Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΚΕΚΥΚΑμεΑ Ορεστιάδας - Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του συνεχώς υποβαθμίζονται

KKE
Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου


ΚΕΚΥΚΑμεΑ Ορεστιάδας

Τα προβλήματα υποβαθμίζουν συνεχώς τη λειτουργία του


Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ ύστερα από περιοδεία που πραγματοποίησε στο ΚΕΚΥΚΑμέα Ορεστιάδας επισημαίνει τα παρακάτω:

Η πολιτική λιτότητας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ έχει καταδικάσει τα διάσπαρτα ανά την Ελλάδα ΚΕΚΥΚΑμέΑ να λειτουργούν με προϋπολογισμούς φτώχειας και να αναγκάζονται συνεχώς να υποβαθμίζουν υπηρεσίες , που είναι κρίσιμες για την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία.

Το Κέντρο της Ορεστιάδας που εγκαινίασε την λειτουργία του το 2003 για να προσφέρει υπηρεσίες στους Αμέα της περιοχής μας στους τομείς της εκπαίδευσης , κατάρτισης , θεραπείας , αποκατάστασης, είναι σήμερα χωρίς γιατρούς, χωρίς φυσικοθεραπευτή, ψυχολόγο, λογοθεραπευτή και με ελλιπέστατο το διοικητικό προσωπικό ( από τις 24 θέσεις που προβλέπει το οργανόγραμμα σήμερα είναι καλυμμένες μόνο 10 ).

Ακόμα τα οικονομικά του Κέντρου είναι πενιχρά με αποτέλεσμα να αδυνατεί να λειτουργήσει τη θεραπευτική πισίνα και από την έλλειψη προσωπικού, ένας πανάκριβος εξοπλισμός , που είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα του κέντρου έναντι των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, παραμένει ανενεργό.

Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας να καταδικάσουν αυτήν την ανάλγητη πολιτική και να απαιτήσουν

• την άμεση χρηματοδότηση του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Ορεστιάδας ( μέσα στο 2011 δεν πήρε ούτε ένα ευρώ)
• τη στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό για την ομαλή λειτουργία του.
• Την απόκτηση αυτοκινήτου με ράμπα για την διευκόλυνση της μεταφοράς των Αμεα

Το χρωστάμε στους συνανθρώπους μας με τα ιδιαίτερα, χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν .

Ορεστιάδα 22/5/2011