Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορεία Διδυμοτείχου

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ
Την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη και ώρα 10.30΄
στην Εφορεία Διδυμοτείχου


Δεν έχουμε - Δεν θέλουμε
Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια μας.

Εργαζόμενοι , αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Το χρέος δεν είναι δικό μας είναι της πλουτοκρατίας. Οργανωμένα και άφοβα, πρέπει να αρνηθούμε την πρόκληση να ληστέψουν ξανά τη λαϊκή οικογένεια, με την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, με το ειδικό τέλος στα ακίνητα μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ, για να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία.
Τα αντεργατικά μέτρα δεν έχουν τέλος.
Είναι αδίστακτοι.
Ενώ μας οδηγούν στην ανεργία, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όχι μόνο δε μας εξαιρούν απ’ το χαράτσι για το σπίτι, που με αίμα και ιδρώτα αποκτήσαμε, αλλά μας φορολογούν και με τους ίδιους συντελεστές.

Οργανωμένα επιστρέφουμε τα χαράτσια μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας.

Με τη λαϊκή οργάνωση, τη συμμαχία, να παλέψουμε ενάντια στον κοινό εχθρό, στα μονοπώλια, στην κυβέρνηση και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αυτοί ευθύνονται για την κρίση και το χρέος και αυτοί θα πληρώσουν!

Σεπτέμβρης 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - για τις "ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ"

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ»

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (14.9.2011) οι Περιφερειακές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ (του κ. Γιαννακίδη) και της Ν.Δ. (του κ. Παυλίδη) προσέτρεξαν να συζητήσουν και να αποφασίσουν την απαίτηση τόσο της Γερμανικής Κυβέρνησης όσο και των Γερμανικών Μονοπωλίων για τη δημιουργία στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης του άθλιου καθεστώτος των «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» (ΕΟΖ) ώστε να δρα ασύδοτα το μονοπωλιακό κεφάλαιο απαλλαγμένο από κάθε είδους φορολογία και έχοντας τους εργαζόμενους σε καθεστώς γαλέρας χωρίς ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
Το ζήτημα επανήλθε αυτές τις μέρες ξανά με αφορμή την επίσκεψη του υφυπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Στέφαν Καπφέρερ στην Αθήνα και τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την προοπτική γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Ο κ. Καπφέρερ μετέφερε στους συνομιλητές τους την απαίτηση τόσο της γερμανικής κυβέρνησης, όσο και των γερμανικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία ΕΟΖ στην Ελλάδα.
Σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότερες από 3.000 ΕΟΖ σπαρμένες σε περισσότερες από 120 χώρες.
Οι πρώτες ΕΟΖ δημιουργήθηκαν για λογαριασμό των αμερικανικών πολυεθνικών στις περιοχές του Μεξικού, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Εκεί οι αμερικάνικες εταιρείες εισάγουν αδασμολόγητα τις πρώτες ύλες, πληρώνουν με εξευτελιστικά μεροκάματα τους Μεξικανούς, εξάγουν εξ ολοκλήρου την παραγωγή τους και απαλλάσσονται από τους φόρους.
Στα λόγια, οι στόχοι των χωρών που δημιουργούν ΕΟΖ στο έδαφός τους είναι η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας μέσω των επενδύσεων, η εισαγωγή τεχνολογίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας.
Στην πράξη και οι τρεις στόχοι αναιρούνται.
Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ΕΟΖ χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες χωρίς δασμούς, αξιοποιούν τη φορολογική ασυλία και δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους, σε συνδυασμό με τη χαμηλή διασύνδεσή τους με την εγχώρια οικονομία, δείχνει ότι το όφελος για την οικονομία της φιλοξενούσας χώρας είναι μηδαμινό.
Οσο για τις θέσεις εργασίας, το όποιο όφελος είναι αμελητέο μπροστά στην άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Σύμφωνα με τη μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, οι εργαζόμενοι αυτών των ζωνών δουλεύουν 10 - 12 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες συνεχώς. Πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούν σύστημα ημερήσιων, ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής. Πράγμα που σημαίνει ότι για να πάρει ο εργάτης το μεροκάματό του πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής. Ετσι, σε κάποιες περιπτώσεις οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν πέραν της «κανονικής» βάρδιας.
Σε άλλη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας αναφέρεται ότι στις ΕΟΖ της Κίνας το μέσο ωράριο ποικίλλει από τις 54 ως τις 77 ώρες τη βδομάδα.
Αυτόν τον οικονομικό και φορολογικό «παράδεισο» σχεδιάζουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι Περιφερειακές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για τα γερμανικά και άλλα μονοπώλια της περιοχής μας. Για δε τους εργαζόμενους καθεστώς δουλείας.
Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής, τα σωματεία και τα συνδικάτα να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια σ΄αυτά τα σχέδια του οικονομικού και εργασιακού Μεσαίωνα. Να αντιπαλέψουν και να ανατρέψουν την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.

Αλεξ/πολη 27.9.2011

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σχόλιο του ΚΚΕ για τις συστάσεις του Προέδρου της Βουλής σχετικά με τη Βουλευτή ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις συστάσεις του Προέδρου της Βουλής σχετικά με τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη

23/09/11

Οι συστάσεις του προέδρου της βουλής σε ό, τι αφορά τη βουλευτή του ΚΚΕ επιβεβαιώνουν το στίχο του Μπρεχτ:
Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούν ταπεινό να μιλάς για το φαί.

Το κοινοβούλιο κρίνεται πρωτίστως από τους βάρβαρους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζει η πλειοψηφία του.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Δέκα μνηστήρες έτοιμες να αρπάξουν το φιλετο της ΕΒΖ

ΚΚΕ

Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου

Δέκα «μνηστήρες» για την ΕΒΖ

Δέκα εταιρείες επιδιώκουν να αρπάξουν το φιλέτο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, που κυβέρνηση και διοίκηση της ΑΤΕ έχουν βγάλει στο σφυρί. Μετά τη ΣΕΚΑΠ στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης πέρασε και η ΕΒΖ. Οι αγοραστές που προκρίθηκαν για την αγορά του 82,33% της ΕΒΖ είναι οι εξής:

1. CEVITAL SPA (ΑΛΓΕΡΙΑ)
2. DAMCO ENERGY S.A. (ΕΛΛΑΔΑ)
3. ED&F MAN HOLDINGS LIMITED (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ)
4. LITEX COMMERCE JSC (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)
5. NORDZUCKER AG (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
6. POLSKI CUKIER S.A. (ΠΟΛΩΝΙΑ)
7. ROS AGRO PLC (ΡΩΣΙΑ)
8. SUDZUCKER AG (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
9. SUNOKO D.O.O. NOVI SAD (ΣΕΡΒΙΑ)
10. ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.Β.Ε. (ΕΛΛΑΔΑ)

Η διοίκηση της ΑΤΕ προχωράει ακάθεκτη στο ξεπούλημα των συνεταιριστικών βιομηχανιών που κατέχει μετοχές και χτες ο διοικητής της δήλωσε ότι έχει καθυστερήσει η διαδικασία με τη «ΔΩΔΩΝΗ» και πως πολύ σύντομα θα οριστεί σύμβουλος πώλησης.
23-9-2011

Τα παραμύθια τέλος - Αναδημοσίευση από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Παραμύθια τέλος

Λοιπόν. Το παραμύθι ότι τάχα με τα λεφτά της τρόικας πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις στη χώρα πρέπει να τελειώνει. Αποτελεί ένα από τα πλέον αισχρά και τερατώδη ψεύδη, με τα οποία οι κυβερνώντες και τα τσιράκια της πλουτοκρατίας στα Μέσα Ενημέρωσης προσπαθούν να αλλοτριώσουν τις συνειδήσεις των εργαζομένων. Να τους παγιδεύσουν σε τρομοκρατικά διλήμματα, με στόχο να αποδεχτούν τις επιλογές της άρχουσας τάξης. Να εξουδετερώσουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στον οδοστρωτήρα των βάρβαρων μέτρων και της φιλομονοπωλιακής πολιτικής. Να τους κοιμίσουν, προκειμένου να συνεχιστεί, όσο γίνεται περισσότερο, η απρόσκοπτη πληρωμή των τοκογλυφικών δανείων προς τους τραπεζίτες πιστωτές.
Οι αριθμοί, οι αριθμοί της κυβέρνησης και της τρόικας, όπως αποτυπώνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2011, δε δίνουν μόνο απάντηση σε όσους εξακολουθούν ξεδιάντροπα να υποστηρίζουν ότι από τα δάνεια της τρόικας βγαίνουν οι μισθοί και οι συντάξεις. Αποκαλύπτουν, μαζί, το μέγεθος της κλοπής που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να βγουν οι τοκοχρεολυτικές δόσεις, που απαιτούν οι τράπεζες. Τα ποσά, δηλαδή, που συγκεντρώνει η κυβέρνηση από τους φόρους που πληρώνουν οι εργαζόμενοι, ποσά που πηγαίνουν κατευθείαν στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών και της ολιγαρχίας.
Με βάση τα δικά τους στοιχεία ολόκληρο το 2011, η τρόικα αναμένεται να εκταμιεύσει προς την Ελλάδα δάνεια ύψους 40 δισ. ευρώ.
Μέσα στην ίδια χρονιά, η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ προβλέπει ότι η χώρα θα πληρώσει, για τόκους, χρεολύσια και ...λοιπές δαπάνες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, το ασύλληπτο ποσό των 65,5 δισ. ευρώ!

Τι λένε αυτά τα στοιχεία; Ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ, η περιβόητη τρόικα, δανείζουν την κυβέρνηση ένα μόνο μέρος από τα ποσά που συνολικά πληρώνει η χώρα προς τους άρπαγες των τραπεζών. Τα υπόλοιπά 25,5 δισ. (από τα 40 δισ. μέχρι τα 65,5 δισ.) τα πληρώνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέσα από την απροκάλυπτη ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων. Όλα τα άλλα, ότι, δηλαδή, αυτοί πληρώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις δεν είναι απλά παραμύθια της Χαλιμάς. Είναι ένα σκέτο ψέμα, ένας ωμός εκβιασμός, ένα χυδαίο αναποδογύρισμα της πραγματικότητας. Η αλήθεια είναι ότι δεν πληρώνουν αυτοί τους μισθούς, αλλά ότι πετσοκόβονται οι μισθοί για να πληρωθούν αυτοί.

Σε όλους όσοι διακινούν τέτοια εκβιαστικά διλήμματα δεν πρέπει απλά να τους γυρίσουμε την πλάτη. Αυτοί δεν ενδιαφέρονται για τους μισθούς. Δεν κόπτονται για τις συντάξεις. Αδιαφορούν για τα εκατομμύρια των ανέργων και τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις που έρχονται. Όλοι όσοι θέλουν να παρουσιάζουν τα δανεικά της τρόικας σαν πηγή της μισθοδοσίας των εργαζομένων δε δίνουν δεκάρα για τον εργαζόμενο που παλεύει να τα φέρει βόλτα, για τον άνεργο που φυτοζωεί, για το νέο και τη νέα που δεν έχουν μοίρα στο αύριο. Αποκλειστικός τους στόχος είναι να βάλουν πλάτη για να περνούν τα όλο και πιο αντιλαϊκά μέτρα που εκπονεί η άρχουσα τάξη. Στόχος τους είναι να στηρίξουν το σύστημα και τα βάθρα της ληστρικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Γι' αυτό και δικό μας χρέος είναι να καταγγείλουμε και να αποκαλύψουμε το ρόλο τους.
Από τη στήλη "Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ"
22/9/2011

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΚΕ - ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ για το ξεπούλημα του κοιτάσματος χρυσού στη Θράκη

ΚΚΕ
Επίκαιρη Ερώτηση

Παρέμβαση για το «πράσινο φως» που έδωσε η κυβέρνηση για την εκμετάλλευση κοιτάσματος χρυσού στο Πέραμα Θράκης, έκανε το ΚΚΕ, με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του Κόμματος Σπ. Χαλβατζή, στη Βουλή, προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.
Στην Επίκαιρη Ερώτηση, σημειώνεται: «Αναστατωμένοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά στην απόφαση του υπ. Ανάπτυξης να δώσει "πράσινο φως" στην εταιρεία "Χρυσωρυχεία Θράκης" για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος χρυσού στο Πέραμα, είναι φορείς και κάτοικοι της Θράκης.
Με την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση ουσιαστικά ξεπουλά το συγκεκριμένο κοίτασμα, παρά τις δημαγωγικές υποσχέσεις μελών και στελεχών της για το αντίθετο προς τους κατοίκους της περιοχής.
Στόχο έχει την υψηλή κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, χωρίς να ενδιαφέρεται για την πραγματική ανάπτυξη της περιοχής και τις επιπτώσεις σε κατοίκους (υγεία κ.ά.) και περιβάλλον.
Εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς για τις αποκρατικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως πρότεινε η ΝΔ και η τρόικα και αποφάσισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και την παράδοσή της στις πολυεθνικές εταιρείες, με ταυτόχρονη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Όμως, ο ορυκτός πλούτος και τα μεταλλεία αποτελούν λαϊκή περιουσία».
Οι υπουργοί ερωτώνται «αν θα ανακαλέσει η κυβέρνηση άμεσα την παραπάνω απόφαση».
20/9/2011

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Άλλο ένα τραγικό θανατηφόρο ατύχημα στις στροφές των Ψαθάφων

ΚΚΕ
Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου

Ανακοίνωση
Με αφορμή το νέο τραγικό θανατηφόρο ατύχημα στις στροφές των Ψαθάδων

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο για το νέο τραγικό ατύχημα που έγινε τη Δευτέρα 19 Σεπτέμβρη στις γνωστές στροφές των Ψαθάδων.
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Για 20 ολόκληρα χρόνια μας κοροϊδεύουν, κατάντησαν το έργο του κάθετο άξονα κυριολεκτικά «της Άρτας το γεφύρι» βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή εκατοντάδων οδηγών.
Πλήρης η αδιαφορία τους , καμιά παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο καρμανιόλα, ενώ γνωρίζουν και οι δυο τους πολύ καλά ότι στις στροφές των Ψαθάδων έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι , ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες, γίνονται καθημερινά ατυχήματα.

Μεγάλες όμως, για τις ζωές που χάθηκαν, είναι και οι πολιτικές ευθύνες, των πρώην Νομαρχιακών και Δημοτικών αρχών, που σιώπησαν και αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τις τραγικές επιλογές των κυβερνήσεων και της «Εγνατίας ΑΕ» στο επίπεδο του σχεδιασμού , στο επίπεδο της κατασκευής και τη ροή χρηματοδότησης του κάθετου άξονα.

Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ,
καλεί τους κατοίκους της περιοχής μας, να μην συμβιβαστούν με τις επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ καθώς και της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε», που ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΤΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ. Να σταματήσουν το καθημερινό αιματοκύλισμα νέων ανθρώπων στους δρόμους του Έβρου , να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και αγωνιστικά να διεκδικήσουν για το νομό μας σύγχρονες υποδομές, σύγχρονο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, ασφαλή , με υψηλές προδιαγραφές
και ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

21/9/2011

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τετάρτη 25 Σεπτ. Συλλαλητήριο μπροστά στο Δημαρχείο -- Τετάρτη २८

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
(Π.Α.ΜΕ., ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ)
Ελ. Φιλιππίδη 27, γωνία Μηδείας
Τηλ. Επικοινωνίας: 6937401649, 6976699830, 6947839524

Εμείς οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις υπηρεσίες, στο χωράφι, παντού είμαστε όλοι ανάστατοι. Οι εργατικές λαϊκές οικογένειες είναι σε αναβρασμό. Η φοροκαταιγίδα, τα χαράτσια φέρνουν όλο τον εργαζόμενο κόσμο σε απόγνωση, σε αδιέξοδο. Κάνουν ακόμα πιο τραγική την κατάσταση των ανέργων, των απολυμένων, των υπαλλήλων στην εργασιακή εφεδρεία.
Από παντού έρχεται η κραυγή «αδυνατούμε να πληρώσουμε, δε μπορούμε να πληρώσουμε».


Μια διέξοδος υπάρχει.
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ.

Μαζί όλος ο κόσμος στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στα γραφεία, στα σχολεία, στα Νοσοκομεία, στους Δήμους, όσοι έχουμε μαγαζιά, στα χωριά, παντού σε κάθε χώρο οργανώνουμε τον αγώνα.
Παντού να παρθούν αποφάσεις.
Δεν μπορούμε να πληρώσουμε.
Επιστρέφουμε τα τελεσίγραφα, τα εντάλματα.


ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

 Την Τετάρτη 21 – 9 – 2011 ώρα 7.00’ μμ οργανώνουμε συλλαλητήριο μπροστά στο Δημαρχείο Αλελανδρούπολης.

 Την Τετάρτη 28-9-2011 το πρωί επιστρέφουμε μαζικά τα φοροχαράτσια στην Εφορία

Μας πετσοκόβουν τους μισθούς, τα μεροκάματα, τις συντάξεις.
Μας στέλνουν στην ανεργία, κόβουν τις ιατρικές εξετάσεις και τα φάρμακα.
Ληστεύουν τα ταμεία. Μας παίρνουν και το υστέρημα.
Δεν μπορούμε να ζήσουμε πλέον τις οικογένειές μας.
Τέρμα στις θυσίες για να γίνονται οι ισχυροί ισχυρότεροι, οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
Πάνω από 6.000 επιχειρήσεις χρωστάνε 31 δις. Αυτοί να πληρώσουν.
Πάνω από 600 δις είναι στην Ελβετία. Αυτοί να πληρώσουν.


Αλεξανδρούπολη 16.9.2011

Σε απαράδεκτη κατάσταση ο επαρχιακός δρόμος Ποιμενικού - Σιταριάς - Μάνης

ΚΚΕ

Αχτιδική Επιτροπή Β Έβρου


Σε απαράδεκτη κατάσταση - γεμάτος φονικές παγίδες
Ο δρόμος Ποιμενικού – Σιταριάς - Μάνης


Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες των κατοίκων των χωριών Σιταριάς – Ποιμενικού- Μάνης για την απαράδεκτη , επικίνδυνη κατάσταση , στην οποία βρίσκεται ο επαρχιακός δρόμος που αναγκάζονται καθημερινά να χρησιμοποιούν.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ έχουν κυριολεκτικά εγκαταλείψει στην τύχη του ένα «γερασμένο» επαρχιακό δίκτυο, που καθημερινά ταλαιπωρεί και βάζει σε κίνδυνο τους κατοίκους της περιοχής μας .

Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που για πολλά χρόνια βρίσκονται στο τιμόνι της Περιφερειακής , Νομαρχιακής και Τοπικής Διοίκησης και αδιαμαρτύρητα στηρίζουν και αποδέχονται αυτήν την πολιτική.

Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους των χωριών μας να μην συμβιβαστούν μ’ αυτήν την πολιτική, που έχει καταδικάσει την περιοχή μας στην απαξίωση και στην εγκατάλειψη και να διεκδικήσουν μαζί με την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα και ένα σύγχρονο ασφαλές επαρχιακό δίκτυο.

20/9/2011

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου και πάλι οι αγρότες

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου
«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

16 Δεκέμβρη 2011
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου
οι αγρότες του μπλόκου Ορμενίου

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με την απειλή των αγροτοδικείων προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες για να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα και με σκυμμένο το κεφάλι, την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ. Μια πολιτική που καταστρέφει την αγροτική οικονομία της χώρας, χρεοκοπεί τους αγρότες , ερημώνει την ύπαιθρο.

Την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011 περίπου 20 αγρότες καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία ότι στους πρόσφατους αγροτικούς αγώνες προκάλεσαν παρακώληση συγκοινωνιών !!! στο μπλόκο του Ορμενίου.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι τα αγροτοδικεία που στήνει η κυβέρνηση δεν μας τρομάζουν, θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά με το κεφάλι ψηλά. Η επιχείρηση της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους αγρότες δεν θα περάσει.

Η απελπιστική θέση που μας έχει φέρει η αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων είναι η αιτία που μας αναγκάζει να βγαίνουμε και να ξαναβγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα και να διεκδικούμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής, να διεκδικούμε τη σωτηρία της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας της χώρας μας , το δικαίωμα να παραμείνουμε στα χωριά μας , να καλλιεργούμε τα χωράφια μας, να μην μας αρπάζουν τα καρτέλ τζάμπα τις παραγωγές μας.
Όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις θα συνεχίζουν να εφαρμόζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ οι αγώνες μας θα συνεχίζονται και θα κλιμακώνονται.

Με τα αγροτοδικεία δε θα μας τρομοκρατήσουν

Υ.Γ Στο επόμενο διάστημα η Ομοσπονδία θα προκαλέσει
πλατιά σύσκεψη των αγροτών για να αντιμετωπίσουν
συλλογικά και μαχητικά τη νέα πρόκληση της κυβέρνησης.

19/9 /2011

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Να λειτουργήσει τώρα ο Παιδικός Σταθμός Ριζίων



Η Λαϊκή Συσπείρωση για το Δήμο Ορεστιάδας, θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένο το αίτημα 19 νέων ζευγαριών από τα Ρίζια που διεκδικούν για τα παιδιά τους να ανοίξει και να λειτουργήσει και πάλι ο Παιδικός Σταθμός του χωριού τους. Ένας Παιδικός Σταθμός που λειτουργούσε αρκετές δεκαετίες και φέτος για πρώτη φορά δεν άνοιξε τις πόρτες του, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια περνούν δύσκολες ώρες. Η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί από τη μια , η ακρίβεια από την άλλη , η ανασφάλεια των ελαστικών μορφών απασχόλησης , η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας κλπ, οι έκτακτοι κεφαλικοί φόροι, δυσκολεύουν όλο και περισσότερο τη ζωή τους. Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και οι επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ επιδεινώνουν δραματικά την κατάσταση.
Ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια η χαρά της απόκτησης ενός παιδιού μετατρέπεται σε ένα διαρκές άγχος για το μεγάλωμά του.

Τα προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς οξύνθηκαν σημαντικά από το 2001 όταν τότε με απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το δίκτυο της προσχολικής αγωγής «παραδόθηκε», χωρίς τους ανάλογους πόρους, στην ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την συναίνεση βέβαια των Δημάρχων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και με τα παραπλανητικά επιχειρήματα περί «αποκέντρωσης». Η συνέχεια είναι γνωστή και τη βιώνουν οι νέοι γονείς καθημερινά . Επιβολή τροφείων και συνεχείς οι αυξήσεις τους με το πρόσχημα της υποχρηματοδότησης από το κράτος , μεγάλες ελλείψεις σε αίθουσες και προσωπικό , διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό κλπ

Βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νέα ζευγάρια στο Δήμο Ορεστιάδας
 Δεν λειτούργησε ποτέ Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στην Ορεστιάδα. Αποτέλεσμα οι γονείς να αναζητούν τη λύση στους ιδιωτικούς, βάζοντας βαθιά το χέρι στη τσέπη.
 Απορρίφθηκαν φέτος περισσότερες από 30 αιτήσεις γονέων να εγγράψουν τα παιδιά τους στον Παιδικό της «Αναπτυξιακής» στην ΚΛΕΙΣΣΩ , ο μόνος που είναι δωρεάν ( Από τις 90 και πλέον αιτήσεις έγιναν δεκτές οι 60)
 Τα τροφεία (δίδακτρα) που πληρώνουν οι γονείς στους Δημοτικούς Σταθμούς είναι αρκετά τσουχτερά, αφού φτάνουν στα 500 – 600 ευρώ το χρόνο.
 Δυο Παιδικοί Δημοτικοί Σταθμοί ο 1ος και ο 4ος δεν έχουν δικό τους κτίριο και για άλλη μια χρονιά θα φιλοξενήσουν τα παιδιά σε ακατάλληλες αίθουσες, που βρίσκονται σε ισόγεια πολυκατοικιών, χωρίς αύλειο χώρο για λίγο παιχνίδι.
 Κοντά σ’ όλα αυτά έρχονται να προστεθούν νέα προβλήματα όπως αυτό του Παιδικού Σταθμού Ριζίων.

Οι θέσεις της ¨ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ¨

 Η αγωγή και η φροντίδα των νηπίων και των βρεφών, πρέπει να βρίσκεται στην ευθύνη του κράτους και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Παιδείας .
 Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά Κρατικούς Σύγχρονους Ασφαλείς και Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης βρεφών και Νηπίων.
 Διεκδικούμε την κατάργηση των τροφείων (διδάκτρων) και κάθε άλλου ποσού που πληρώνουν οι γονείς και κάλυψή όλων των εξόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής στην Ορεστιάδα 2 νέων σύγχρονων Παιδικών Σταθμών, κατάλληλα εξοπλισμένων και προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών, για άνετη παραμονή , παιχνίδι, φαγητό και ξεκούραση.
 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς. Προσλήψεις προσωπικού (Παιδαγωγούς – βοηθούς) ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Σεπτέμβρης 2011

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Με ανησυχία και έντονο προβληματισμό ανάβουν το καμίνι του ζαχαρουργείου Ορεστιάδας

ΚΚΕ

ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β.ΕΒΡΟΥ


 ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΖ
 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΤΕΥΤΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Την ώρα που τρέχει η απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, με δικαιολογημένη την ανησυχία και έντονο τον προβληματισμό ανάβουν οι εργαζόμενοι την Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2011 το καμίνι στο ζαχαρουργείο Ορεστιάδας.


Η κυβέρνηση με την απόφασή της να βγάλει στο «σφυρί» την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (η προθεσμία για τις προσφορές είναι μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη), στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ, καταφέρνει ένα συντριπτικό πλήγμα που χτυπάει συνδυασμένα τους μικροπαραγωγούς αγρότες και τους εργαζόμενους στα εργοστάσια. Ταυτόχρονα πλήττει συντριπτικά και τη δυνατότητα της χώρας να έχει αυτάρκεια στην παραγωγή της ζάχαρης και να μην κάνει εισαγωγές.

Μ’ αυτήν την πολιτική οδήγησαν και
οδηγούν σε εκτίναξη του χρέους και των ελλειμμάτων της χώρα μας


Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ με βασικό εργαλείο την ΚΑΠ, είναι αυτή που οδήγησε την ΕΒΖ στα «σαγόνια» των μονοπωλιακών ομίλων, που καραδοκούν να βάλουν στο χέρι το χρυσοφόρο κύκλωμα της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας της Ζάχαρης

Το Μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι, Γερμανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες, που σπεύδουν να αρπάξουν «κοψοχρονιά» την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Το «φιλέτο» της ΕΒΖ είναι πολύ ελκυστικό αφού περιλαμβάνει τρία (3) εν ενεργεία εργοστάσια ζάχαρης στην Ελλάδα, άλλα δύο (2) στη Σερβία, πολλά ακίνητα, αποθηκευτικούς χώρους, όπως τα μεγάλα σιλό , το δίκτυο διανομής, το μερίδιο αγοράς σε Ελλάδα και Βαλκάνια, καθώς και οι 158.000 τόνοι ποσόστωσης ζάχαρης
Ο νέος αγοραστής δεν αποκλείεται να πάρει προίκα την εθνική ποσόστωση και την αγορά των Βαλκανίων και πιθανά να κλείσει τα εργοστάσια, γιατί θα μπορεί να παράγει κάπου αλλού τη ζάχαρη με φθηνότερο κόστος.

Για το ΚΚΕ το ξεπούλημα της ΕΒΖ
είναι ξεπούλημα εθνικής περιουσίας.

Αυτό είναι άλλο ένα θλιβερό παράδειγμα για τα όσα επιβάλλει το μνημόνιο, η τρόικα, η ΕΕ, το ΔΝΤ σε βάρος της χώρας και του λαού και εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως θα εφάρμοζε και μια κυβέρνηση της ΝΔ.
Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες καλούνται να αντιδράσουν άμεσα και να αντισταθούν σε αυτήν την ολέθρια πολιτική. Η ιδιωτικοποίηση της ΕΒΖ δεν πρέπει να προχωρήσει. Πρόκειται για μια βιομηχανία στρατηγικής σημασίας, καθώς σχετίζεται άμεσα με τις διατροφικές ανάγκες του λαού. Είναι μια βιομηχανία παραγωγική, δημιουργική και αν αναπτυχθεί θα μπορέσει να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες και να επεκτείνει και τις εξαγωγές της σε όφελος των εργαζομένων, των αγροτών και συνολικότερα του ελληνικού λαού.

Ακόμα οι εργαζόμενοι και οι αγρότες πρέπει να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Χρειάζεται τώρα να εγκαταλείψουν τα κόμματα του δικομματισμού. Να συγκροτήσουν τη δικιά τους Λαϊκή Συμμαχία, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα για ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , έξω από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, το κράτος θα μπορεί να σχεδιάζει, να παίρνει επενδυτικές πρωτοβουλίες, να ενισχύει δράσεις, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της περιοχής , να προστατεύει τη ντόπια παραγωγή.

15 – Αυγούστου- 2011

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΚΕ - ΟΧΙ στα νέα φοροχαράτσια

KKE

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ
Αλεξ/πολη 12.9.11

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙΑ

Στο νέο φορολογικό αντιλαϊκό ντου κυβέρνησης - τρόικας η απάντηση του λαού πρέπει να είναι: Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την ευρωζώνη και την ΕΕ.
Πλατειά συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ και άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις. Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής επικίνδυνης κυβέρνησης και της οποιαδήποτε συγκυβέρνησης. Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Ή ο λαός θα σωθεί ή η κερδοφορία της πλουτοκρατίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ
ΤΡΙΤΗ 13.9.2011 ώρα 7.00 μ.μ.
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Προφεστηβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην Πλατεία Ορεστιάδας





Τομεακό Συμβούλιο Βορείου Έβρου
της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα τομεακό συμβούλιο βορείου Έβρου της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει
Την Παρακευή 16 Σεπτέμβρη 2011 ώρα 8 μμ
στην Κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας

προφεστιβαλική εκδήλωση , στα πλαίσια του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ.
Με κεντρικό σύνθημα
«Ο δικός σου δρόμος , για τις δικές σου ανάγκες: Με το ΚΚΕ για το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»,
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

 Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από το ερασιτεχνικό συγκρότημα της ΚΝΕ

 Θα ακολουθήσει το τοπικό νεανικό συγκρότημα SILVER ROSES
.
 Στο χώρο της πλατείας θα υπάρχει
έκθεση μαρξιστικού βιβλίου
και αντιιμπεριαλιστικής φωτογραφίας


Στην εκδήλωση θα μιλήσει Στέλεχος του ΚΚΕ

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Για τις μεγάλες ελλείψεις και την εκρηκτική κατάσταση στα Σχολεία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ


09/09/11

Τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα είναι σχολεία δοκιμασίας, ταλαιπωρίας και αμάθειας και τιμωρίας των παιδιών και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα των εργατικών - λαϊκών.
Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη ότι τα σχολεία ανοίγουν χωρίς βιβλία, χωρίς να έχουν χρήματα οι σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών, με χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.
Ταυτόχρονα τεράστια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τη στήριξη των μαθητών που έχουν γονείς άνεργους και χαμηλόμισθους, για όλες τις οικογένειες που βρίσκονται σε απόγνωση και δεν έχει να πληρώσει ούτε τα στοιχειώδη.
Οι γονείς, οι μαθητές, ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, οι εκπαιδευτικοί, που νοιάζονται για το δικαίωμα στην μόρφωση όλων των παιδιών και θέλουν να υπάρχουν ανθρώπινες και σύγχρονες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, πρέπει κυριολεκτικά να ξεσηκωθούν.
Να μην αποδεχτούν με κανένα τρόπο αυτήν την απαράδεκτη και προσβλητική κατάσταση, που δεν θα είναι προσωρινή. Χρειάζεται άμεση, μαζική απάντηση και ταυτόχρονα συστράτευση για σκληρό και μακρόχρονο αγώνα για την απόκρουση, την ανατροπή της πολιτικής που θυσιάζει τα δικαιώματα της νεολαίας και του λαού για να προστατευτούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, για να σωθεί ο καπιταλισμός.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - 20χρόνια σε ακατάλληλα κτίρια τα ειδικά σχολεία Ορεστιάδας




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ειδικά Σχολεία Ορεστιάδας
( Νηπ/γείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο)
Είκοσι (20) και πλέον χρόνια σε ακατάλληλα κτίρια

Για άλλη μια χρονιά τα Ειδικά σχολεία Ορεστιάδας θα υποδεχτούν τους μαθητές με τα ιδιαίτερα προβλήματα, σε ακατάλληλα κτίρια. Είκοσι (20) και πλέον χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ με την ανάλγητη πολιτική τους κοροϊδεύουν , μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς.

Μεγάλες όμως είναι οι ευθύνες και των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης , στο Δήμο Ορεστιάδας, στην πρώην Νομαρχία Έβρου και στην Περιφέρεια. Αποπροσανατολίζουν και καλλιεργούν αυταπάτες , παίζουν την «κολοκυθιά» ψάχνουν 20 χρόνια «από χωρίον εις χωρίον» για να βρουν οικόπεδο. Στην ουσία αποδέχονται και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεών τους , ποτέ δεν διεκδίκησαν δυναμικά την ανέγερση ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στην Ορεστιάδα.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για το Δήμο Ορεστιάδας θεωρεί μονόδρομο την ανάπτυξη αγώνων από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την εξασφάλιση πρώτα- πρώτα κατάλληλου οικοπέδου και στη συνέχεια την χρηματοδότηση, για να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η ανέγερση του Ειδικού Σχολείου στην Ορεστιάδα.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΜΕ - Παράσταση διαμαρτυρίας - 1η Οκτώβρη κλείνουν τον ΟΤΕ στο Διδ-χο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράσταση διαμαρτυρίας
της Γραμματείας Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ
την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη ώρα 10 μπροστά στον ΟΤΕ Διδυμοτείχου

1η Οκτώβρη κλείνουν και το κατάστημα του ΟΤΕ στο Διδυμότειχο

Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση του ΟΤΕ να κλείσει από την 1η Οκτώβρη το κατάστημα στο Διδυμότειχο, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας
την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη ώρα 10, μπροστά στον ΟΤΕ Διδυμοτείχου

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής μας να αντισταθούν « με νύχια και με δόντια» στην πολιτική της ΕΕ, του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ, που ξεπουλούν και ιδιωτικοποιούν τα πάντα , και θυσιάζουν στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων δικαιώματα και κατακτήσεις.
Ιδιαίτερα στην περιοχή μας οι αρνητικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Στους τελευταίους μήνες: Περιορίστηκαν τα δρομολόγια του ΟΣΕ και έκλεισαν οι σιδηροδρομικοί Σταθμοί, έκλεισαν τα ταπητουργεία, έκλεισαν τα Γραφεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, βγήκε στο «σφυρί» το Εργοστάσιο Ζάχαρης, κλείνει η ΑΤΕ στη Βύσσα, κλείνουν οι ΔΟΥ Διδυμοτείχου –Ορεστιάδας – Σουφλίου , τώρα ήρθε η σειρά του καταστήματος του ΟΤΕ στο Διδυμότειχο
Καμιά λοιπόν αυταπάτη. Καμιά αναμονή. Με την πολιτική τους υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου και οδηγούν τους εργαζόμενους στην πτώχευση και την περιοχή μας στον μαρασμό ,την εγκατάλειψη.
Τώρα ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,
ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Σεπτέμβρης 2011

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΚΕ - ΕΡΩΤΗΣΗ στη ΒΟΥΛΗ για τις πυρκαγιές στον Έβρο




31/08/11
Προς
 τους Υπουργούς Υπουργείο Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
 Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Προστασίας του Πολίτη

Η πρόσφατη, τεράστια για τα τοπικά δεδομένα, φωτιά που ξέσπασε στον Έβρο κατέστρεψε ολοκληρωτικά 35.000 στρέμματα δάσους πεύκης και δρυός. Απειλήθηκαν δύο οικισμοί που εκκενώθηκαν και κάηκαν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.
Οι σοβαρές προσπάθειες που κατέβαλαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις δε στάθηκαν αρκετές να περιορίσουν την καταστροφή.
Τις αιτίες αυτής της δραματικής εξέλιξης για το φυσικό περιβάλλον του Νομού πρέπει να τις αναζητήσουμε:
1. Στην αντιλαϊκή δασοκτόνα πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Βέβαια δε θα μπορούσε να ήταν εξαίρεση ο τομέας των δασών, δέχθηκε και αυτός την «επίθεση» όπως το λαϊκό εισόδημα, οι συντάξεις, οι κοινωνικές κατακτήσεις, η υγεία, η πρόνοια, η παιδεία κ.λπ. Αυτή η πολιτική χαρακτηρίζεται από την προσπάθεια εμπορευματοποίησης της γης, την ανάλογη νομοθεσία που «απελευθερώνει» εκατομμύρια στρέμματα για αξιοποίηση από το μεγάλο κεφάλαιο, ακόμα και σε δρυμούς και εθνικά πάρκα.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η υποχρηματοδότηση της προστασίας των δασών και οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των κατηγοριών και σε σύγχρονο εξοπλισμό.
2. Στη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της προστασίας των δασών από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1998, που υιοθέτησε στη συνέχεια και η κυβέρνηση της ΝΔ. Με την οποία η δασική υπηρεσία τέθηκε εκτός πυρόσβεσης, σε ρόλο συμβουλευτικό και βέβαια αυτή η υπηρεσία στη συνέχεια αφοπλίστηκε σε προσωπικό και μέσα, χωρίς να μπορεί να παίξει το ρόλο της.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Η διαχείριση της καμένης γης (κήρυξη ως αναδασωτέας, πίνακες υλοτομίας, τροποποιήσεις των μελετών που ισχύουν για τη διαχείριση των δασών, σύνταξη μελετών αναδάσωσης) απαιτεί πολύ χρόνο και ιδίως τους αναγκαίους πόρους, προσωπικό μόνιμο, όλων των κατηγοριών και σύγχρονο εξοπλισμό στις δασικές υπηρεσίες του Νομού Έβρου, που είναι υπεύθυνες γι αυτό το έργο. Ιδίως τα δασαρχεία Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης έχουν τεράστιες ελλείψεις. Τι θα κάνει η κυβέρνηση γι αυτό το θέμα;
2. Τι θα κάνει η κυβέρνηση με όλο αυτό το νομοθετικό πλέγμα, που σηματοδοτεί τη δασοκτόνο αντιλαϊκή πολιτική;
3. Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν και αν θα τις αποζημιώσει στο 100% από το ΠΣΕΑ ή τον ΕΛΓΑ;
4. Τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση με τον ενιαίο φορέα δασοπροστασίας, αίτημα που υιοθετήθηκε στη βουλή από όλα τα κόμματα;

Οι βουλευτές
Γιάννης Ζιώγας
Θοδωρής Ιγνατιάδης
Σοφία Καλαντίδου