Σάββατο 30 Απριλίου 2016


Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2016

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2016
28/04/16
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο της 1ης Μάη του 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του '36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής του Μάη του '44, τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που στάθηκαν όρθιοι μπροστά στις διώξεις, τα βασανιστήρια, τις φυλακές και τις εξορίες, που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Η θυσία των εργατών του Σικάγο, πριν από 130 χρόνια, το 1886, αλλά και οι ταξικοί αγώνες που ακολούθησαν, η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, το 1917 που σήμανε τη νίκη της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της, επιβεβαίωσαν ότι η εργατική τάξη δεν είναι μόνο ο δημιουργός του κοινωνικού πλούτου, αλλά και η πρωτοπόρα εκείνη κοινωνική τάξη που μπορεί να ηγηθεί και να συσπειρώσει τα άλλα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα, στην πάλη για την ανατροπή του βάρβαρου και σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.
Πριν από 130 χρόνια, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα αναπτυσσόταν κυριολεκτικά με το αίμα της εργατικής τάξης, που δούλευε από ήλιο σε ήλιο με ψίχουλα για μεροκάματο, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η εργατική τάξη ύψωσε το ανάστημά της και επέβαλλε με τους ηρωικούς αγώνες της το 8ωρο, ως αφετηρία για μια σειρά από κατακτήσεις τον 20ο αιώνα. Σήμερα 130 χρόνια μετά, το ίδιο αυτό σύστημα δεν είναι λιγότερο βάρβαρο και αποδεικνύεται από τις ίδιες τις εξελίξεις ότι δεν μπορεί ούτε να διορθωθεί ούτε να γίνει πιο ανθρώπινο. Η εργατική τάξη, ο παραγωγός όλου του πλούτου, όχι μόνο δεν μπορεί να απολαύσει τον πλούτο που παράγει, τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά αντίθετα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη φτώχεια, την ανεργία, τις κρίσεις, την απόλυτη και σχετική εξαθλίωση, τους ιμπεριαλιστικούς πόλεμους. Ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουν όλοι δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, να εργάζονται λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος, να ζουν χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας, να απολαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, δωρεάν Υγεία και περίθαλψη με προστασία της μητρότητας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, σήμερα ζουν μέσα στη διαρκή ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, όπου τσακίζονται η μία μετά την άλλη κατακτήσεις και δικαιώματα.
Η αιτία είναι η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, ο ανταγωνισμός και η αναρχία στην παραγωγή, ότι μια χούφτα κεφαλαιοκράτες κλέβουν τον παραγόμενο πλούτο και με μοναδικό κριτήριο το κέρδος αποφασίζουν τι και πώς θα παραχθεί.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, στους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, λόγω των αποφάσεων της ΕΕ που στήριξε και η ελληνική κυβέρνηση. Σε όλους αυτούς που πέφτουν στα δίχτυα των δουλεμπόρων, αντιμετωπίζουν τα μέτρα καταστολής της ΕΕ και γίνονται θύματα του ρατσισμού. Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν να κυριαρχήσει η μοιρολατρία, η λογική του «τίποτα δεν γίνεται», ο συμβιβασμός με τα πρωτοφανής αγριότητας μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση, όπως ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό που βάζει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Τους καλούμε να απορρίψουν την κοροϊδία της κυβέρνησης ότι η αξιολόγηση «είναι η τελευταία δύσκολη στροφή», ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία, γιατί η πείρα λέει πως κάθε διαπραγμάτευση, κάθε αξιολόγηση, συνοδεύεται από σκληρά μέτρα, που προστίθενται στα προηγούμενα.
Να απαντήσουν στη χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό κυβέρνησης - κεφαλαίου ότι μετά την αξιολόγηση «η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη» και «ξεκινά η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους». Επιστροφή στην ανάπτυξη δεν σημαίνει πως θα βρει δουλειά το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων, ότι η πλειοψηφία των νέων θα έχει σταθερό μισθό, ωράριο και δικαιώματα. Ελάφρυνση του χρέους δεν σημαίνει ότι θα δοθούν πίσω οι μισθοί και οι συντάξεις που κόπηκαν, ούτε θα μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης, θα λιγοστέψουν οι φόροι, θα αυξηθούν οι δαπάνες στην Παιδεία, στην Υγεία. Μόνο το κεφάλαιο μπορεί να προσδοκά από την ελάφρυνση του χρέους και την ανάπτυξη, γιατί από τη μεν ελάφρυνση θα εξοικονομηθεί κρατικό χρήμα για τις επενδύσεις του και η ανάπτυξη είναι ταυτισμένη με την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Να γυρίσουν την πλάτη και στα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης, που στηρίζουν την εξουσία του κεφαλαίου, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του. Όλοι μαζί βρίσκονται απέναντι από τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες και ο καθένας για λογαριασμό του συστήματος, προβάλλουν εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις για  να μη διακοπεί η πορεία υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Να απομονώσουν τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, που βρίσκεται στην υπηρεσία του συστήματος, ως τσιράκι της μεγαλοεργοδοσίας στηρίζει τα κέρδη της, στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους προβληματίζονται, αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ τη μαχητικότητα και τη συνέπεια στην πάλη υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, να σταθούν στο πλάι του για να χτυπηθεί η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός, να γίνει ένα βήμα μπρος στην οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης.
Η 1η Μάη για όλη την εργατική τάξη είναι ημέρα έμπνευσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης για την ενίσχυση της ταξικής πάλης, που είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας. Το 8ωρο, η σταθερή δουλειά, η Κοινωνική Ασφάλιση, κάθε εργατική κατάκτηση και δικαίωμα κερδήθηκε με σκληρούς ταξικούς αγώνες και θυσίες.
Με αγώνες και θυσίες ανοίγουμε, βαδίζουμε στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, της οργάνωσης της ταξικής πάλης, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα αντιπαλεύει τα μέτρα και ταυτόχρονα θα βάζει στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων: Την καπιταλιστική εξουσία και ιδιοκτησία, τις διεθνείς ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν.
Καλούμε σε αφύπνιση και συσπείρωση στον αγώνα για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεζόμενων για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό που είναι αναγκαίος και επίκαιρος και η μόνη απάντηση στη σημερινή βαρβαρότητα και τον καπιταλισμό. 130 χρόνια μετά το Σικάγο κρατάμε με πείσμα αναμμένη τη δάδα και την ελπίδα για την τελική νίκη της εργατικής τάξης.
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ - ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ



Σε σχόλιό του για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί το πρωτοφανούς αγριότητας πακέτο του Ασφαλιστικού - Φορολογικού, τσακώνεται δήθεν με τους θεσμούς για τα νέα προληπτικά μέτρα. Μόνο που το επίδικο αυτής της αντιπαράθεσης δεν είναι το αν θα νομοθετηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα -σ’ αυτό έχουν ήδη συμφωνήσει- αλλά ο πιο βολικός -επικοινωνιακά- για την κυβέρνηση τρόπος νομοθέτησης.
Συνεπώς, “το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο”, γι’ αυτό και ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του ενάντια στα μέτρα χωρίς ημερομηνία λήξης, με στόχο τη συνολική ανατροπή
27/4/2016

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Χαλαζόπτωση στο Β. Έβρο - Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες


Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»


Δελτίο Τύπου

 Μεγάλες  καταστροφές από χαλαζόπτωση στο Βόρειο Έβρο

Τις πληγές τους μετρούν πολλοί αγρότες του Δήμου Ορεστιάδας μετά τη χθεσινή (24/4/2016) έντονη χαλαζόπτωση . 

Πιο συγκεκριμένα:    

Αγρότες των χωριών Φυλακίου, Κεράμου, Ριζίων, Καστανεών και Βύσσας   είδαν την Κυριακή το μεσημέρι μια σφοδρή χαλαζόπτωση κυριολεκτικά να «μαστιγώνει» ότι έβρισκε στο πέρασμά της και να προκαλεί μέσα σε λίγα λεπτά τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειές τους. Σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»  απαιτεί:

·       Άμεση αποτίμηση  όλων των ζημιών από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

·        Έγκαιρη αποζημίωση στο 100% των ζημιών.
 

25/4/2016

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Μαργαριτίδης

 

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ


Γραμματεία  Βορείου Έβρου

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Οργανώνουμε την αγωνιστική απάντηση, προετοιμάζουμε

ΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τους ελιγμούς, τις μεθοδεύσεις και τους τακτικισμούς της κυβέρνησης που στόχο έχουν να αδυνατίσουν την αγωνιστική απάντηση απέναντι στο νέο χτύπημα που φέρνει στην κοινωνική ασφάλιση.

 Να απαντήσουμε στα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης!

Μετά το νέο τσεκούρι που επιβλήθηκε το καλοκαίρι στις ήδη τσακισμένες συντάξεις, όταν έχουν ήδη ψηφιστεί μειώσεις ύψους 1,8 δις στις συνταξιοδοτικές δαπάνες μόνο για το 2016 και για τα έτη 2017-2018 προβλέπονται μεγαλύτερες περικοπές, προκλητικά η κυβέρνηση συνεχίζει το παραμύθι ότι με το νέο νόμο-λαιμητόμο δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις.

 Έρχεται βαρύ πλήγμα στο ασφαλιστικό που μας αγγίζει όλους! Κάθε εργαζόμενο, κάθε κλάδο! Εργαζόμενους νέους και παλιούς, στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα, εργαζόμενους με πολλά έτη ασφάλισης, εργαζόμενους με μισθούς που χαρακτηρίζονται "υψηλοί" προκειμένου να δικαιολογηθεί η εξίσωση προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, ώστε να συνηθίσουμε τη ζωή με τα ελάχιστα και τα ψίχουλα! Το νέο ασφαλιστικό χτυπά κύρια τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, τους εργαζόμενους που εργάζονται με όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας, τους ανέργους!

 Με τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση τσακίζεται η σημερινή κατώτερη σύνταξη ως και 15% περίπου. Από τα 486 ευρώ κατρακυλά στα 345 της εθνικής σύνταξης. Τα 15 έτη του ανταποδοτικού τμήματος της σύνταξης που θα προστίθενται στην εθνική σύνταξη, θα υπολογίζονται με ποσοστό αναπλήρωσης 0.77%, δηλαδή στην κυριολεξία θα προστίθενται ψίχουλα! Επιπλέον τα 384 ευρώ της Εθνικής σύνταξης θα δίνονται με 20 έτη ασφάλισης όταν σήμερα αρκούσαν 15 έτη. Όποιος εργαζόμενος θέλει να βγει στα 62 έτη, όπως για πολλές κατηγορίες ίσχυε ως σήμερα, θα δέχεται ποινή 40%, δηλαδή θα μειώνεται απευθείας η σύνταξη του, στα 230 ευρώ.  Οι μειώσεις δεν αγγίζουν μόνο τους νέους συνταξιούχους αλλά και τους παλιούς! Ο επανυπολογισμός των συντάξεων, ο υπολογισμός με βάση τον μέσο όρο του εργασιακού βίου, η νέα σφαγή στις επικουρικές συντάξεις, το τσάκισμα του ΕΚΑΣ μέχρι την πλήρη κατάργηση του, το χτύπημα στις αναπηρικές συντάξεις πλαισιώνονται με νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, με αυτόματους κόφτες συντάξεων!

 Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Καμιά αναμονή!

Δε θα τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν τη σφαγή!

Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών που περιμένουν στη γωνία!

Δε θα περάσει ο νόμος λαιμητόμος!

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην 48ωρη απεργία!

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

KKE: Ανακοίνωση για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967

 


«Σήμερα, 49 χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 διδασκόμαστε, τιμάμε τους αγωνιστές, τα θύματα της χούντας. Τιμάμε τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλους όσοι στάθηκαν όρθιοι και αλύγιστοι στα κρατητήρια, στα βασανιστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, στις φυλακές και τις εξορίες.

Η στρατιωτική δικτατορία στηρίχτηκε από τμήματα της πλουτοκρατίας, από κέντρα της αστικής τάξης της χώρας μας, τις ΗΠΑ, απόδειξη ότι η αστική τάξη και το κράτος της, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, τις ανάγκες του εκμεταλλευτικού συστήματος, μπορούν ακόμα και να στηρίξουν στρατιωτικά και πολιτικά πραξικοπήματα.

Σήμερα, που νοσταλγοί της χούντας προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή χύνει το φασιστικό, ρατσιστικό της δηλητήριο, τα ιστορικά συμπεράσματα από την επιβολή της χούντας έχουν μεγάλη σημασία, γιατί αποδεικνύουν ότι οι αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Γι’ αυτό και η αντιμετώπιση του φασισμού και η υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων περνά μέσα από την πάλη για την ανατροπή του συστήματος, που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Το πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 1967 μπόρεσε να επιβληθεί όχι μόνο γιατί η επιλογή της αστικής τάξης ήταν να προωθήσει, με την κατάλυση της αστικής δημοκρατίας και νομιμότητας, τα αντιλαϊκά της σχέδια, να ξεπεράσει τις δυσκολίες της, αλλά και γιατί ο λαός δεν μπόρεσε με την οργάνωση της πάλης του να προετοιμαστεί εναντίον του.
Το ΚΚΕ, που μέσα στη δικτατορία, σε καθεστώς παρανομίας και διώξεων, ανασυγκρότησε τις κομματικές του οργανώσεις, δυνάμωνε, προχώρησε στην ίδρυση της ΚΝΕ και αντιδικτατορικών οργανώσεων και με τη δράση του, με την αταλάντευτη στάση των μελών και στελεχών του κατάφερε να εμπνεύσει την πάλη του λαού ενάντια στη χούντα, συνέβαλε καθοριστικά στην ήττα των απόψεων και του οπορτουνισμού που ήθελαν συμβιβασμό με τη χούντα και τις μεταμφιέσεις της.
Η ισχυροποίηση και ετοιμότητα του λαϊκού κινήματος, με αντοχή και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, είναι κρίσιμος παράγοντας για να μπορεί να βάλει ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, ν’ ανασυνταχθεί το εργατικό-λαϊκό κίνημα και να περάσει συνολικά στην αντεπίθεση κατά του κεφαλαίου και της εξουσίας του, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους.

Ιδιαίτερα σήμερα που για να θωρακιστεί η κερδοφορία και η ανάκαμψη του κεφαλαίου το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο, το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, να πάρουν μέρος στην οργάνωση της πάλης για να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής».

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Εκδήλωση του ΜΑΣ στην Ορεστιάδα για τις εξελίξεις στην αγροτική οικονομία


 
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών των σχολών Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας Ορεστιάδας

οργανώνει

την Παρασκευή 8 Απρίλη και ώρα 7 μμ στην Ορεστιάδα

(στο αμφιθέατρο (Ζαφείρης Άμπας)
                
εκδήλωση με θέμα

« Οι τελευταίες εξελίξεις στην αγροτική οικονομία.

Οι   συνέπειες στους μικρομεσαίους αγρότες  από τη νέα ΚΑΠ

Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης; ».

Θα μιλήσει

ü Ο Χρήστος Τρέλλης Γεωπόνος, περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Παρεμβάσεις θα κάνουν

ü Ο Γιάννης Μαργαριτίδης πρόεδρος της ΟΑΣΕ

και αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο των Καστανεών

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με την Ομοσπονδία εργαζομένων βιομηχανιών Ζάχαρης

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζάχαρης, αποτελούμενη από τους: Χριστόδουλο Βαρκάκη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ηλία Αγαπίου, πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων Αποφοίτων ΤΕΙ ΟΕΒΖΕ, Ευάγγελο Μπιμπισίδη, πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων Εργοστασίου Ορεστιάδας και γραμματέα της Ομοσπονδίας και Στέργιο Στράντζαλη, πρόεδρο Εργαζομένων Εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ.
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Δημήτρη Κουτσούμπα για την έλλειψη χρηματοδότησης και την ανησυχία τους για την πορεία των εργοστασίων. Η εταιρεία οφείλει πολλά χρήματα στους τευτλοκαλλιεργητές, με αποτέλεσμα να διστάζουν να καλλιεργήσουν, φοβούμενοι ότι δεν θα πληρωθούν ούτε για τη φετινή παραγωγική περίοδο. Έχουν αμφιβολίες για το τι θα κάνει η κυβέρνηση, η οποία όμως έχει αναθέσει το πρόβλημα αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της Τράπεζας Πειραιώς. Τόνισαν τους φόβους τους για επικείμενες απολύσεις και ζήτησαν τη στήριξη του Κόμματος και σε μια τέτοια εξέλιξη.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ βλέπει το συγκεκριμένο ζήτημα από την πλευρά τού τι συμφέρει τους εργαζόμενους, τους αγρότες τευτλοπαραγωγούς και ευρύτερα το λαό, ως καταναλωτή, και όχι τι συμφέρει την καπιταλιστική κερδοφορία. Τους επισήμανε ότι οι παραγωγικές δυνατότητες στην Ελλάδα είναι τεράστιες και η καλλιέργεια των τεύτλων αναδεικνύει ότι η πρωτογενής παραγωγή -που όλοι κόπτονται- είναι υποταγμένη στη βιομηχανία, στις τράπεζες, στους επιχειρηματικούς ομίλους και στις δεσμεύσεις με την ΕΕ. Η παραγωγή των τεύτλων στην Ελλάδα και τα εργοστάσια ζάχαρης μπορούν να εξασφαλίσουν πλήρη αυτάρκεια της χώρας μας σε ζάχαρη και να μη γίνονται εισαγωγές προϊόντων τα οποία μπορούν και παράγονται στην Ελλάδα. Οι συνέπειες από το κλείσιμο των εργοστασίων αφορούν και την αγροτιά και κυρίως τους εργαζόμενους και από ένα τέτοιο ενδεχόμενο επιπλέον θα αυξηθεί το πρόβλημα των εισαγωγών στην Ελλάδα, άρα και το πρόβλημα της τιμής της ζάχαρης. Η κυβέρνηση επομένως έχει πλήρη ευθύνη για το ποιες θα είναι οι εξελίξεις.
Τέλος, τους διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα τους και τους ενημέρωσε ότι το Κόμμα, μόνο μέσα στο 2016, έχει κάνει 2 Επίκαιρες Ερωτήσεις για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.