Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση Δεκέμβρη 2009 - Γενάρη 2010
15/11/09
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργατοϋπαλλήλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους, να στηρίξουν οικονομικά το Κόμμα. Απευθύνεται στα μέλη του ΚΚΕ, στις ΚΝίτισσες και τους ΚΝίτες, στις χιλιάδες φίλες και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες για την υπερκάλυψη του οικονομικού πλάνου.

Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, παλεύει για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Δε στηρίζεται στην αστική τάξη, στους μεγαλοεκδότες και στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, στους εκμεταλλευτές του λαού.

Βασικές πηγές εσόδων του ΚΚΕ είναι το υστέρημα των εργατών του μόχθου, οι συνδρομές των μελών του, οι αποζημιώσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα έχει σκοπό να εξασφαλίζει την έκδοση του «Ριζοσπάστη» και των άλλων εντύπων του Κόμματος.

Η οικονομική δραστηριότητα του ΚΚΕ στοχεύει στη στήριξη και ενίσχυση της δράσης του για τα λαϊκά προβλήματα, στην ύπαρξη και συντήρηση:

Των Κομματικών Γραφείων του. Του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «902». Της «Σύγχρονης Εποχής», για να εκδίδει βιβλία και λευκώματα που διαδίδουν τη Μαρξιστική κοσμοθεωρία και προβάλλουν τις θέσεις του ΚΚΕ. Του «Σπιτιού του αγωνιστή», όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι αγωνιστές που ζουν μόνοι. Του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών (ΚΜΕ). Η οικονομική δραστηριότητα στοχεύει ακόμα στην ανέγερση κτιρίου για τη φύλαξη και αξιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ. Στην ενίσχυση των πρωτοβουλιών διεθνιστικής αλληλεγγύης και συμβολής του στην ανασύνταξη του Διεθνούς Κομμουνιστικού και Εργατικού Κινήματος.

Η ενίσχυση των οικονομικών του ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της πολιτικής δράσης του, ανάπτυξη των δυνατοτήτων επεξεργασίας θέσεων που εξοπλίζουν θεωρητικά το Κόμμα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα.