Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Περικοπές κατά 10% στους μισθούς των καθαριστριών


                                                                        Γραμματεία  Έβρου

Άρχισαν τα όργανα

Με το «καλημέρα» η νέα κυβέρνηση,  αξιοποιώντας το εκλογικό αποτέλεσμα,  ξεκίνησε την φθινοπωρινή επέλαση του 3ου μνημονίου  ενάντια  στα λαϊκά στρώματα.

Από την επίθεση  δεν ξέφυγαν ούτε  οι συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων που θα δουν τους μισθούς τους από το Σεπτέμβρη να μειώνονται κατά 10% ,  αφού  δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (16-17/9/15)   δίνουν  αυστηρή σύσταση στους Δήμους να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις  με μειωμένες τις αποδοχές τους. Να θυμίσουμε ότι σε πολλές περιοχές παραμένουν για μήνες απλήρωτες  και από το Μάιο έκαναν αγώνα για να αποτρέψουν τις απολύσεις τους , διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο και γκρεμίζει την αυταπάτη  ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα και ότι νοιάζεται  για τα  φτωχά λαϊκά στρώματα.

          Η  Γραμματεία  Εκπαιδευτικών  Έβρου του ΠΑΜΕ  θεωρεί απαράδεκτη  και ανάλγητη την απόφαση   και καλεί τις καθαρίστριες  να απαντήσουν δυναμικά στην πρόκληση αυτή. Καλεί επίσης την εκπαιδευτική κοινότητα εκπαιδευτικούς , γονείς , μαθητές , αλλά και όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των καθαριστριών.  Είναι επιτακτική η ανάγκη  η επερχόμενη αντιλαϊκή επίθεση  που στην ούγια της γράφει « Ε.Ε – 3ο μνημόνιο»  να αντιμετωπισθεί με τη μέγιστη  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  και ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων.

                                                                                                     30/9/2015 

Eurostat: Τα νέα στοιχεία για την ανεργία

 

Μικρή αύξηση στο 25,2% σημείωσε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνη του 2015, σε σχέση με το Μάη (25%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat).
Σταθερή παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» (11% και 9,5% αντίστοιχα) τον Αύγουστο του 2015 σε σχέση με τον Ιούλη.
Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλη και τον Αύγουστο. Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 23 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 17,6 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (25,2% τον Ιούνη) και στην Ισπανία (22,2%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,5%), στην Τσεχία (5%) και στη Μάλτα (5,1%).
Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνη διαμορφώθηκε στα 1,205 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 21,7% και στις γυναίκες στο 29,5%.
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων καταγράφονται στην Ισπανία (48,8%), στην Ελλάδα (48,3%), στην Κροατία (43,5%) και στην Ιταλία (40,7%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7%), στην Αυστρία (10,8%), στην Ολλανδία (11,2%), στη Δανία (11,4%) και στην Εσθονία (11,5%).
Τον Αύγουστο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 22,3% (έναντι 22,2% τον Ιούλη του 2014) και στην ΕΕ παρέμεινε σταθερή στο 20,4%.

Ξάνθη: Αυτοκτονία 46χρονου άνεργου

 

Ένας 46χρονος άνεργος στην Ξάνθη έδωσε τέλος στη ζωή του. Ο αυτόχειρας άφησε ιδιόχειρο σημείωμα αναφέροντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην τελευταία του πράξη, που ήταν η ανεργία.

Ο 46χρονος βιολόγος, με σπουδές στο εξωτερικό, δεν μπόρεσε να αντέξει τη δίχρονη ανεργία που του δημιούργησε συμπτώματα κατάθλιψης.

Από τις αρχικές εκτιμήσεις της Αστυνομίας αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια και διατάχθηκε νεκροψία και νεκροτομή
 

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015


Kομματική οργάνωση Ορεστιάδας


 


Ανακοίνωση

 για το νέο θανατηφόρο ατύχημα  στον βόρειο κόμβο της Ορεστιάδας , υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί…

To νέο,   δυστυχώς θανατηφόρο, ατύχημα   στο γνωστό σημείο «καρμανιόλα» στο   βόρειο κόμβο   της Ορεστιάδας,   φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα τα  τραγικά   «λάθη» που έγιναν στην κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα Αρδανίου – Ορμενίου.

Ηθικός αυτουργός για τις ζωές που χάνονται  είναι η ανάλγητη πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ , Ν.Δ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ που σχεδίασαν , χρηματοδότησαν, και εδώ και είκοσι χρόνια κατασκευάζουν ένα δρόμο  100 χιλιομέτρων.

Αυτή η πολιτική πρέπει να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μαζί με τις κυβερνήσεις που την υλοποίησαν  και δίπλα τους συγκατηγορούμενοι, όλα εκείνα τα τοπικά στελέχη που ήταν και είναι  σε θέσεις ευθύνης Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμους, που  επέτρεψαν και επιτρέπουν  να ταλαιπωρούνται οι εβρίτες  20 χρόνια με την κατασκευή ενός δρόμου 100 χιλιομέτρων στον οποίο καθημερινά ταλαιπωρούνται  εκατοντάδες οδηγοί , έχουν προκληθεί εκατοντάδες ατυχήματα και θρηνήσαμε δεκάδες ζωές. Με την ανοχή τους   επέτρεψαν να κατασκευάζεται ένας δρόμος γεμάτος φονικές παγίδες.

Η κομματική οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ  καλεί τους εργαζόμενους της περιοχή μας  τη θλίψη, την οργή ,την  αγανάκτηση  για τη νέα ζωή που χάθηκε,  να την μετατρέψουν σε αγώνα.  Να απαιτήσουμε:

Να  επισπευθούν  οι εργασίες  για να ολοκληρωθεί  ο κάθετος άξονας και να ακολουθήσουν οι απαραίτητες  διορθωτικές παρεμβάσεις, όπως η δημιουργία ανισόπεδων κόμβων στην Ορεστιάδα και το Σουφλί.

Ορεστιάδα 28/9/2015

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ


 

ΤΡΙΤΗ 15 Σεπτεμβρίου 2015   ώρα 8 μμ

>>> Στην πλατεία Ορεστιάδας
 

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 

Θα μιλήσει:  Ο ΣΑΒΒΑΣ  ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στον Έβρο

>>>  Θα ακολουθήσει συναυλία με τους salmalik


ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ …

ΤΩΡΑ με το ΚΚΕ   υπάρχει λύση   στο δρόμο της ανατροπής

 

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στον Έβρο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ για τις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη παρουσίασε η Τομεακή επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ. Παρατίθεται η εισηγητική ομιλία και τα ονόματα των υποψηφίων.

«Κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ στις εκλογές είναι:

Τους δοκίμασες…. Τώρα με το ΚΚΕ.

Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής

Πράγματι ο λαός μας τα έχει δοκιμάσει σχεδόν όλα, τα έχει δει όλα. Κυβερνήσεις δεξιές, κυβερνήσεις κεντροδεξιές, κυβερνήσεις που αυτοονομάστηκαν «αριστερές». Κυβερνήσεις μονοκομματικές και πολυκομματικές συνεργασίας. Εμπιστεύτηκε πολλούς μέχρι τα τώρα. Τώρα πρέπει να δοκιμάσει να κάνει αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα μέχρι σήμερα, από τα χρόνια της Αντίστασης και των μεγάλων ηρωικών αγώνων. Να βαδίσει με το ΚΚΕ, στο δρόμο του αγώνα, της μεγάλης λαϊκής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, στο δρόμο της συνολικής ανατροπής.

Λίγες μόλις βδομάδες πριν από την κάλπη, νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό. Για να τον πείσουν ότι έχει μία και μόνη επιλογή: Να επιλέξει, δηλαδή, ποιος θα ολοκληρώσει τη σφαγή του, ποια κυβέρνηση θα υλοποιήσει το 3ο σκληρότερο μνημόνιο, που ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα.

Σκεφτείτε αυτό που δεν το είχατε υποπτευθεί ποτέ πριν από μερικούς μήνες: Κόμματα που τσακώνονται μεταξύ τους, είπαν ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο. ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι από τη μια και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την άλλη.

Όλοι μαζί, και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 1 του Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 του Λαφαζάνη, παραμύθιαζαν τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και επαγγελματίες, τους ανέργους ότι θα σκίσουν τα μνημόνια! Όλοι αυτοί που τώρα αθροίστηκαν στο ΝΑΙ στο μνημόνιο, αφού πριν όλοι μαζί είχαν αθροιστεί στο ΝΑΙ στην ΕΕ, ΝΑΙ στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τώρα ζητούν ξανά τη στήριξη, την ψήφο του εργάτη, του ανέργου, του αγρότη, του αυτοαπασχολούμενου.

Απομονώστε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή που δεν απορρίπτει την ΕΕ, αλλά επιζητεί «βελτίωση» της θέσης του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτήν. Προσπαθεί πίσω από μεγαλοστομίες να κρύψει τη στήριξή της στην πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου, τις συναλλαγές της με τη μεγαλοεργοδοσία, ιδιαίτερα το εφοπλιστικό κεφάλαιο, το μίσος της προς τους εργάτες, τους αγώνες, το κίνημα.

Γι” αυτό την επόμενη μέρα ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή και παντού. Το ΚΚΕ έχει αποδείξει ότι είναι εγγύηση της οργάνωσης της πάλης τους λαού, είναι δύναμη αντίστασης και αντεπίθεσης στην υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού.

Δυνατό ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για τη μοναδική φιλολαϊκή λύση, την εργατική – λαϊκή εξουσία που θα διασφαλίζει τη λαϊκή ευημερία προχωρώντας θαρρετά στη:

– Μονομερή διαγραφή του χρέους.

– Αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

– Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας.

Δυνατό ΚΚΕ γιατί αποτελεί τη δύναμη που χωρίς υποχωρήσεις και ταλαντεύσεις πρωταγωνιστεί στην οργάνωση του αγώνα του λαού για την κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών.

Ρίχνουμε στις κάλπες στις 20 Σεπτέμβρη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοί μας είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο νομό μας που έχουν υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα από πολλές θέσεις στο κίνημα και την τοπική διοίκηση. Πρόκειται ακριβώς για ανθρώπους που και την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι στο πλάι του λαού, όπως έκαναν μέχρι τώρα, δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας που θα ανοίξει το δρόμο για να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.»

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι
 ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ: Γεννήθηκε στην  Αλεξανδρούπολη. Επίκουρος Καθηγητής Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ, με μεγάλη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Είναι μέλος  της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θράκης. Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με τα ψηφοδέλτια της ΔΗΔΑΣ και της Λαϊκής Συσπείρωσης. Από το 2002 μέχρι σήμερα εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Είναι μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ.

 ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΑ  ΓΙΑΝΝΗΣ: Αγρότης από τη Ν. Βύσσα Ορεστιάδας. Πρωτοπόρος στο αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα, στα μπλόκα των αγροτών. Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ν. Βύσσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου. Είναι μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ..

ΤΡΕΛΛΗ ΦΑΝΗ: Γεννήθηκε  στην Ελιά Έβρου. Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αλεξανδρούπολης. Πρόεδρος του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ  Αλεξανδρούπολης, πρώην μέλος της Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Έβρου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ν. Έβρου και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ

ΖΑΦΕΙΡΙΑΟΥ - ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΙΑ: Γεννήθηκε  στο Σουφλί. Ιδιωτική υπάλληλος. Είναι μέλλος του διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικών υπαλλήλων εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Φερών Σουφλίου. Είναι μέλος του γραφείου της κομματικής οργάνωσης Σουφλίου του ΚΚΕ

ΣΙΣΚΟΥ ΑΝΝΑ – ΜΑΡΙΑ: Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Λογοθεραπεύτρια ελεύθερος επαγγελματίας. Πρώην πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων- εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης – Φερών- Σουφλίου. Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών μέλος ΟΓΕ. Είναι μέλος της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ

ΓΚΑΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Γεννήθηκε στην Κορνοφωλιά Σουφλίου. Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός. Έχει πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση στο Βόρειο Έβρο. Επί σειρά ετών ήταν εκλεγμένος στο ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ορεστιάδας. Στις τελευταίες δημοτικές – περιφερειακές εκλογές εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ορεστιάδας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν.Μακ. – Θράκης του ΚΚΕ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη η παρουσίαση του ψηφοδελτίου ΚΚΕ

 
Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στο ξενοδοχείο «Αθηνά» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Νομό Έβρου.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015