Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015


 
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
 
Τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης,
Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Θέμα:
Κατοχύρωση των δικαιωμάτων ενισχύσεων και για τους πλημμυροπαθείς αγρότες που δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν φέτος»

 

Πολλές ερωτήσεις, συζητήσεις, υπομνήματα κ.ά έχουν γίνει προς τη σημερινή συγκυβέρνηση για τις καταστροφές από τις μεγάλες πλημμύρες σε σπίτια,  χωράφια, αποθήκες, δρόμους και άλλες υποδομές, αλλά και την ανάγκη έγκρισης κονδυλίων για την άμεση προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών έργων.

 Ωστόσο οι δραματικές συνέπειες συνεχίζονται, με την απελπισία και το φόβο της πλήρους εγκατάλειψης της αγροτιάς και των πληγέντων περιοχών Έβρου, Σερρών, Βοιωτίας, Άρτας κ.ά που χτυπήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Τα χωράφια τους παραμένουν πλημμυρισμένα, έχοντας χάσει τη χρονιά καλλιέργειας και εισοδήματος για να ζήσουν, ενώ τα χρέη, οι φόροι και τα χαράτσια τους πνίγουν .

Το χτύπημα είναι μεγαλύτερο αφού η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα άμεση βοήθεια!! Ταυτόχρονα δεν ξεκαθαρίζει, δεν ανακοινώνει την αναγκαία διαδικασία για να μη χάσουν αγρότες τα δικαιώματα των ενισχύσεων, που για πρώτη χρονιά δηλώνονται εφέτος σύμφωνα με την ΚΑΠ 2015-2020 και θα ισχύουν μέχρι το 2020.

Ωστόσο υπάρχει νομοθεσία και κατοχυρώνει, υποβάλλοντας αίτηση να εντάσσονται σε καθεστώς περιπτώσεων «Ανωτέρας βίας – Εξαιρετικών περιπτώσεων». Όμως τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί με σιγουριά εκ μέρους της κυβέρνησης και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, αφού εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, γεωργικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων είναι ακόμα πλημμυρισμένα και με μεγάλες ζημιές από υπερχειλισμένα (Έβρος, Σέρρες κ.ά) ποτάμια.

Την κύρια ευθύνη για αυτήν την, τραγικά επαναλαμβανόμενη, κατάσταση δεν έχουν τα καιρικά φαινόμενα αλλά η πολιτική που ακολουθούσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, οι διάφορες συγκυβερνήσεις, η Ε.Ε., πολιτική που δεν θεωρεί επιλέξιμα τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας

Φυσικά μεγάλες ευθύνες έχουν οι πρώην νομάρχες, δήμαρχοι και Περιφέρειες, που όλα τα χρόνια στηρίζουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και τις διαχειρίζονται.

Η ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου δεν "αντέχει" την προστασία των ανθρώπων και των κατοικιών, του οδικού δικτύου, των καλλιεργειών, των υποδομών.

 Άμεσα χρειάζεται, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση για το σύνολο των καταστροφών, η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των απαιτούμενων κονδυλίων για την άμεση προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών.

 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για τη διασφάλιση –κατοχύρωση των δικαιωμάτων πενταετίας ενόψει της νέας ΚΑΠ για τους πλημμυροπαθείς αγρότες, που δεν θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν φέτος λόγω των πλημμυρών στα χωράφια τους, για να μην οδηγηθούν στην ολοκληρωτική καταστροφή .

 
Ο βουλευτής
Σάκης Βαρδαλής

 

28 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Παρακαταθήκη για νέους αγώνες το δυναμικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Διδ-χο


Στην υποβάθμιση της Υγείας στο Βόρειο Έβρο
 

Δελτίο Τύπου    29/4/2015

Παρακαταθήκη για νέους αγώνες  η επιτυχία του χθεσινού Συλλαλητηρίου για τη υγεία στο Διδυμότειχο

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους , τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες,  τους νέους , τους συνταξιούχους, όλους όσους   συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, για τα προβλήματα υγείας στο βόρειο Έβρο,  που έγινε στο Διδυμότειχο  την Τρίτη 28 Απρίλη

 

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και στις δομές υγείας,  που βιώνοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έβαλαν πλάτη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου.

Η επιτυχία του συλλαλητηρίου, αλλά και  η ανταπόκριση  που συναντήσαμε από τους κατοίκους της περιοχής μας κατά τη διάρκεια της  προετοιμασίας του,   φανερώνουν ότι το πρόβλημα  μας «ακουμπά» όλους και  κοινή είναι η  αγωνία όλων για τη συνεχή υποβάθμιση του νοσοκομείου  Διδυμοτείχου και των κέντρων υγείας  Σουφλίου,  Δικαίων και Ορεστιάδας. 

 Είναι καθαρό σε όλους ότι η βασική επιλογή της ΕΕ είναι η μείωση των δαπανών για την υγεία του λαού και το πέρασμα του αγαθού της υγείας στους επιχειρηματικούς ομίλους για ακόμα περισσότερα κέρδη. Τεράστιες είναι δε οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων που με τις μνημονιακές πολιτικές  δραστικής υποχρηματοδότησης της υγείας όξυναν δραματικά τα προβλήματα.

Όλα δείχνουν ότι και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα βαδίσει στα πλαίσια της πολιτικής  της  ΕΕ ,  της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης    του αγαθού της υγείας.  Άλλωστε ο προϋπολογισμός που υλοποιεί για το 2015 είναι αυτός που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση  και που μειώνει κατά 22.8%  τις δαπάνες για την υγεία

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση ένας είναι ο δρόμος για τους εργαζόμενους, ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

 για  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ που θα καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες  του λαού μας.  

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΜΑΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΑ


 

1η  MAH

ΚΑΛΕΣΜΑ

Στην απεργιακή συγκέντρωση

 στην πλατεία Ορεστιάδας  10. 30΄ π.μ 

 


Γραμματεία Βορείου Έβρου

 

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες, μετανάστες, πρόσφυγες, νέοι και νέες με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, το δρόμο από το Σικάγο ως την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα. Από το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

 

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο! Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις.

Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια, όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων. Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία.

Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι το χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο "κοινό σπίτι" της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο "διηνεκές". Για το λαό υπάρχει ο "λιτός βίος" και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών.

Την ίδια στιγμή και αυτή η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές, νέα προνόμια. Για τα συμφέροντά τους παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας.

Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που ματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, αξιοποιούν ανθρώπινες ψυχές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

στην πλατεία  Ορεστιάδας ΣΤΙΣ 10.30΄
 

Διαδηλώνουμε και διεκδικούμε:


Ø  Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

Ø  Καμιά ανοχή στην παράταση του μνημονίου!

Ø  Επιστροφή των απωλειών μας.

 

ΠΑΜΕ Γραμματεία Β. Έβρου

Σάββατο 25 Απριλίου 2015


Στην υποβάθμιση της Υγείας στο Βόρειο Έβρο

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ Β.  ΕΒΡΟΥ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ ΩΡΑ 7μμ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


·        Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από  τον  κρατικό προϋπολογισμό.  

·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων , πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

·         Την ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης – κατάργησης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

·         Την ανασυγκρότηση της διαλυμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας  υγείας.  

>>>Τη διαμαρτυρία οργανώνουν το ΠΑΜΕ , η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ του νομού, Σύλλογοι Γυναικών.

Έβρος: Επιχείρηση διάσωσης 69 μεταναστών



 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία επιχείρηση διάσωσης 69 μεταναστών που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου.
Η αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας ενημερώθηκε προχθές για την ύπαρξη των μεταναστών και στη συνέχεια οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης η οποία είχε αίσιο αποτέλεσμα.
Οι μετανάστες έφτασαν στον Έβρο από την Τουρκία με πλωτά μέσα και εγκαταλείφθηκε στο σημείο από τον δουλέμπορο. Πρόκειται για 42 άνδρες, 10 γυναίκες και 17 παιδιά.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Συμμετοχή στην την κινητοποίηση για την ΥΓΕΙΑ


Ομοσπονδία  Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου

Δελτίο Τύπου

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο  διαμαρτυρίας  για την υποβάθμιση της υγείας στο Βόρειο Έβρο

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας   θεωρεί ότι είναι  μεγάλο πλήγμα  για όλους τους κατοίκους του κεντρικού και βορείου Έβρου  η συνεχής υποβάθμιση  του Νοσοκομείου  Διδυμοτείχου και των κέντρων Υγείας  Σουφλίου,  Δικαίων και Ορεστιάδας.  Ιδιαίτερα   προβλήματα  αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι  και από την έλλειψη των αγροτικών γιατρών.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση κανένας  μας δεν μπορεί να μένει αδιάφορος . Η ανάπτυξη αγώνων για  να σταματήσουμε τον κατήφορο  της υποβάθμισης  και της εμπορευματοποίησης  της  ΥΓΕΙΑΣ  είναι αναγκαιότητα .

Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους  να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας  και στην πορεία που θα ακολουθήσει,

 που οργανώνουν μαζικοί φορείς της περιοχής μας την  Τρίτη 28η Απρίλη 2015 και ώρα 7μμ μπροστά στο νοσοκομεία Διδυμοτείχου..

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γιάννης Μαργαριτίδης

Για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων


 
Να μην εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  για την αρπαγή των χρημάτων των δήμων

 

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  καταδικάζει  απερίφραστα  τη μεταφορά των ταμιακών διαθέσιμων δήμων, περιφερειών και άλλων δημοσίων οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει "χέρι" και μάλιστα αναδρομικά από τις 17/3 σε χρήματα που αντί να διατίθενται για την ανακούφιση του λαού, τα χρησιμοποιεί για την ικανοποίηση των αναγκών των δανειστών. Για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν είναι του λαού, που δε δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

  Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεν έφερε αμέσως στη Βουλή νόμο για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, όπως υπόσχονταν προεκλογικά αλλά, ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε πως οι ίδιες μεθοδεύεις, οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση στο κούρεμα των αποθεματικών και σε μειώσεις σε συντάξεις, επιδόματα και παροχές.

  Η μεταφορά των διαθέσιμων  θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη περικοπή όσων  κοινωνικών δαπανών απέμειναν  και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων. Δηλαδή, άμεσα μένουν από χρήματα  οι Σχολικές Επιτροπές,  απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων, οι μεταφορές των μαθητών , θα μένουν ακάλυπτα τα καύσιμα και η σίτιση  παιδικών σταθμών και άλλων κοινωνικών δομών, χωρίς χρήματα τα κολυμβητήρια και οι πολιτιστικοί φορείς με άμεσο κίνδυνο πολλές δομές να κλείσουν.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει ως κερκόπορτα για την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και κοινωνικών υπηρεσιών  αφού στα πλαίσια της αυτονομίας, της αυτοτέλειας και της δημοσιονομικής πραγματικότητας η παρουσία χορηγών, επενδυτών, ιδιωτών χρηματοδοτών θα αποτελέσει καθημερινό φαινόμενο.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  απαιτεί από τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες,

·        να μην εφαρμόσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μην επιτρέψουν τη ληστεία των ταμειακών διαθέσιμων.

·        να συγκληθούν έκτακτα δημοτικά συμβούλια σε όλη τη χώρα με πρόταση της ΚΕΔΕ  την απόφαση να μην εφαρμοστεί η ΠΝΠ, να μην κατατεθούν τα χρήματα.

·         αλλά ταυτόχρονα να ζητήσει τα χρήματα που έχουν κλαπεί το προηγούμενο διάστημα.

 Καλούμε το  λαό να οργανώσει την πάλη του, να διεκδικήσει αυτά που του αξίζουν. Να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του. Αν δε λυθεί το πολιτικό πρόβλημα δε θα λυθεί και το πρόβλημα της καθημερινότητας της λαϊκής οικογένειας».

   

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων του Ν. Έβρου

Γκατζίδης  Σταμάτης      (δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας)

Μιδάλκος  Παναγιώτης   (δημοτικός σύμβουλος Σουφλίου)

Δευτεραίος  Σάββας        (δημοτικός σύμβουλος Αλεξ/πολης)

Δραμανίδου  Νίκη           (δημοτικός σύμβουλος Αλεξ/πολης)

Πεϊχαμπέρης  Πασχάλης   (δημοτικός σύμβουλος Αλεξ/πολης)

Τρέλλη    Φανή                (δημοτικός σύμβουλος Αλεξ/πολης)

Βλισίδου  Εύα           (σύμβουλος τοπικής κοινότητας Αλεξ/πολης)

Τρέλλης Αποστόλης (σύμβουλος τοπικής κοινότητας Αλεξ/πολης)

Παντελίδης  Θόδωρος  (σύμβουλος τοπικής κοινότητας Φερών)

 

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Στο Διδυμότειχο Συγκέντρωση διαμαρτυρίας - πορεία σους δρόμους της πόλης για την υποβάθμιση της ΥΓΕΙΑΣ στο Βόρειο Έβρο


 

Στην υποβάθμιση της Υγείας στο Βόρειο Έβρο

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ ΩΡΑ 7μμ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


Εργαζόμενοι του Βορείου  Έβρου

Η  πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης του Δημόσιου συστήματος    υγείας έχει ως αποτέλεσμα,  Νοσοκομεία,  Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία  να βρίσκονται στα όρια της λειτουργίας τους  και να δυσκολεύονται  ακόμα και να καλύψουν στοιχειωδώς τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες.   Κλινικές που υπολειτουργούν, ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές ,   απλήρωτες εφημερίες , βασικές ειδικότητες  που δεν εφημερεύουν καθημερινά , εργαζόμενοι στα όρια της κατάρρευσης , εργαζόμενοι που “τρέχουν” για να βγει η δουλειά και χάνουν  τα «ρεπό» τους. Μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά ,   νοσοκομεία και κέντρα υγείας χωρίς φύλαξη το βράδυ,  αγροτικά ιατρεία χωρίς γιατρούς.

 

 Η κατάσταση βέβαια δεν είναι σημερινή! Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της Ε.Ε,  που θέλει με κάθε θυσία  να περάσει το φιλέτο της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

Στις ίδιες ράγες κινείται και η σημερινή συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ . Στην ουσία υλοποιεί τον προϋπολογισμό που ψήφισε η πρώην  συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ  και που προβλέπει  για την ΥΓΕΙΑ μείωση της χρηματοδότησης το 2015 κατά 22,8%  σε σχέση με αυτόν του 2014 και   μείωση για τον ΕΟΠΥΥ  που φτάνει το 17%

Αυτήν την σκληρή  πραγματικότητα  προσπαθούν να τη σκεπάσουν με φιέστες,  κούφιες υποσχέσεις και λόγια του αέρα.  

 

Εργαζόμενοι ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

 

Διεκδικούμε:

·        Την ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης – κατάργησης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου

·        Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από  τον προϋπολογισμό. 

·        Την ανασυγκρότηση της διαλυμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας  υγείας.

·         Προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικού όλων των κλάδων, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες,  για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου των Κέντρων Υγείας Ορεστιάδας, Δικαίων ,  Σουφλίου κ αι των Αγροτικών Ιατρείων.

·        Κάλυψη των αναγκών με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

·         Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

·        Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους

·        Προσλήψεις στο ΕΚΑΒ έτσι ώστε να καλύπτονται το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας όλο το 24ωρο   

·        Να καταργηθεί κάθε μορφή επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας.                                                                        

 

>>> Καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής  να πάρουν αποφάσεις  και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  μπροστά στο νοσοκομείο Διδ - χου και  στην πορεία που θα ακολουθήσει  την Τρίτη 28 Απρίλη ώρα 7μμ  

Η  ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΕΒΡΟ

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

 

Για την οργάνωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας 

πήραν την πρωτοβουλία:

Η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Β. Έβρου (ΠΑΜΕ)

Η  Γραμματεία Έβρου της Παναγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ)

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών των σχολών Ορεστιάδας και της Νοσηλευτικής σχολής Διδυμοτείχου (ΜΑΣ)

Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Έβρου

Συνταξιοδοτικά Σωματεία του νομού μας.

Ποτέ πια φασισμός