Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΠΑΜΕ - 1η Ιούνη ημέρα δράσης για την Υγεία

Δελτίο Τύπου
1η Ιούνη μέρα δράσης του ΠΑΜΕ για την Υγεία

Περιοδείες στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στο ΤΕΙ Διδυμοτείχου και στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, θα πραγματοποιήσει αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 1 Ιούνη μέρα πανελλαδικής δράσης του ΠΑΜΕ για τα προβλήματα των Δημοσίων νοσοκομείων. Στην περιοδεία αυτή η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους, με τις διοικήσεις των σωματείων τους και με τους σπουδαστές – σπουδάστριες του ΤΕΙ Διδυμοτείχου.

Πιο συγκεκριμένα
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ στις 10.30΄ θα βρίσκεται στο ΤΕΙ Δ/χου
» 11.00΄ στο νοσοκομείο και
» 12.30΄ στο Κέντρο Υγείας Ορ-δας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Τοποθέτηση του Χρ. Τρέλλη για τα διόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΡΕΛΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚ. - ΘΡΑΚΗΣ

Έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα την κατασκευή των δρόμων. Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.
Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Έχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους. Είναι ψέμα ότι αυτοί πληρώνουν για το φτιάξιμο των δρόμων.
«Γην και ύδωρ» προσφέρει η κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγαλοκατασκευαστών και των τραπεζών, και για να συνεχιστούν «ομαλά» τα έργα που προβλέπουν οι ληστρικές «συμβάσεις παραχώρησης» για την κατασκευή των 5 αυτοκινητοδρόμων, για τους οποίους ο λαός ήδη χρυσοπληρώνει και μέσα από τη φορολογία του και με πανάκριβα διόδια για τη χρήση τους.
Oι υπουργοί Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Υποδομών Δ. Ρέππας, ομολόγησαν ότι μόνο ο ελληνικός λαός θα αποπληρώσει τα έργα (κατά 26,5% από τη φορολογία του και κατά 73,5% με διόδια). Παρόλα αυτά, ανακοίνωσαν πρόσθετες εξασφαλίσεις που θα δώσει η κυβέρνηση προς τους ιδιωτικούς ομίλους, για να συνεχιστούν τα έργα, όπως:
 Η δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδας, ύψους 500 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετη εγγύηση για τη συνέχιση της δανειοδότησης των εταιρειών, που κατασκευάζουν τα έργα, για το επόμενο εξάμηνο - οκτάμηνο.
 Η δημιουργία μιας εταιρείας Ειδικού Σκοπού του Δημοσίου, με τίτλο «Αυτοκινητόδρομοι Ελλάδας ΑΕ», με κεφάλαιο που θα προέλθει από την τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων του Δημοσίου από τα διόδια, όλων των αυτοκινητοδρόμων, τα οποία εκτιμώνται γύρω στα 20 δισ. ευρώ.
 Αυξάνουν τα τέλη κυκλοφορίας κατά 20 %.
Προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι» προς τον ελληνικό λαό που αγωνίζεται για κατάργηση όλων των διοδίων και για να γίνουν τα δημόσια έργα λαϊκή περιουσία, η κυβέρνηση προτείνει μειώσεις 25% με 30%. Μια μείωση κοροϊδία, αφού έρχεται ύστερα από τις αυξήσεις ακόμη και πάνω από 400% την τελευταία τριετία και θα ισχύσει μόνο για 3 χρόνια, ενώ στη συνέχεια τα χαράτσια θα γίνουν ακόμη πιο ακριβά και από τα σημερινά! Όλες μάλιστα αυτές οι μειώσεις και εκπτώσεις δε θα στοιχίσουν καθόλου στους ιδιωτικούς ομίλους, αφού θα επιδοτηθούν από το κράτος, δηλαδή θα τις πληρώσει και αυτές ο λαός! Οι προτάσεις αυτές θα περιγραφούν σε ένα μνημόνιο συμφωνίας που θα κατατεθεί μετά το Πάσχα και στη Βουλή και στους ιδιωτικούς ομίλους.
Η Λαϊκή συσπείρωση είναι κάθετα αντίθετη στη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στην περιοχή μας. Παλεύουμε για να καταργηθούν όλα τα διόδια και ο ΦΠΑ στα είδη πλατειάς λαϊκής κατανάλωσης, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό, στο πετρέλαιο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΚΚΕ - Ξεπούλησαν και το Ζεόλιθο των Πετρωτών Τριγώνου

KKE
Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου

Σκάνδαλο
Ξεπούλησαν στο κεφάλαιο
και τα κοιτάσματα Ζεόλιθου της περιοχής του Τριγώνου

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της πολιτικής της να στηρίξει με κάθε θυσία την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ιδίως στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, την Παρασκευή 20 Μάη στα Δίκαια, με χειροκροτητές Βουλευτές , Δημάρχους και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, υπέγραψε και παρέδωσε στον επιχειρηματικό όμιλο της “GEOVET” για εκμετάλλευση , τα πολύ μεγάλης αξίας κοιτάσματα Ζεόλιθου της περιοχής Πετρωτών Τριγώνου.
Από τη σύμβαση αυτή, που παραδίδει την εξόρυξη και εκμετάλλευση του ζεόλιθου της περιοχής μας σε ιδιωτικά κυκλώματα και που σύμφωνα με επιστημονικές αναλύσεις είναι πολύ μεγάλης καθαρότητας, πράγμα που τον καθιστά μοναδικό και ασυναγώνιστο στην ελληνική και την διεθνή αγορά, κερδισμένη είναι η εταιρεία που θα αποκομίσει τεράστια υπερκέρδη. Τα ανταλλάγματα που προσφέρουν στο Δήμο και στο κράτος για να «χρυσώσουν το χάπι» είναι πραγματικά μια κοροϊδία.

Η θέση του ΚΚΕ
«Ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας είναι λαϊκή περιουσία και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται - δωρίζεται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα έπρεπε να γίνεται από το κράτος, σε όφελος του λαού, στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου ».
Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής και όχι την κερδοφορία της εταιρείας, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, με μόνιμη σταθερή δουλειά, με δικαιώματα.

Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους μαζικούς φορείς και όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας
 Να καταδικάσουν την παράδοση του ορυκτού πλούτου της περιοχής μας «έναντι πινακίου φακής» στους επιχειρηματικούς ομίλους .
 Να διεκδικήσουν ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών, που σημαίνει πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της εξουσίας που υπηρετεί την πλουτοκρατία.
 Να συμπορευτούν σήμερα με το ΚΚΕ για την συγκρότηση μια ΣΥΜΑΧΙΑΣ που θα βάλει στόχο τη Λαϊκή εξουσία στην οποία ο πλούτος θα περάσει στα χέρια του λαού.
22 Μάη 2011

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΚΕΚΥΚΑμεΑ Ορεστιάδας - Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του συνεχώς υποβαθμίζονται

KKE
Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου


ΚΕΚΥΚΑμεΑ Ορεστιάδας

Τα προβλήματα υποβαθμίζουν συνεχώς τη λειτουργία του


Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ ύστερα από περιοδεία που πραγματοποίησε στο ΚΕΚΥΚΑμέα Ορεστιάδας επισημαίνει τα παρακάτω:

Η πολιτική λιτότητας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ έχει καταδικάσει τα διάσπαρτα ανά την Ελλάδα ΚΕΚΥΚΑμέΑ να λειτουργούν με προϋπολογισμούς φτώχειας και να αναγκάζονται συνεχώς να υποβαθμίζουν υπηρεσίες , που είναι κρίσιμες για την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Το Κέντρο της Ορεστιάδας που εγκαινίασε την λειτουργία του το 2003 για να προσφέρει υπηρεσίες στους Αμέα της περιοχής μας στους τομείς της εκπαίδευσης , κατάρτισης , θεραπείας , αποκατάστασης, είναι σήμερα χωρίς γιατρούς, χωρίς φυσικοθεραπευτή, ψυχολόγο, λογοθεραπευτή και με ελλιπέστατο το διοικητικό προσωπικό ( από τις 24 θέσεις που προβλέπει το οργανόγραμμα σήμερα είναι καλυμμένες μόνο 10 ).

Ακόμα τα οικονομικά του Κέντρου είναι πενιχρά με αποτέλεσμα να αδυνατεί να λειτουργήσει τη θεραπευτική πισίνα και από την έλλειψη προσωπικού, ένας πανάκριβος εξοπλισμός , που είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα του κέντρου έναντι των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, παραμένει ανενεργό.

Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να καταδικάσουν αυτήν την ανάλγητη πολιτική και να απαιτήσουν

• την άμεση χρηματοδότηση του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Ορεστιάδας ( μέσα στο 2011 δεν πήρε ούτε ένα ευρώ)
• τη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία του.
• Την απόκτηση αυτοκινήτου με ράμπα για την διευκόλυνση της μεταφοράς των Αμεα

Το χρωστάμε στους συνανθρώπους μας με τα ιδιαίτερα, χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν .

Ορεστιάδα 22/5/2011

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Δημοσίευση από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Εικόνα και συμβολισμοί

Τα Αμερικανάκια δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία. Η νέα αφορμή για να διαφημίσουν τη λατρεμένη μας σύμμαχο και τη δημοκρατία της, την αμερικανική δημοκρατία, είναι η υπόθεση του Στρος - Καν.
«Δείτε - λένε με γουρλωμένα μάτια - πώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία στις ΗΠΑ. Ακόμα κι ένας τόσο ισχυρός άντρας όπως ο επικεφαλής του ΔΝΤ αντιμετωπίζεται ως κοινός θνητός».
*

Αυτή είναι η μια ανάγνωση της υπόθεσης. Η βολική. Βολική για εκείνους που επιμένουν να αντιμετωπίζουν τα ακροατήριά τους σαν να απαρτίζονταν από «Αμερικανάκια».
Γιατί στην πραγματικότητα, το «θέαμα» του δέσμιου με χειροπέδες Στρος - Καν έχει και δεύτερη ανάγνωση.
Πολύ διαφορετική από τα διθυραμβικά των αυτόκλητων διαφημιστών της δήθεν «ισονομίας», της δήθεν «ισοτιμίας» και της δήθεν «ισοπολιτείας» που βασιλεύει στο Μανχάταν και πέριξ αυτού.
*
Αυτή η δεύτερη ανάγνωση δεν κλείνει τα μάτια μπροστά στο συμβολισμό που απορρέει από την εικόνα του διαπομπευόμενου Στρος - Καν: «Μπορούμε να διασύρουμε όποιον θέλουμε, όταν θέλουμε και όπως θέλουμε», είναι σαν να λένε οι Αμερικανοί.
Οπως, κατ' αντίστοιχο τρόπο, η εξόντωση του Μπιν Λάντεν κουβαλάει εκτός των άλλων και το γκανγκστερικό μήνυμα: «Μπορούμε να εκτελέσουμε όποιον αποφασίσουμε, όταν θέλουμε και όπως θέλουμε».
Οπως η εικόνα του κυνηγημένου Ασάνς του WikiLeaks συμβολίζει την κραυγή: «Μπορούμε να καταστρέψουμε όποιον μας ενοχλεί, όταν θέλουμε και όπως θέλουμε».
Οπως η εικόνα των εκτελεσμένων παιδιών και εγγονών του Καντάφι συμβολίζει τον κυνισμό: «Μπορούμε να βομβαρδίσουμε όποιον στοχοποιήσουμε, όπως θέλουμε και όταν θέλουμε».
*
Δεν χρειάζεται να τρέφεις φιλικά αισθήματα προς τύπους σαν τον Στρος - Καν, τον Μπιν Λάντεν ή τον Καντάφι (και μεις δεν πάσχουμε από τέτοια) για να αντιληφθείς ότι το δημόσιο «ξέσκισμά τους» από τους μέχρι χτες φίλους τους δεν έχει καμία σχέση με το «δίκαιο» και τη «δημοκρατία».
Για να δεις, δηλαδή, ότι η εικόνα της πτώσης τους ή ακόμα και της φυσικής τους εξόντωσης (όπως η εικόνα του κρεμασμένου Σαντάμ), μια εικόνα που αναπαράγεται και μεγεθύνεται σε παγκόσμιες διαστάσεις, χρησιμοποιείται από τον Λευκό Οίκο ως υπόμνηση της ισχύος του έναντι των «συμμάχων» και των αντιπάλων του.
*
Η εικόνα διασυρμού του Στρος - Καν τις τελευταίες ώρες, του ενεού, πισθάγκωνα δεμένου και εξαντλημένου ενώπιον του δικαστικού κλητήρα, εμπεριέχει κι αυτή τη διάσταση: Της επίδειξης ισχύος εκ μέρους των ΗΠΑ.
Το γιατί τον διασύρουν - προφανώς όχι για τη δικαίωση της καμαριέρας - θα το μάθουμε εν καιρώ.
Αυτό για το οποίο προς το παρόν μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι η διαπόμπευσή του δεν έχει καμία σχέση με την «ισονομία» και την «ισοπολιτεία» που ευδοκιμεί στη χώρα των 60 εκατομμυρίων ανασφάλιστων και των 50 εκατομμυρίων πεινασμένων που τρέφονται με συσσίτια.
Αναρτήθηκε από ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ στις Τετάρτη, Μάϊος 18,

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΚΚΕ - Ερώτηση για το χαράτσι του ΕΛΓΑ στους αγρότες

KKE
Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα:
Να σταματήσει το «χαράτσωμα» των αγροτών με την καταβολή «της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς»

Οργή και αγανάκτηση υπάρχει μεταξύ των αγροτών για το υπέρογκο και εξοντωτικό «χαράτσι», που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση ως ασφαλιστική εισφορά, αλλά και για τον εκβιαστικό και παράνομο τρόπο προκαταβολικής είσπραξης του.
Ο νέος νόμος 3877/2010(ΦΕΚ Α΄ 160), όσο και οι διατάξεις της ΚΥΑ 309891/21.12.2010 (ΦΕΚ Β΄1966) και της συμπληρωματικής απόφασης 132528/24-1-2011 (ΦΕΚ Β΄ 44 ), δεν περιλαμβάνουν για την μη υποβολή της Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του ΕΛΓΑ, πουθενά ως κυρώσεις την αφαί–ρεση της δυνατότητας για υποβολή της Ενιαίας Αίτησης για το καθεστώς της Ενιαίας Ενίσχυσης.
Ωστόσο αυθαίρετα και εκβιαστικά, μαζί με τις αιτήσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης, καθώς και για τη σύνταξη του Μητρώου Αγροτών, οι αγρότες υποχρεούνται να υπογράψουν χρέωση λογαριασμού-εξουσιοδότηση προς τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να εισπράξει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τις ασφαλιστικές εισφορές . Μάλιστα, εκβιάζονται να το κάνουν, καθώς, στα σχετικά χαρτιά που τους στέλνονται, αναφέρεται πως «σε περίπτωση μη καταβολής της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς», τότε «το οφειλόμενο ποσό αποστέλλεται για βεβαίωση και είσπραξη στη ΔΟΥ και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων»!
Στις αρνήσεις αρκετών αγροτών να υπογράψουν τη χρέωση λογαριασμού-εξουσιοδότηση προς τον ΕΛΓΑ, εντείνεται ο εκβιασμός και η απειλή από τις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, ότι αν δεν υπογράψουν οι αγρότες, τότε δεν γίνεται δεκτή η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης για το καθεστώς της Ενιαίας Ενίσχυσης. Αυτό είναι αυθαίρετο και παράνομο και θα έχει ως συνέπεια την μη καταβολή στους δικαιούχους παραγωγούς των ενισχύσεων που δικαιούνται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Υπουργός τι μέτρα θα πάρει:
 Ώστε να παρθούν αμέσως από τις ενώσεις οι αιτήσεις των παραγωγών για την ένταξη τους στο καθεστώς των ενισχύσεων, ανεξάρτητα από το αν αυτοί συνυποβάλλουν ή όχι και την δήλωση του ΕΛΓΑ.
 Να μην ισχύσει ο νόμος-έκτρωμα που χαρατσώνει τους αγρότες χωρίς να τους εξασφαλίζει την πλήρη αποζημίωση σε περίπτωση καταστροφής, αν ο προϋπολογισμός του ΕΛΓΑ δεν είναι ισοσκελισμένος.
 Για φέτος να ισχύσει μεταβατικό στάδιο, που το ύψος της ασφαλιστικής εισφοράς να ανέρχεται στα περσινά επίπεδα.
 Για ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

Οι βουλευτές
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Μωραΐτης
Αποστόλης Νάνος
Σταύρος Σκοπελίτης
Αντώνης Σκυλλάκος
Άγγελος Τζέκης

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΚΝΕ - Αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά - Κλότσα τη μπάλα όχι τη ζωή σου

Ζωή ολόκληρη -- ΟΧΙ με δόσεις
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5
Σάββατο 14 Μάη ώρα 5
στην Ορεστιάδα

Ένας αγώνας
ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
Κλότσα τη μπάλα
Όχι τη ζωή σου
ΚΝΕ
Τομεακό Συμβούλιο Β. Έβρου

पोदोस्फी

Ζωή ολόκληρη -- ΟΧΙ με δόσεις
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5
Σάββατο 14 Μάη ώρα 5
στην Ορεστιάδα

Ένας αγώνας
ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά
Κλότσα τη μπάλα
Όχι τη ζωή σου
ΚΝΕ
Τομεακό Συμβούλιο Β. Έβρου

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

9 Μάη ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ στο Διδ-χο

Σύλλογος Φίλων και απογόνων Εθνικής Αντίστασης και Δ.Σ.Ε

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ

Πρόσκληση

Ο Σύλλογος φίλων και απογόνων της Εθνικής Αντίστασης και του Δ.Σ.Ε Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου

αποφάσισε να πραγματοποιήσει εκδήλωση

 για να τιμήσει την 9 Μάη, ημέρα που είναι αφιερωμένη στην αντιφασιστική νίκη των λαών ,
 για να τιμήσει όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη « χιλιάκριβη τη λευτεριά »


Η εκδήλωση θα γίνει
την Δευτέρα 9 Μάη ώρα 7 το απόγευμα
στο μνημείο της θυσίας

που βρίσκεται στον τόπο εκτέλεσης
των αντιστασιακών αγωνιστών.


Υ.Γ 1.
• Το μνημείο βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Διδυμοτείχου- Ελληνοχωρίου.

Υ.Γ 2.
• Στη συνέχεια θα παρατεθεί δεξίωση ( Στο ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ - Δ/χο) στους επιζώντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

११ Μάη Διαμαρτυρία των αγροτών με κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ στην Αλεξ-πολη

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΑΛΕΞ-ΠΟΛΗΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΗ ΩΡΑ 8.30 π.μ

Η υποχρεωτική είσπραξη στο χαράτσι της «ασφαλιστικής εισφοράς» υπέρ ΕΛΓΑ, που επιβάλλει η κυβέρνηση με το νόμο 3877/2010, αποτελεί ωμό εκβιασμό και ληστεία σε βάρος των γεωργών και κτηνοτρόφων. Με το νέο νόμο που ψήφισε πέρσι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρπάζει, προκαταβολικά και «ετσιθελικά», μεγάλα χρηματικά ποσά από τις τσέπες των αγροτών, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει εγγύηση πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης σε περίπτωση ζημιάς. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως στα μήλα, τα κεράσια, τα αμπέλια κ.α., το ποσό είναι πάνω από 60 ευρώ/στρέμμα, όταν τόσο δεν είναι το κέρδος που βγάζει ο αγρότης από την παραγωγή του και πολύ περισσότερο δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι θα πουλήσει την παραγωγή του .
Αυθαίρετα και εκβιαστικά , μαζί με τις αιτήσεις για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων της Ενιαίας Ενίσχυσης, καθώς και για τη σύνταξη του Μητρώου Αγροτών, οι αγρότες υποχρεούνται να υπογράψουν χρέωση λογαριασμού-εξουσιοδότηση προς τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να εισπράξει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τις ασφαλιστικές εισφορές . Μάλιστα, εκβιάζονται να το κάνουν, καθώς, στα σχετικά χαρτιά που τους στέλνονται, αναφέρεται πως «σε περίπτωση μη καταβολής της ειδικής υπέρ ΕΛΓΑ ασφαλιστικής εισφοράς», τότε «το οφειλόμενο ποσό αποστέλλεται για βεβαίωση και είσπραξη στη ΔΟΥ και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων»!
Η ΠΑΣΥ στην πανελλαδική της κινητοποίηση και τις συμβολικές καταλήψεις των γραφείων του ΕΛΓΑ, που πραγματοποίησε στις 27/1/ 2011, ενημέρωσε και ανέδειξε αυτό που σήμερα βιώνουν οι αγρότες στο πετσί τους. Πόσο χειρότερος είναι ο νέος νόμος από τον προηγούμενο, τον καθαρά φοροεισπραχτικό του χαρακτήρα και ότι δεν εγγυάται αποζημιώσεις σε περίπτωση καταστροφής της παραγωγής. Ο εκβιαστικός μάλιστα τρόπος είσπραξης της ασφαλιστικής εισφοράς, δείχνει πόσο άδικος και ανήθικος είναι αφού:
- Προβλέπει ότι οι αγρότες δεν θα εισπράττουν τις επιδοτήσεις αν δεν ασφαλίζονται στον ΕΛΓΑ, ταυτόχρονα με τη δήλωση τους στον ΟΣΔΕ.
- Κόβει και ράβει την ασφαλιστική εισφορά κατά καλλιέργεια, προϊόν και ζώα, έτσι όπως συμφέρει την κυβέρνηση για να μαζέψει χρήματα, ληστεύοντας στην κυριολεξία εκατοντάδες χιλιάδες φτωχούς αγρότες.
- Ουσιαστικά δεν εγγυάται ότι θα παρέχει ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ζημιάς, καθώς θέτει ως προϋπόθεση τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ. Δηλαδή, όταν τα χρήματα που συγκεντρώνονται στον ΕΛΓΑ, από τις ασφαλιστικές εισφορές δε φτάνουν για την συνολική κάλυψη των ζημιών στους αγρότες, τότε θα περικόπτονται και δεν θα αποζημιώνονται οι αγρότες για την κατεστραμμένη παραγωγή τους.
Ταυτόχρονα «αρπάζει» μέρος των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών(περίπου 2 εκατ. ευρώ/χρόνο), για να επιχορηγήσει τις συμβιβασμένες οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ υποστηριχτές της αντιλαϊκής, βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής και αυτού του νόμου-έκτρωμα.
- Δεν ασφαλίζει την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και ασθένειες (τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η ζημιά που προκλήθηκε πέρσι από το σκουλήκι στο βαμβάκι και θα αποζημιωθεί με τα ψίχουλα των ΠΣΕΑ.)
Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους γεωργούς και κτηνοτρόφους :
- Να αντιπαλέψουν τον νόμο – έκτρωμα, να μην τον νομιμοποιήσουν και να μην υπογράφουν τη δήλωση για τον ΕΛΓΑ.
- Να διεκδικήσουν ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα, με πλήρη ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και κεφαλαίου για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
- Να συμμετάσχουν, μαζικά και δυναμικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στις 11 Μάη, στα μπλοκ της ΠΑΣΥ, με κυρίαρχο αίτημα «Όχι στη ληστεία από την Κυβέρνηση – Όχι στο «χαράτσι» του ΕΛΓΑ».
Μόνη ελπίδα για τη μικρομεσαία αγροτιά είναι το δυνάμωμα της ΠΑΣΥ που μπορεί να οργανώσει κίνημα ενάντια τόσο στο συγκεκριμένο νόμο, όσο και κατά του συνόλου της πολιτικής της ΕΕ, της ΚΑΠ, των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.
Παλεύουμε μαζί με τους εργατοϋπάλληλους του ΠΑΜΕ, τους αυτοαπασχολούμενους της ΠΑΣΕΒΕ, τις γυναίκες της ΟΓΕ, τους σπουδαστές του ΜΑΣ να χτίσουμε ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο, κόντρα στο μαύρο μέτωπο της πλουτοκρατίας.
Για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας. Για ν' ανοίξει ο δρόμος σε μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη των μονοπωλίων. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών, που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών κι ασφαλών τροφίμων για την διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για την μεταποιητική βιομηχανία.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Στο Διδ/χο - εκδήλωση για την Αντιφασιστική νίκη των λαών

Σύλλογος φίλων και απογόνων
Εθνικής Αντίστασης και Δ.Σ.Ε
Παράρτημα Β. Έβρου
9 Μάη
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Την 1η Μάη 1945 ο κόκκινος στρατός μπήκε νικητής στο Βερολίνο.
Στις 9 Μάη 1945 η ναζιστική Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων συνθηκολόγησή της.
Ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα, ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος σφραγίστηκε με τη νίκη των λαών κατά του φασιστικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ Γερμανίας – Ιαπωνίας – Ιταλίας και των συμμάχων τους.
Οι λαοί, μέσα από την πάλη τους σε κάθε χώρα, απέδειξαν την ατσάλινη δύναμη που τους δίνει η αντίσταση και ο οργανωμένος αγώνας. Τα κομμουνιστικά κόμματα , πρωτοστάτησαν στην πάλη σε κάθε χώρα, έγραψαν λαμπρές σελίδες της ιστορίας τους μαζί με την ιστορία των λαών τους
Η προσφορά του λαού της Σοβιετικής Ένωσης και του κόκκινου στρατού έχει καταγραφεί ως αθάνατη εποποιία
Ο ελληνικός λαός, έγραψε τη δική του εποποιία με τους χιλιάδες νεκρούς , εξορισμένους και βασανισμένους. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από την πρώτη στιγμή μπήκε μπροστά και οργάνωσε τον θρυλικό αγώνα του ελληνικού λαού.
Βαρύ το τίμημα που πλήρωσε και ο Έβρος με τους εκατοντάδες εκτελεσμένους αντιστασιακούς από τα στρατεύματα της κατοχής.
Αυτή είναι η αλήθεια γραμμένη με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών και κανείς δεν μπορεί να την παραχαράξει.

Τα τελευταία χρόνια η ΕΕ της ανεργίας, των πολέμων και του αυταρχισμού βαπτίζει την 9η Μάη την «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» και παίρνει όλα τα μέτρα για να παραχαράξει την ιστορία για να εξισώσει θύτες και θύματα.
Η παραχάραξη αυτή δεν θα περάσει.


Πρόσκληση

Τα παραρτήματα Εθνικής Αντίστασης Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση να τιμήσουν την 9 Μάη, ημέρα που είναι αφιερωμένη στην αντιφασιστική νίκη των λαών ,
να τιμήσουν όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για τη « χιλιάκριβη
τη λευτεριά »
με εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 9 Μάη ώρα 7 το απόγευμα
στο μνημείο που βρίσκεται στον τόπο που οι καταχτητές εκτελούσαν
τους έλληνες αντιστασιακούς αγωνιστές.


Υ.Γ 1. Το μνημείο βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Δ-χου
– Ελληνοχωρίου.
Υ.Γ 2. Στη συνέχεια θα παρατεθεί δεξίωση ( Στο ξενοδοχείο
ΕΡΜΗΣ Δ/χο) στους επιζώντες αγωνιστές της Εθνικής
Αντίστασης.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Για την νοσηρή κατάσταση στο ποδόσφαιρο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου
για την νοσηρή κατάσταση στο ποδόσφαιρο


Το ποδόσφαιρο των ΠΑΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών και των συμμοριών τους, του στοιχήματος και των κυκλωμάτων είναι ένα πτώμα που βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Δεν μπορεί να εξυγιανθεί, θέλει γκρέμισμα από τα θεμέλια και φτιάξιμο από την αρχή σε εντελώς νέα βάση. Οι συνδημιουργοί και συνυπεύθυνοι προσπαθούν να το μακιγιάρουν να κρύψουν το ολοκληρωτικό σάπισμά του. Οι αθλιότητες του τελικού κυπέλου αποτελούν μόνο μια εκδήλωση. Αυτό το τέρας το ανέπτυξαν βήμα το βήμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μαζί με τα διάφορα θεσμικά όργανα, τους επιχειρηματίες και την UEFA. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, όπως ισχυρίζονται. Στον έναν ή στον άλλο βαθμό η ίδια κατάσταση επικρατεί στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Η βία, το ντόπινγκ, τα στημένα παιχνίδια, είναι γνωρίσματα που επικρατούν παντού στο εμπορευματοποιημένο ποδόσφαιρο. Όπου την βία την έχουν «βγάλει» για λόγους κέρδους έξω από το γήπεδο, αυτή υπάρχει και εκφράζεται στις πλατείες και στις γειτονιές. Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε περιγράψει και προειδοποιήσει για τις βλαβερές συνέπειες που είχε η πολιτική παράδοσης του ποδοσφαίρου στα χέρια των επιχειρηματιών και τη σύνδεση του με το στοίχημα.
Το ΚΚΕ καλεί τους φιλάθλους, το λαό και τη νεολαία να μην αποπροσανατολιστεί και να μην παγιδευτεί από την προσπάθεια να του εμφανίσουν τα αποτελέσματα ως αιτίες. Αυτό που χρειάζεται και που η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα δεν θέλουν να κάνουν, είναι η κατάργηση των ΠΑΕ, η κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Καμία χρηματοδότηση στις ΠΑΕ, να αποδοθούν όλα τα χρέη των ΠΑΕ στο δημόσιο, άμεση διακοπή συμμετοχής ελληνικών ομάδων στο στοίχημα και σε άλλα παιχνίδια τζόγου. Να ενισχυθεί σε επιστημονικό προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός στα σχολεία και στις γειτονιές.
Για να αποτελεί το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός δικαίωμα της νεολαίας και του λαού χρειάζονται ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία προς όφελός του λαού και σε βάρος των επιχειρηματικών ομίλων.

02/05/11