Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ορ/δας - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ

 ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ  
 

H διακοπή λειτουργίας του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας κατά τους χειμερινούς μήνες    και η μεταφορά των  παιδιών για προπόνηση στο κολυμβητήριο της Ανδριανούπολης   έφερε στην επιφάνεια,  με εκκωφαντικό τρόπο,    για δεύτερη χρονιά  τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργεί η  αντιαθλητική πολιτική των κυβερνήσεων της   Ν.Δ  -  ΠΑΣΟΚ.

Μια πολιτική που δημιούργησε μια ζοφερή πραγματικότητα στο χώρο του αθλητισμού,     όπου η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τσέπη των γονιών του , ενώ η φυσική αγωγή στα σχολεία είναι ανύπαρκτη. Οι αθλητικές υποδομές έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Ο αθλητισμός είναι βουτηγμένος στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη σαπίλα, είναι θέαμα για τα κέρδη. Μέσα από τον αθλητισμό, το σημερινό σύστημα καλλιεργεί τον ατομικισμό, "ο πρώτος τα παίρνει όλα, ο δεύτερος τίποτα". Δηλητηριάζει το μυαλό με τον αθλητισμό της ντόπας, των στημένων, του τζόγου, με το στείρο κυνήγι της "επίδοσης" για τους χορηγούς και τα κέρδη.  Όλα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό που έχει ανάγκη η νεολαία μας.

Τα τελευταία χρόνια οι αθλητικές εγκαταστάσεις.   η συντήρησή τους και η λειτουργία τους ,  έχουν γίνει μπαλάκι  μεταξύ της πολιτείας,  που θέλει  άρον – άρον να τις ξεφορτωθεί   και των Δήμων  που αδυνατούν να τις συντηρήσουν. Η αντιαθλητική  αυτή πολιτική οδηγεί πολλές φορές σε  ακραίες καταστάσεις  όπως αυτή με την προπόνηση των παιδιών της Ορεστιάδας στη γειτονική χώρα.

Στο τέλος το μάρμαρο αυτής της αντιαθλητικής πολιτικής πληρώνουν  πολύ ακριβά οι νέοι μας. Οι περικοπές των επιχορηγήσεων προς τα σωματεία και  οι συνδρομές, τα εισιτήρια, τα χαράτσια,  που βάζουν οι Δήμοι, απομακρύνουν  τα παιδιά χιλιάδων λαϊκών οικογενειών από τους αθλητικούς χώρους.    

Ειδικότερα  στο ζήτημα του κολυμβητηρίου  Ορεστιάδας η συγκυβέρνηση της Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ   και η παράταξη του κ. Μουζά που είναι στο τιμόνι του Δήμου  έδειξαν πρωτοφανή ανευθυνότητα εκθέτοντας διεθνώς  τη χώρα  και την περιοχή μας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ορεστιάδας

·        Καλεί την Κυβέρνηση και το Δήμο Ορεστιάδας  ΑΜΕΣΑ  να πάρουν όλα τα εκείνα μέτρα για να επαναλειτουργήσει  ΤΩΡΑ  το κολυμβητήριο Ορεστιάδας.

·        Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα σύγκρουσης συνολικά με την πολιτική Κυβέρνησης & ΕΕ   που έχει δημιουργήσει μια ζοφερή πραγματικότητα και στο χώρο του αθλητισμού.

Στον αγώνα αυτό χρειαζόμαστε  και Δημοτικές αρχές που δεν θα υλοποιούν αδιαμαρτύρητα αυτήν την αντιαθλητική πολιτική,  που θα συγκρούονται καθημερινά μαζί της   και θα έχουν σημαία τους το:


« Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ,  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ » 

Ορεστιάδα 17/1/2014

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Σταμάτης Γκατζίδης