Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου


 

   Δελτίο Τύπου 

 

« Συνάντηση αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης με το Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου »

 
Τη Δευτέρα 1 Δεκέμβρη και ώρα 5 μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δήμου Ορεστιάδας θα συναντηθεί   με το Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου   το οποίο και θα ενημερώσει για την πρόταση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας σχετικά με τα μέτρα ανακούφισης των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων και των ευπαθών ομάδων  της περιοχής μας.
Ορεστιάδα  1/ 12 / 2014 

Κομμουνιστή Δήμαρχο ανέδειξε ο ιστορικός Δήμος της Καισαριανής


 
 
Κομμουνιστή δήμαρχο ανέδειξε ο ιστορικός Δήμος της Καισαριανής

 

Στη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Δήμος Καισαριανής, μετά τις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν σήμερα με ποσοστό 51,52% έναντι 48,48% του αντιπάλου του. Η Καισαριανή είναι ένας επιπλέον δήμος που έρχεται να προστεθεί στους τέσσερις δήμους που έχουν ήδη αναδείξει δημοτική αρχή τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Ηλίας Σταμέλος είναι ο τέταρτος κομμουνιστής δήμαρχος σε αυτήν την ιστορική συνοικία της Αθήνας και το αποτέλεσμα στέλνει μήνυμα αντίστασης στις λογικές της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ για τις πλημμύρες στον Έβρο


      


 
ΕΡΩΤΗΣΗ : Προβλήματα από πλημμύρες στην ΠΕ Έβρου
ΒΟΥΛΗ  -  Κοινοβουλευτικός έλεγχος
ΕΡΩΤΗΣΗ:  Προβλήματα από πλημμύρες στην Π.Ε Έβρου του ΚΚΕ
Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών,
Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Η έντονη βροχόπτωση, που έπληξε, στις 19 Νοέμβρη 2014,  τους δήμους Διδυμοτείχου και Σουφλίου στην Π.Ε. Έβρου, ανέδειξε, γι' ακόμη μια φορά, με τραγικό τρόπο, την απουσία αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.
Οι περιοχές που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα είναι Διδυμότειχο, Σοφικό, Λάβαρα, Κισσάριο, Αμόριο, Ισαάκιο, Ελληνοχώρι.
Σπίτια, υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, τμήματα από το οδόστρωμα παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα μετακινήθηκαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση των χειμάρρων.
Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των ζημιών από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, πλημμύρισαν περισσότερα από 60 σπίτια και υπόγεια και 10 επιχειρήσεις.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συνεργείου αγροτικών μηχανημάτων στην ανατολική περιοχή του βόρειου κόμβου Διδυμοτείχου, που υπέστη ολική καταστροφή σε μηχανήματα και ανταλλακτικά.
Γι' ακόμη μια φορά αναδεικνύονται οι διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που δεν διαθέτουν τους απαραίτητους πόρους ώστε να σχεδιαστούν, να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, των δασών, του περιβάλλοντος.
Ευθύνες βέβαια έχει και η Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, που δεν έχει διεκδικήσει τους πόρους για την πραγματοποίηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, ενώ σε κάθε πλημμύρα αρκείται σε μια καθιερωμένη επίσκεψη και υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται.
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
·         Την εκτίμηση όλων των ζημιών και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών.
·         Την αποζημίωση για το σύνολο των ζημιών, σε όλους όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες.
·         Την έγκριση όλων των απαιτούμενων κονδυλίων για την οργανωμένη κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και άλλων έργων υποδομής, στην περιοχή του βόρειου Έβρου, ώστε οι κάτοικοι να μην αντιμετωπίσουν ξανά τον κίνδυνο πλημμυρών και καταστροφών.
Οι βουλευτές : Θεοδόσης Κωνσταντινίδης , Ελένη Γερασιμίδου
 

 

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ορεστιάδας για μέτρα ανακούφισης των ανέργων και χαμηλοαμειβόμενων



 ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ 

Πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δήμου Ορεστιάδας  στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  για

  

Κ. Δήμαρχε

 Tο μεγαλύτερο   πρόβλημα που δημιούργησε η καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας   είναι το πρόβλημα της  μαζικής ΑΝΕΡΓΙΑΣ . Χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά  ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.  Είναι δε γνωστό ότι η Θράκη και ιδιαίτερα η περιοχή μας έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας. Είναι  χιλιάδες οι συμπολίτες μας  που δυσκολεύονται   να ζεστάνουν το σπίτι τους και να βάλουν ψωμί και τα στοιχειώδη στο τραπέζι. Και είναι καθημερινό το φαινόμενο  η μη δυνατότητα να πληρώσουν το νοίκι , τη ΔΕΗ, τη δόση του δανείου, τα χαράτσια της κυβέρνησης . Οι νέοι της πόλης μας  και των χωριών  παίρνουν το δρόμο  του εξωτερικού . Ο τόπος ερημώνει. 

Το μέλλον και  η ζωή των ανέργων και γενικά των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια, οι ουρές στον ΟΑΕΔ , τα σύγχρονα δουλεμπορικά  γραφεία και τα ψίχουλα των 5/μηνων.

Μπροστά σ’ αυτήν την ζοφερή κατάσταση κανένας δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορος. Τα Περιφερειακά και Δημοτικά συμβούλια  έχουν ιδιαίτερη ευθύνη  να πρωτοστατήσουν  στον αγώνα για να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που   με αξιοπρέπεια θα ανακουφίσουν τη ζωή  των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ορεστιάδας προτείνει στη νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα  σε μια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  με αποκλειστικό θέμα  « ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ  »,  συνεδρίαση στην οποία να κληθούν να συμμετέχουν και μαζικοί φορείς της περιοχής μας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ενδεικτικά προτείνει  τα παρακάτω μέτρα  που μπορούν να ανακουφίσουν σημαντικά τους ανέργους και τους χαμηλοαμειβόμενους:

Ø Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όλων των ανέργων  και δραστική μείωση στους χαμηλόμισθους,  χαμηλοσυνταξιούχους και ΑΜΕΑ.

Ø Άμεση μείωση των λογαριασμών της ΔΕΥΑΟ κατά 30%  και απαγόρευση διακοπής της παροχής.

Ø Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους ανέργους γονείς στην πρόσβαση των παιδιών τους στον πολιτισμό, αθλητισμό , παιδικούς σταθμούς  κ.λ.π  και δραστική μείωση των τροφείων -  διδάκτρων για  τα παιδιά  των χαμηλοαμειβόμενων  γονέων.

 

Ø Να διεκδικήσουμε ως δημοτικό συμβούλιο έκτακτο κονδύλι από την κυβέρνηση που θα καλύψει:

·        Τη θέρμανση σε κάθε σχολείο , τη σίτιση των μαθητών στα σχολεία  και την κάλυψη θέρμανσης σε οικογένειες ανέργων

·        Την πληρωμή κομμένου ρεύματος οικογενειών ανέργων  που δεν  μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Ακόμα  είναι επιτακτική η ανάγκη να συμπαραταχθούμε ενεργά στον αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν από την κυβέρνηση:  

ü Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ για τις γιορτές και την αντιμετώπιση του χειμώνα

ü Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

ü Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

ü Όσο  διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

ü Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι εργατικής λαϊκής οικογένειας.

ü Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση της ανεργίας και επέκταση σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους.

ü Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό είναι κάποιος άνεργος.

 

Ορεστιάδα 25/11/2014
Ορεστιάδα 25/11/2014
Ορεστιάδα 25/11/2014

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014


 Γραμματεία Βορείου Έβρου 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 27 Νοέμβρη
 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

>>> Στην πλατεία Ορεστιάδας ώρα 11πμ <<<

Εργαζόμενε-η, άνεργε-η,

Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!

Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας.

Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.

Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.

Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.

Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους  λένε ψέματα. Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντα τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.

Η ενίσχυση της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δε θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, τη φορολογία και την ακρίβεια. Η τωρινή, μεγάλη κερδοφορία για τους μεγαλοξενοδόχους στον κλάδο του τουρισμού και η ακόμα πιο μεγάλη επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς για τους εργαζόμενους, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πώς εννοούν την ανάκαμψη.

 Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας!

Ουσιαστικές αυξήσεις παντού! Είναι στο χέρι μας!

Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.    

Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση  και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!

Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης

 Μην περιμένεις “σωτήρες”!

Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

 Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς!

Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου!

Αυτοί παράγουν, αυτοί κινούν τα εργοστάσια, τα λιμάνια, τις επιχειρήσεις.

 Το μόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο παραγόμενος πλούτος να επιστρέψει στον παραγωγό του. Να κατευθυνθεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

 Ενιαίο μέτωπο απέναντι στη γραμμή των μονοπωλιακών ομίλων

To ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συντόνισαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη. Χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή συλλόγων αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, επιτροπών ανέργων που συζήτησαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους για αυτόν τον παλλαϊκό-πανελλαδικό ξεσηκωμό.

 Το βήμα που πραγματοποιήθηκε πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα να βρεθούν στους κλάδους, στις επιχειρήσεις, να ενημερώσουν τους εργάτες και τις εργάτριες, να μπουν μπροστά για να σηκωθεί άνεμος διεκδικήσεων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

Νοέμβρης 2014

  

 

 

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Σαν Σήμερα πρι 96 χρόνια ιδρύεται το ΣΕΚΕ που το 1924 μετονομάστηκε σε ΚΚΕ


 
 
 
1918  Στις 17-23 του Νοέμβρη συνέρχεται στον Πειραιά, στα γραφεία του Συνδέσμου Μηχανικών Ατμόπλοιων, το Α’ Πανελλαδικό Σοσιαλιστικό Συνέδριο, ιδρυτικό του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ), που το 1924 μετονομάστηκε σε ΚΚΕ. Η ίδρυση του ΣΕΚΕ δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Ήταν συνέπεια μιας μακρόχρονης πορείας που ακολούθησε το εργατικό και το σοσιαλιστικό κίνημα στη χώρα μας. Ήταν το νομοτελειακό αποτέλεσμα της κοινωνικής εξέλιξης, ο ώριμος καρπός της ανάπτυξης του εργατικού κινήματος και της συνένωσής του με τις ιδέες του σοσιαλισμού.

Το Συνέδριο ενέκρινε με πλειοψηφία το Ιδρυτικό Ψήφισμα του ΣΕΚΕ, τις Αρχές και το Πρόγραμμά του, υπόμνημα για τα εξωτερικά ζητήματα, ψήφισμα για την ίδρυση Βαλκανικής Δημοκρατικής Ομοσπονδίας, το Καταστατικό του Κόμματος, ενώ εκδόθηκε χαιρετιστήριο ψήφισμα προς τη νεαρή Σοβιετική Ρωσία, αλλά και «διαμαρτυρίαν διά την μελετωμένην επέμβασιν των συμμάχων κατά της νεαράς Σοβιετικής Δημοκρατίας».

Στο Ιδρυτικό Ψήφισμα σημειώνεται ότι το Κόμμα βασίζεται πάνω σε δύο θεμελιώδεις αρχές: Στην «πολιτική και οικονομική οργάνωση του προλεταριάτου σε ξεχωριστό κόμμα τάξεως διά την κατάκτησιν της πολιτικής εξουσίας και την δημοσιοποίησιν των μέσων της παραγωγής και ανταλλαγής, δηλ. την μεταβολήν της κεφαλαιοκρατικής κοινωνίας εις κοινωνίαν κολλεχτιβικήν ή κομμουνιστικήν». Επίσης, στη «διεθνή συνεννόηση και δράση των εργατών».

Στις Αρχές και στο Πρόγραμμα του Κόμματος τονίζεται η αναγκαιότητα της κοινωνικής επανάστασης για «την απελευθέρωσιν όχι μόνο των προλεταρίων, αλλά και ολοκλήρου της ανθρωπότητος που υποφέρει σήμερον». Προστίθεται δε ότι ο αγώνας της εργατικής τάξης «είναι αναγκαστικώς και πολιτικός αγών, (επειδή) δεν δύναται να πραγματοποιήση την ιστορικήν της αποστολήν χωρίς να γίνη κάτοχος της πολιτικής εξουσίας, όπερ δύναται να κατορθώση μόνον δι' ενιαίας επαναστατικής δράσεως της παγκοσμίου εργατιάς, οργανωμένης σε ξεχωριστό εργατικό κόμμα».

Στο «Πρόγραμμα των σημερινών απαιτήσεων», που ψήφισε το Συνέδριο, διατυπώθηκαν και πολλά άλλα σημαντικά και πρωτοποριακά πολιτικά αιτήματα, όπως το δικαίωμα ψήφου και εκλογής σε άντρες και γυναίκες, η εισαγωγή του θεσμού του δημοψηφίσματος, η κατάργηση του στρατιωτικού νόμου, η αποκέντρωση της διοίκησης, η πολιτική ειρήνης, συνεννόησης και ειλικρινούς συνεργασίας με όλα τα κράτη, η κατάργηση της μυστικής διπλωματίας και των μυστικών συνθηκών και προϋπολογισμών, η υποχρεωτική διαιτησία για όλες τις μεταξύ των κρατών διαφορές, η πλήρης ελευθερία των συνεταιρισμών, συνδικάτων και άλλων οργανώσεων, η πλήρης ελευθερία του Τύπου, η πλήρης εξασφάλιση της προσωπικής ελευθερίας, η ελευθερία θρησκεύματος, η αναγνώριση της θρησκείας ως ιδιωτικής υπόθεσης και της Εκκλησίας ως ιδιωτικού ιδρύματος, η καθιέρωση και του πολιτικού γάμου, η πλήρης αστική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική εξίσωση των γυναικών με τους άντρες, η απονομή της δικαιοσύνης από δικαστές που θα εκλέγονται από το λαό, η σύσταση ιδιαίτερων δικαστηρίων για τους ανηλίκους, η κατάργηση των στρατοδικείων και των ναυτοδικείων, η μετατροπή του συστήματος των φυλακών σε μορφωτικά ιδρύματα και η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, η ίδρυση χωριστών φυλακών για γυναίκες και για ανηλίκους, καθώς και για τα πολιτικά αδικήματα, η δωρεάν παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η εκλαΐκευση και υποχρεωτική λειτουργία της εκπαίδευσης, η παροχή τροφής και μέσων διδασκαλίας στα παιδιά από τους δήμους και τις κοινότητες, η εισαγωγή της δημοτικής γλώσσας σε όλη την εκπαίδευση και εισαγωγή στα σχολεία της γλώσσας διαφόρων εθνοτήτων, η ανοικοδόμηση και ο πολλαπλασιασμός των σχολείων. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και κάθε φόρου στα είδη πρώτης ανάγκης, προοδευτική φορολογία στα εισοδήματα και στα κεφάλαια. Συμμετοχή του κράτους στα κέρδη των μεγάλων μονοπωλίων, των εταιρειών και επιχειρήσεων, εθνικοποίηση των ατμόπλοιων και σιδηροδρόμων, μεταλλείων, τραπεζών, καθώς και των μεγάλων επιχειρήσεων και συμμετοχή στη διοίκηση των εργατών, χρησιμοποίηση των πόρων του κράτους πρωτίστως για παραγωγικούς σκοπούς, εθνικοποίηση των τσιφλικιών και των μοναστηριακών κτημάτων και παραχώρησή τους στις κοινότητες των καλλιεργητών.

Το Συνέδριο κατέληξε με την εκλογή πενταμελούς Κεντρικής Επιτροπής αποτελούμενης από τους Αρίστο Αρβανίτη, Δημοσθένη Λιγδόπουλο, Σταμάτη Κόκκινο, Μιχαήλ Σιδέρη και Νίκο Δημητράτο. Και τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή, από τους Γιώργη Πισπινή, Σπύρο Κομιώτη και Αβραάμ Μπεναρόγια. Διευθυντής της εφημερίδας «Εργατικός Αγών», που ήταν το επίσημο δημοσιογραφικό όργανο του Κόμματος, εκλέχτηκε ο Δημοσθένης Λιγδόπουλος.

1918 - 2014 96 ΧΡΌΝΙΑ ΚΚΕ ... Χρόνια μας πολλά και συνεχίζουμε


Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για την επέτειο της εξέγερσης του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


      


ΠΑΜΕ: Γραμματεία Βορείου Έβρου

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 41Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Η Γραμματεία Βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ  τιμά την κορύφωση της αντιδικτατορικής δράσης και την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου 41 χρόνια μετά,  με τη συμμετοχή της  στην συγκέντρωση που πραγματοποιεί  η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας

 

τη Δευτέρα 17 Νοέμβρη και ώρα 11.30 π.μ.

μπροστά στο ηρώο της Ορεστιάδας.

Τιμή για τον ηρωικό ξεσηκωμό και τους νεκρούς της φασιστικής, αμερικαΝΑΤΟϊκής, απριλιανής δικτατορίας είναι να δυναμώσουμε τους σύγχρονους ταξικούς αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Ο ξεσηκωμός του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, τα οράματα, οι στόχοι και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές, έχουν σήμερα επικαιρότητα ώστε ο λαός να διεκδικήσει το δίκιο του με το κεφάλι ψηλά. 

Το σάπιο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα μονό δυστυχία και εξαθλίωση μπορεί να προσφέρει. Η ανάκαμψη του βασίζεται σε ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια του λαού, σε πολυμέτωπη επίθεση σε όποιο εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.

Με αντοχή και χωρίς υπόκλιση σε ξένες σημαίες, πρέπει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να απαντήσουμε οργανωμένα και δυναμικά στο μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Δε μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ.

Τώρα πρέπει να μπει φρένο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα: στην απελευθέρωση των απολύσεων, την αξιολόγηση, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τους νόμους για την κοινωνική ασφάλιση, την επιβολή μισθών και συντάξεων πείνας. Να κόψουμε το χέρι σε οποίον προσπαθήσει να βάλει χέρι στη λειτουργία των σωματείων, στη συνδικαλιστική δράση.

Εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοπασχολουμενοι, γυναίκες και νεολαία ενιαία και ενωτικά να  παλέψουμε για μια κοινωνία που δεν θα κάνουν κουμάντο τα μονοπώλια, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Καμιά εμπλοκή καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος.  Να παλέψουμε για μια κοινωνία που ο λαός θα είναι αφέντης στον πλούτο που παράγει. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Να αντιληφθούμε τη δύναμη μας. Δεν είναι ανίκητοι! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Μαζικοποιούμε τα σωματεία, δυναμώνουμε τους αγώνες. 

Καλούμε τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα,  τους μαζικούς φορείς, όλο το λαό της περιοχής μας, να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση, ώστε να φωνάξουμε και να παλέψουμε κόντρα στη σημερινή διδακτορία των μονοπωλίων.
Ορεστιάδα 14/11/2014