Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΕΣΑΚ – ΔΕΕ
Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών

ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Συνάδελφοι -Συναδέλφισσες
Η αντιεκπαιδευτική - αντεργατική πολιτική που σχεδιάζεται στις Βρυξέλλες και υλοποιούν στη χώρα μας οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της «ελεύθερης αγοράς» θυσιάζονται τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων… και των εκπαιδευτικών. Μπροστά μας ξεδιπλώνεται καθημερινά μια πολιτική που από τη μια φέρνει στους εργαζόμενους τη ανεργία, την ακρίβεια , το χτύπημα της Κοιν. Ασφάλισης, τις ελαστικές μορφές εργασίας , τη μείωση του εισοδήματος, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδεία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και από την άλλη στους κεφαλαιοκράτες αμύθητα πλούτη.
Γι’ αυτήν την κατάσταση την κύρια ευθύνη φέρνουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες των στελεχών τους που βρίσκονται στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και άλλων κεντρικών συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΟΛΜΕ –ΔΟΕ) , που κυριολεκτικά έχουν αφοπλίσει τα συνδικάτα. Υπογράφουν συμβάσεις που δίνουν 1 ευρώ αύξηση την ημέρα , συναινούν, συμβιβάζονται, συμμετέχουν σε στημένους διαλόγους και τελικά ευθυγραμμίζονται και υπηρετούν την πολιτική, που από τη μια φέρνει στους εργαζόμενους τη λιτότητα και την ανέχεια και από την άλλη χαρίζει όλο και περισσότερα κέρδη στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες
Μπροστά σ’ αυτήν την δύσκολη κατάσταση και στα χειρότερα που έρχονται με τον « Καποδίστρια 2 » , είναι επιτακτική η ανάγκη να αποδυναμωθούν παντού οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου και να ενισχυθούν οι δυνάμεις της αντίστασης και της ανατροπής.
Σας καλούμε λοιπόν να ενισχύσετε το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στις εκλογές, που θα γίνουν στο Σύλλογό μας την Πέμπτη 11η Ιουνίου 2009 για την εκλογή αντιπροσώπων.

Συναδελφικά
1. Καλαϊτζίδου – Γκατζίδου Μαρία
2. Κωνσταντινίδης Ευάγγελος
3. Παπαγεωργίου Ελένη
4. Τσακιρούδη Μενεξιά


Διεκδικούμε>>> Δημόσια και δωρεάν Παιδεία
>>>2/χρονη προσχολική αγωγή
>>>Ενιαίο, υποχρεωτικό, 12/χρονο σχολείο, βασικής μόρφωσης