Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Οι μαθητές στα δικαστήρια - Δήλωση Σταμάτη Γκατζίδη

Δήλωση του Σταμάτη Γκατζίδη
υποψήφιου Δημάρχου με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Θεωρώ απαράδεκτο και αντιπαιδαγωγικό το γεγονός να σέρνονται στα δικαστήρια και να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου ανήλικοι μαθητές γιατί πραγματοποίησαν 2 μέρες κατάληψη στο σχολείου τους , διεκδικώντας μια καλύτερη εκπαίδευση.

Η αντιδραστική Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου που ψηφίστηκε το 1999 από το ΠΑΣΟΚ και την διατήρησε σε ισχύ η κυβέρνηση της Ν.Δ, αξιοποιείται και πάλι και στέλνει στα μαθητοδικεία δεκάδες μαθητές της Ορεστιάδας.

Ο στόχος τους είναι φανερός. Επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν τους αγώνες στην συνείδηση των νέων και να τους τρομοκρατήσουν για να υλοποιείται χωρίς αντιστάσεις η αντιεκπαιδευτική τους πολιτική.

Την ώρα που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ δείχνουν απεριόριστη ανοχή σε κάθε είδους χουλιγκανισμούς , την ίδια ώρα εξαντλούν όλη την αυστηρότητά τους στους αγώνες των μαθητών και γενικά των εργαζομένων.

Καλώ τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους μαζικούς φορείς της περιοχή μας, να συντονιστούν και να αντιδράσουν τώρα , να καταδικάσουν τα νέα μαθητοδικεία , να σταθούν στο πλευρό των παιδιών τους και να απαιτήσουν να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις των μαθητών.
Κανέναν δεν πρέπει να τρομοκρατήσουν αυτές οι ενέργειες αντίθετα σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επιτακτική η ανάγκη να συγκροτηθεί ένα μεγάλο μέτωπο αγώνα που θα αντιπαρατεθεί με την αντιεκπαιδευτική πολιτική των κομμάτων του δικομματισμού και θα διεκδικήσει το σχολείο των σύγχρονων αναγκών.

KKE >>> Στα δικαστήρια οι μαθητές της Ορεστιάδας

ΚΚΕ- ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΚΝΕ- ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στα δικαστήρια οι μαθητές της Ορεστιάδας

Με αφορμή την προσαγωγή των μαθητών της Ορεστιάδας σε δίκη που θα γίνει 29/10/2010 στο μονομελές της Ορεστιάδας και με κατηγορητήριο τις καταλήψεις του φθινοπώρου του 2009 η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ, και το Τομεακό Συμβούλιο Βορείου Έβρου της ΚΝΕ επισημαίνουν τα παρακάτω:

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να σέρνονται στα δικαστήρια και να κάθονται στο εδώλιο μαθητές γιατί αγωνίστηκαν για μια καλύτερη παιδεία. Ο στόχος τους είναι καθαρός, αξιοποιώντας το αντιδημοκρατικό αυταρχικό νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισαν στη Βουλή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ , είναι να ενοχοποιήσουν τους αγώνες του μαθητικού κινήματος, να τους τρομοκρατήσουν, έτσι ώστε με «σκυμμένο» το κεφάλι, χωρίς διαμαρτυρίες, να αποδέχονται την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Οι ενέργεια αυτή δείχνει ακόμα πόσο φοβούνται τους αγώνες του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας.
Το φαινόμενο αυτό να «σέρνονται» ομαδικά στα δικαστήρια ανήλικοι μαθητές των σχολείων της περιοχής μας πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας .
Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Βορείου Έβρου της ΚΝΕ απαιτούν να σταματήσουν άμεσα οι προσαγωγές των μαθητών στα δικαστήρια καθώς και η ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών.

Σήμερα, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, είναι ανάγκη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιπαλέψουν την πολιτική που:

 Παραδίδει την Παιδεία όλων των βαθμίδων στους νόμους της αγοράς και υποβαθμίζει την μορφωτική της αποστολή στη δια βίου κατάρτιση.
 Ροκανίζει καθημερινά ότι απέμεινε από το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της , την εμπορευματοποιεί και συνεχώς τροφοδοτεί την Λερναία Ύδρα της παραπαιδείας που κατατρώγει κυριολεκτικά το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών.
 Εξοντώνει τους μαθητές στο « μαγγανοπήγαδο » σπίτι – σχολείο – φροντιστήριο, για την απόκτηση αποσπασματικών, ασυνάρτητων και πολλές φορές « περιττών » γνώσεων. Με την χρόνια υποχρηματοδότηση έχει δημιουργήσει τις μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλιστικά μέσα.




Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΝΑΣ
και μαζί μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί να απαιτήσουν την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να διεκδικήσουν:

 Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση . Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης και της έμμεσης ιδιωτικοποίησης της δημόσιας.
 Θέσπιση δίχρονης προσχολικής αγωγής μέσα από κρατικό δίκτυο παιδικών κέντρων.
 Καθιέρωση Ενιαίου και 12/χρονου σχολείου γενικής εκπαίδευσης.
 Οικοδόμηση Ειδικών Επαγγελματικών Σχολών ενταγμένων στο εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση των ιδρυμάτων κατάρτισης ΙΕΚ , ΚΕΚ κλπ.
 Αναδιαμόρφωση μιας αληθινά Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης που θα παρέχει πλήρη επιστημονική επάρκεια και επαγγελματική ικανότητα στους απόφοιτους.
 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης.
 Την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε το 1999 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , διατήρησε σε ισχύ η κυβέρνηση της Ν.Δ, και εφαρμόζει και πάλι το ΠΑΣΟΚ. Πράξη με την οποία οδηγούνται σε μαθητοδικεία εκατοντάδες μαθητές σε όλη τη χώρα.

 Την αποτροπή των σχεδίων της κυβέρνησης να «αποκεντρώσει» , με τον σχέδιο « Καλλικράτης» , τις ευθύνες της για τη λειτουργία της εκπαίδευσης και να τις φορτώσει αποκλειστικά στις πλάτες των Δήμων.

Όχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων
Η τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς και μαθητές δεν θα περάσει


Υ.Γ.
Την Τετάρτη 1/9/2010 και ώρα 12.30΄
Η Αχτιδική Επιτροπή και η ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν
παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο των δικαστηρίων Ορεστιάδας

31/8/ 2010

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ >>> Περιοδεία στα νοσοκομεία του νομού μας

Περιοδεία « της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ »
στα Νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας του Έβρου


Στις επερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» θα έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα της τις παρεχόμενες προς τους εργαζόμενους του νομού μας δημόσιες υπηρεσίες Υγείας & Πρόνοιας.
Γι’ αυτό και την Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010 αντιπροσωπεία της επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Και την Τρίτη 31 Αυγούστου θα περιοδέψει και θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Φερών και Σουφλίου καθώς και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Βλισίδης Τάσος

και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι
Σάββας Δευτεραίος (Αλεξ-πολης)
Κυριακίδης Μπάμπης (Σουφλίου)
Πολύμερος Μουλούδης Διδ-χου)
Γκατζίδης Σταμάτης ( Ορεστιάδας)

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Περιοδεία στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ περιοδεία στα δικαστήρια Ορεστιάδας

Αντιπροσωπεία της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» για το Δήμο Ορεστιάδας με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταμάτη Γκατζίδη θα περιοδέψει στα δικαστήρια της Ορεστιάδας τη Δευτέρα 30 Αυγούστου και ώρα 10. 30΄ το πρωί

στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης των εργαζομένων για τις θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και της ανάδειξης των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα καλέσει και τους δικαστικούς υπαλλήλους να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές καταψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ είτε έχουν το χρίσμα είτε «μασκαρεύονται» ως ανεξάρτητοι

Να ενισχύσουν τους συνδυασμούς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για να δυναμώσει ο αγώνας
>>>ενάντια στην πολιτική της «ΤΡΟΪΚΑΣ» που επιδεινώνει δραματικά τη ζωή των εργαζομένων
>>>ενάντια στην πολιτική που έχει οδηγήσει την περιοχή μας στο μαρασμό και την οικονομική και πληθυσμιακή κατάρρευση.



28/8/2010

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ > Απογυμνωμένες οι κτηνιατρικές υπηρεσίες Β΄ Έβρου

Τελείως απογυμνωμένες από επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό
οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του Βορείου Έβρου

Οι μεγάλες ελλείψεις σε επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό που υπάρχουν στα κτηνιατρεία Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Κυπρίνου, και Δικαίων φανερώνουν περίτρανα
ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην ουσία έχουν εγκαταλείψει τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας στην τύχη τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:
Στο κτηνιατρείο των Δικαίων η θέση του κτηνιάτρου είναι κενή εδώ και 10 χρόνια.
Στο κτηνιατρείο του Διδυμοτείχου ο κτηνίατρος έχει στην ευθύνη του 5 χιλιάδες βοοειδή , 25 χιλιάδες αιγοπρόβατα συν την λειτουργία και τον έλεγχο του Δημοτικού σφαγείου.
Το ελάχιστο προσωπικό με αυταπάρνηση προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, για να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους και να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών. Από τα πράγματα όμως αναγκάζεται να περιορίσει τις εργασίες του στις τελείως απαραίτητες και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια έκτακτη κατάσταση με την εμφάνιση κάποιας ζωονόσου.
Όσον αφορά το διασυνοριακό κτηνιατρικό κέντρο εξωτικών νοσημάτων που τα εγκαίνιά του έγιναν πριν από 2 χρόνια και για το οποίο δαπανήθηκαν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, παραμένει ανενεργό γιατί δεν διορίστηκε ποτέ το απαραίτητο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και εξοπλιστικά μέσα μεγάλης χρησιμότητας αλλά και μεγάλου κόστους σκουριάζουν στις κούτες αχρησιμοποίητα

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση μεγάλες είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που με την πολιτική τους συνειδητά χρόνο με το χρόνο υποβαθμίζουν τις δημόσιες κτηνιατρικές υπηρεσίες, αφήνοντας ελεύθερο χώρο δράσης στον ιδιωτικό τομέα.

Μεγάλες όμως είναι οι ευθύνες των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που βρίσκονται στο τιμόνι της Νομαρχίας και των Δήμων, στα συνδικάτα , στους μαζικούς φορείς και αδιαμαρτύρητα στηρίζουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και βάζουν πλάτες να περάσουν

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους κτηνοτρόφους και όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Να στείλουν μήνυμα οργής στις εκλογές για της Δημοτικές και Περιφερειακές διοικήσεις καταψηφίζοντας τους συνδυασμούς που θα συγκροτήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ είτε έχουν το χρίσμα είτε φορούν τον μανδύα του ανεξάρτητου. Να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για να εκλεγούν συνεπείς αγωνιστές που θα πρωτοστατήσουν στους αγώνες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.
25/8/2010

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Περιοδεία της « ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ » στο κτηνιατρείο της Ορεστιάδας

Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές 2010
Για το Δήμο Ορεστιάδας
…Συζητούμε για τα προβλήματα
…παίρνουμε θέση
… διεκδικούμε λύσεις




Δελτίο Τύπου

Περιοδεία της « ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ » στο κτηνιατρείο της Ορεστιάδας


Αντιπροσωπεία της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» για το Δήμο Ορεστιάδας με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταμάτη Γκατζίδη θα περιοδέψει στις κτηνιατρικές υπηρεσίες του Βορείου Έβρου την Τετάρτη 25 Αυγούστου και ώρα 10. 30΄ το πρωί

στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης των εργαζομένων για τις θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και της ανάδειξης των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας.



24/8/2010

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Σχόλιο Για τη σκόπιμη και αποπροσανατολιστική ονοματολογία

Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές 2010
Για το Δήμο Ορεστιάδας
…Συζητούμε για τα προβλήματα
…παίρνουμε θέση
… διεκδικούμε λύσεις


Σχόλιο
Της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Για τη σκόπιμη και αποπροσανατολιστική ονοματολογία


Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε μια καλοστημένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού που την τροφοδοτούν καθημερινά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και την αναπαράγουν πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωση.

Με μια ακατάσχετη ανούσια ονοματολογία, προσπαθούν να αφήσουν στην άκρη τα οξυμένα προβλήματα και τις αιτίες που τα γεννούν, τις τραγικές συνέπειες της αντιλαϊκής τους πολιτικής και να αφήσουν εκτός των συζητήσεων την ουσία των εκλογών που είναι ο γενικευμένος πολιτικός χαρακτήρας αυτής της εκλογικής μάχης.


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη τους στην ανούσια ονοματολογία. Καμιά αυταπάτη . Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ θα επιδιώξουν με όλες τους τις δυνάμεις να εκλέξουν φιλικές προς αυτούς Περιφερειακές και Δημοτικές διοικήσεις για να μπορούν ανενόχλητοι να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την πολιτική που τους υπαγορεύει η «Τρόικα».

Καλεί ακόμα τους εργάτες, τους αγρότες, τους άνεργους, τους επαγγελματίες τους συνταξιούχους , τους νέους , όλους όσους πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή τους πολιτική να στείλουν ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας, μαυρίζοντας τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Και ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ να μετατρέψουν τα Περιφερειακά και Δημοτικά συμβούλια σε κάστρα υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, σε κάστρα αντίστασης και αγώνα.

21/8/2010

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
« Η ΕΝΟΤΗΤΑ »




Σε απόγνωση οι κολοκυθοπαραγωγοί του Έβρου

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κολοκυθοπαραγωγοί της περιοχής μας που βλέπουν την παραγωγή τους να είναι φέτος μειωμένη μέχρι και 60% εξ αιτίες των αντίξοων καιρικών συνθηκών.
Η απώλεια εισοδήματος των κολοκυθοπαραγωγών είναι σημαντική για τους ίδιους και την τοπική οικονομία αν υπολογίσουμε ότι στην περιοχή μας καλλιεργήθηκαν τη φετινή χρονιά 3.800 στρέμματα.
Η ΟΑΣΕ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να σταθεί στο πλευρό των κολοκυθοπαραγωγών τη δύσκολη αυτή ώρα. Να προχωρήσει άμεσα στην εξατομίκευση των ζημιών και να τους ενισχύσει με αποζημιώσεις που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μικρό κέρδος για την επιβίωση των οικογενειών τους.
Λεφτά υπάρχουν. Το προηγούμενο διάστημα είδαμε να ενισχύονται οι Τράπεζες με τεράστια ποσά . Οι αγρότες δεν διεκδικούν υπερκέρδη. Αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Τις επόμενες μέρες η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων η ΄΄ ΕΝΟΤΗΤΑ ΄΄ θα καλέσει σε σύσκεψη όλους τους κολοκυθοπαραγωγούς της περιοχής για να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να διεκδικήσουν την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.
Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

• Μείωση της τιμής στο ψωμί και τα παράγωγά του σταριού
• Αξιοπρεπές εισόδημα στους μικροπαραγωγούς σιταριού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Με αφορμή τις σχεδιαζόμενες μεγάλες ανατιμήσεις στο αλεύρι, το ψωμί και τα ζυμαρικά, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σε ανακοίνωσή του τονίζει:
«Είναι ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ του χειρίστου είδους σε βάρος του λαού οι νέες μεγάλες αυξήσεις στο αλεύρι, στο ψωμί και στα ζυμαρικά που σχεδιάζουν οι μεγαλέμποροι - μεγαλοεισαγωγείς και οι αλευροβιομήχανοι, την ίδια στιγμή που κυριολεκτικά ληστεύουν τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς σιτηρών. Είναι χοντροκομμένο ψέμα ο ισχυρισμός τους ότι αυξάνουν τις τιμές λόγω της απόφασης της ρωσικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις εξαγωγές σιτηρών. Η αλήθεια είναι ότι οι μεγαλέμποροι - μεγαλοεισαγωγείς έχουν τις αποθήκες τους γεμάτες και από σκληρό και από μαλακό στάρι. Εκβιάζοντας τους μικρομεσαίους παραγωγούς σιτηρών με τις φθηνές εισαγωγές, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια μείωναν τις τιμές, ακόμα και κάτω από τα 10 λεπτά το κιλό. Το αποτέλεσμα ήταν να θησαυρίζουν, καθώς η τιμή στο αλεύρι ήταν σταθερή ή αυξανόμενη. Έτσι οι νέες υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές θα οδηγήσουν σε υπέρογκη αύξηση των κερδών τους, χωρίς οι μικροί παραγωγοί - που ήδη έχουν ξεπουλήσει την παραγωγή τους - να έχουν κανένα όφελος.
Με δεδομένες τις μεγάλες αυξήσεις στο ΦΠΑ, τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, την αύξηση των ανέργων, το επερχόμενο νέο κύμα ακρίβειας θα είναι χαριστική βολή στο λαϊκό εισόδημα.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι είναι μύθος ο ισχυρισμός των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου"» ότι ο ανταγωνισμός και η ελεύθερη αγορά συντελούν στη μείωση των τιμών. Η κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων - μονοπωλίων στα τρόφιμα, όπως παντού, λειτουργεί παρασιτικά και ληστρικά σε βάρος των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων παραγωγών.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά πρέπει να απαιτήσουν να απαγορευτεί η οποιαδήποτε αύξηση στο ψωμί και στα τρόφιμα. Να μειωθεί η τιμή του ψωμιού και να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να καθοριστεί κατώτερη εγγυημένη τιμή στο σιτάρι που να εξασφαλίζει αξιοπρεπές εισόδημα για τους μικρούς παραγωγούς.
Οι εξελίξεις σε όλους τους κλάδους και τομείς αποκαλύπτουν ότι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά έχουν κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν. Γι' αυτό χρειάζεται να διαμορφώσουν κοινό αντιμονοπωλιακό μέτωπο με στόχο να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μονοπώλια στην παραγωγή και στο χονδρεμπόριο. Να στηριχθούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρομεσαίας αγροτιάς. Το κράτος να αναλάβει τη συγκέντρωση της παραγωγής και τις εισαγωγές - εξαγωγές. Αυτός είναι ο δρόμος για να αναπτυχθεί η εγχώρια παραγωγή και να διασφαλιστούν φτηνά διατροφικά προϊόντα, για την κάλυψη των λαϊκών διατροφικών αναγκών και πρώτες ύλες, για την ανάπτυξη της βιομηχανίας».
17/8/2010

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010


Για το Δήμο Ορεστιάδας

Δήλωση του Σταμάτη Γκατζίδη
Γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής Β. Έβρου του ΚΚΕ
και υποψήφιου Δημάρχου για του Δήμο Ορεστιάδας


Ετοιμάζουν φιέστες στον συνοριακό σταθμό Κυπρίνου - Ιβαϊλοβγκραντ

Όχι άλλες αυταπάτες

Για άλλη μια φορά, με ευκαιρία τώρα των εγκαινίων της λειτουργίας του συνοριακού Σταθμού Κυπρίνου – Ιβαιλοβγκραντ , ετοιμάζονται, με μεγαλοστομίες, με υψηλές παρουσίες και πολυμελείς αντιπροσωπείες, με πολλά επικοινωνιακά «ταρατατζούμ , να πουλήσουν πάλι το γνωστό παραμύθι «περί ανάπτυξης » που έρχεται στην περιοχή μας …

Την αρχή έκανε ο κ. Νομάρχης δηλώνοντας μετά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών που προετοιμάζουν τα εγκαίνια ότι « ο μεθοριακός σταθμός Κυπρίνου – Ιβαϊλοβγκραντ θα δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη των δυο περιοχών ».

Κανένας βέβαια δεν είναι αντίθετος σε έργα και υποδομές που διευκολύνουν την επικοινωνία μιας χώρας με τους γείτονές της. Όμως πάει πολύ να καλλιεργούμε αυταπάτες μπλέκοντας το ζήτημα της ανάπτυξης με τη λειτουργία ενός μεθοριακού σταθμού. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι η λειτουργία των 5 Τελωνειακών Σταθμών της περιοχή μας ( Κήπων , Ορμενίου, Καστανεών ) και των σιδηροδρομικών (Πυθίου και Ορμενίου) δεν απέτρεψαν από την περιοχή μας τον μαρασμό, την ερήμωση , την οικονομική και πληθυσμιακή κατάρρευση.

Κανέναν λοιπόν εργαζόμενο δεν πρέπει ξεγελάσουν. Τον μεγάλο ένοχο για την ανυπαρξία ανάπτυξης στην περιοχή μας δεν πρέπει να τον αναζητήσουμε στην έλλειψη μεθοριακών σταθμών, αλλά στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ . Μια πολιτική που έχει ως κριτήριο τα στρατηγικά συμφέροντα, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή η πολιτική έχει φέρει την περιοχή μας μπροστά στο γκρεμό και η σωτηρία του τόπου μας βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης πρέπει να απορρίψουν και να αντιπαλέψουν οι Εβρίτες και να μπούν στον αγώνα για άλλο δρόμο ανάπτυξης, με κεντρικό σχεδιασμό, που θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας μας και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη μιας μειοψηφίας καπιταλιστών.



Καλούμε τους μαζικούς φορείς αλλά και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να μην γίνουν χειροκροτητές ανούσιων εκδηλώσεων, αλλά με κάθε πρόσφορο τρόπο να αξιοποιήσουν και την ημέρα των εγκαινίων, για να αναδείξουν τα προβλήματα της περιοχής μας, να διεκδικήσουν τη λύση τους, να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Ο τόπος μας έχει μεγάλες δυνατότητες.

Καλούμε ακόμα όλους τους εβρίτες που χρόνια τώρα «με πόνο ψυχής» παρακολουθούν τον μαρασμό της περιοχής μας, στις ερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς που θα συγκροτήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, είτε έχουν το χρίσμα, είτε φορούν τον μανδύα του ανεξάρτητου και που δεκαετίες τώρα υπηρετούν με σκυμμένο το κεφάλι αυτήν την πολιτική και λειτουργούν ως συνεργάτες της κεντρικής εξουσίας .
Και να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της « ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ » για να εκλεγούν αγωνιστές, που θα συγκρουστούν με τις αντιλαϊκές πολιτικές και θα διευκολύνουν την ανάπτυξη αγώνων για την σωτηρία της περιοχής μας.

12 Αυγούστου 2010

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Δημοτικές – Περιφερειακές εκλογές 2010

… συζητούμε για τα προβλήματα
παίρνουμε θέση
διεκδικούμε λύσεις
Για το Δήμο Ορεστιάδας




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιοδεία της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στην ΕΑΣ Ορεστιάδας


Αντιπροσωπεία της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ » για το Δήμο Ορεστιάδας
με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σταμάτη Γκατζίδη θα περιοδεύσει στην ΕΑΣ Ορεστιάδας και θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους την Τρίτη 9 Αυγούστου και ώρα 10 το πρωί.

10/8/2010

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Α

Ανοιχτή επιστολή - κάλεσμα
Προς όλους τους εργαζόμενους του νέου Δήμου Ορεστιάδας

Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι
Οι εκλογές για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Διοικήσεις, που θα γίνουν το φθινόπωρο του 2010, βρίσκουν την ευρύτερη περιοχή μας σε μια πορεία ραγδαίας οικονομικής και πληθυσμιακής κατάρρευσης. Οι νέοι εγκαταλείπουν τη ύπαιθρο , τα χωριά ερημώνουν , τα σχολεία έκλεισαν, σε πολλά χωριά παιδική φωνή δεν ακούγεται. Ακόμα, βασικές καλλιέργειες καταστράφηκαν και οι υποδομές βρίσκονται σε κακή κατάσταση ( τι να πρωτοπούμε για τον κάθετο άξονα , το σιδηρόδρομο , την αντιπλημμυρική προστασία κλπ ). Πλήρη επενδυτική άπνοια. Παντού λοιπόν εικόνα εγκατάλειψης.

Την πρώτη ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση έχει η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των τοπικών στελεχών τους που βρίσκονταν στο τιμόνι των Δήμων και της Νομαρχίας και που πολιτεύτηκαν με λογική ΄΄ δημοσιοϋπαλληλικής διαχείρισης ΄΄. Από το λεξιλόγιό τους είχαν και έχουν διαγραμμένη τη λέξη διεκδίκηση .

Εκείνο λοιπόν που επείγει να συζητήσουμε σ’ αυτόν το προεκλογικό αγώνα είναι : Αποδεχόμαστε και συνεχίζουμε αυτήν την πορεία , αυτό το μοντέλο ανάπτυξης, που μας έφερε σ’ αυτό το χάλι ή αγωνιζόμαστε να το αλλάξουμε.
Συνεχίζουμε με Τοπικές και Περιφερειακές Διοικήσεις που αδιαμαρτύρητα αποδέχονται και διαχειρίζονται μια πορεία μαρασμού ή με Τοπικές και Περιφερειακές διοικήσεις, που θα πρωτοστατήσουν και θα διεκδικήσουν την σωτηρία της περιοχής μας μέσα από ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης .

Εργαζόμενες – Εργαζόμενοι
Βαδίζοντας προς τις εκλογές δεν μπορούμε να παρακάμψουμε και τα νέα δεδομένα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν λίγους μήνες παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στο ΔΝΤ και την ΕΕ και όλοι μαζί έχουν εξαπολύσει συντονισμένα μια πρωτοφανή επίθεση με στόχο να σαρώσουν όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και να γυρίσουν την ζωή τους δεκαετίες πίσω. Στον πόλεμο αυτό, που έχουν κηρύξει, έχουν συμμάχους τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων , τους Τραπεζίτες , τους Εφοπλιστές, τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ , της ΑΔΕΔΥ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, τους Νομάρχες και Δημάρχους που με τη σιωπή τους , τους κάνουν πλάτες.
Στον πόλεμο αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από Δημάρχους και Περιφερειάρχες που αδιαμαρτύρητα αποδέχονται την πολιτική της Τρόικας και του Μνημονίου. Αντίθετα οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» δεσμεύονται να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τους αγώνες των εργαζομένων.




Εργαζόμενες - Εργαζόμενοι
Στους συνδυασμούς της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ανταμώνουμε όλοι εκείνοι που βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες ενάντια στο μαρασμό της περιοχής μας, ενάντια στον οδοστρωτήρα του μνημονίου, στα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών, στους αγώνες ενάντια στην κατεδάφιση του Κοινωνικο –Ασφαλιστικού συστήματος, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, στους αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας , της Παιδείας, της Πρόνοιας , στους αγώνες ενάντια στον αντιδραστικό «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ». Στον αγώνα για να πληρώσουν την κρίση οι έχοντες. Σφυρηλατούμε την ενότητά μας για να δώσουμε από καλύτερες θέσεις τους αγώνες του αύριο, τώρα που γίνεται ξεκάθαρο ότι μας οδηγούν μαζικά στην ανεργία , στη φτώχια και την εξαθλίωση, χωρίς ημερομηνία λήξης, για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Ανταμώνουμε στη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Κομμουνιστές , Δημοκράτες, Ριζοσπάστες, εργαζόμενοι που ξέφυγαν από τις αυταπάτες του δικομματισμού, εργαζόμενοι που αντιλαμβάνονται ότι το κύριο σήμερα είναι να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση . Ανταμώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ενωμένοι την κρίσιμη μάχη των εκλογών για τις Τοπικές και Περιφερειακές Διοικήσεις. Και σ’ αυτήν τη δύσκολη μάχη χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των εργαζομένων, γ’ αυτό και ζητούμε την ενεργή στήριξή τους…

Εργαζόμενε τώρα είναι ώρα ευθύνης
Έλα μαζί μας
Να δώσουμε ένα ισχυρό ράπισμα στην πολιτική της Τρόικας και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ & στις δυνάμεις του δικομματισμού,
μαυρίζοντας τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτήσουν τα στελέχη τους είτε έχουν το χρίσμα , είτε φορούν το μανδύα του «Ανεξάρτητου»

και να εκλέξουμε στα νέα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια ασυμβίβαστους αγωνιστές που θα βρίσκονται καθημερινά με την μεριά των εργαζομένων


ΟΙ υποψήφιοι της « ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ »

Υποψήφιος Περιφερειάρχης ……… ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , Γεωπόνος
΄΄ Αντιπεριφερειάρχης……. ΒΛΙΣΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ, Εκπ/κός
΄΄ Δήμαρχος Αλεξ/πολης…. ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, Γιατρός
΄΄ Δήμαρχος Σουφλίου….. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Αγρότης
Δήμαρχος Διδ/χου ……. ΜΟΥΛΟΥΔΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ, Αγρονόμος
Τοπογράφος
΄΄ Δήμαρχος Ορεστιάδας …. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΚΑΤΖΙΔΗΣ Εκπ/κός