμών για όλα τα προϊόντα
ü Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής.
ü Μέτρα για την προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις
αθρόες εισαγωγές.
ü Άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων.

Αγρότες - κτηνοτρόφοι -
υπάρχει και άλλος δρόμος

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης, από τον οποίο κερδισμένοι θα είναι οι παραγωγοί αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, τα λαϊκά στρώματα και η χώρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης του ΚΚΕ είναι:





Ø Η ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας μας, χωρίς περιορισμούς. Ανάπτυξη που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού μας και θα σέβεται το περιβάλλον.
Ø Η ολόπλευρη στήριξη της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας από το κράτος, με την εκτέλεση βασικών έργων υποδομής και τη δημιουργία κρατικών βιομηχανιών μεταποίησης και παραγωγής αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων.
Ø Η ανάδειξη των παραγωγικών συνεταιρισμών των μικρομεσαίων αγροτών σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης.
Ø Η πλήρη ασφάλιση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής από αποκλειστικά δημόσιο φορέα και αντιμετώπιση των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων της υπαίθρου.

Αγρότες – κτηνοτρόφοι
Οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς για να είναι αποτελεσματικοί χρειάζεται να δυναμώσουν και να συντονιστούν με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας μεγάλης ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, που θα αγωνίζεται για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σε βάρος των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και υπέρ του ΚΚΕ . Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, που θα προωθήσει την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας σε όφελος των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και του ελληνικού λαού.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ:

§ ΚΑΛΕΙ όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού μας, να δώσουν δυναμικά το παρόν στις κινητοποιήσεις, που οργανώνουν η ΠΑΣΥ , η ΟΑΣΕ , μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους, για την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων των αγροτών αλλά και για την ανατροπή της ΚΑΠ , που είναι η κύρια αιτία των προβλημάτων.

§ ΚΑΛΕΙ ακόμα όλους τους εργαζόμενους, να βρεθούν στα ΜΠΛΟΚΑ , στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς, γιατί η σωτηρία της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας μας αφορά όλους.

Γενάρης 2009

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Έκτακτη ανακοίνωση

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων


Έκτακτο
Δελτίο τύπου
Ορεστιάδα 5 Ιανουαρίου 2009

Η σύσκεψη που θα πραγματοποιούσαν οι αγρότες, σήμερα Δευτέρα 5/1/2009 και ώρα 6.30 στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, για να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα, αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών.

Η ΠΑΣΥ και η ΟΑΣΕ, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα ορίσουν σ νέα ημερομηνία για την πραγματοποίηση της σύσκεψης .

5/1/2009

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Σύσκεψη αγροτών για νέους αγώνες

Η ΠΑΣΥ και η ΟΑΣΕ καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους
σε σύσκεψη
που θα γίνει την Δευτέρα 5/1/2009 και ώρα 6.30΄
στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Άμεσα αιτήματα

 Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα τη χρονιά που πέρασε( 2008).
 Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και συγκεκριμένα:
• 26 λεπτά το κιλό για το καλαμπόκι
• 26 λεπτά το κιλό για το μαλακό στάρι και 40 λεπτά για το σκληρό
• 60 λεπτά το κιλό για το βαμβάκι
• 1,40 ευρώ το κιλό για το πρόβειο γάλα
• 90 λεπτά το κιλό για το γίδινο γάλα
• 70 λεπτά το κιλό για το αγελαδινό γάλα
• 8 ευρώ το κιλό για το αιγοπρόβειο κρέας
• 6 ευρώ για το βοδινό κρέας
• 1,70 ευρώ το κιλό για το χοιρινό κρέας

 Τιμαριθμική αναπροσαρμογή της ενιαίας ενίσχυσης και κατάργηση των νόμιμων και των παράνομων κατακρατήσεών της
 Μείωση του κόστους παραγωγής, με τη μείωση του ΦΠΑ και επιδότηση για την αγορά αγροτικών μέσων και εφοδίων, με αφορολόγητο πετρέλαιο, με μείωση των επιτοκίων δανεισμού κι άλλα μέτρα.
 Άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις αγρότισσες.
 Μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία του νομού μας

Συναυλία αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη 7 Γενάρη 2009

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη 7 Γενάρη 2009. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε ένα λεπτό χωρίς ο καθένας ατομικά, αλλά κυρίως συλλογικά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό λαό, που δοκιμάζεται για ακόμα μια φορά από μια βάρβαρη ισραηλινή επίθεση. Η λύση είναι μία. Να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα εδάφη του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Την ευθύνη μαζί με την ισραηλινή κυβέρνηση έχουν οι ΗΠΑ, οι οποίες έδωσαν τις ευχές τους στον πόλεμο αυτό, αλλά και η ΕΕ, η οποία δε δείχνει ουδετερότητα ή απάθεια ή έλλειψη ικανότητας να παρέμβει, αλλά αντίθετα είναι συνήγορος, είτε μοιράζοντας εξίσου τις ευθύνες, είτε με το ψήφισμα και την απόφασή της να αναβαθμίσει τις σχέσεις με το Ισραήλ, χωρίς να κάνει ούτε νύξη για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού.