Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΚΚΕ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΗ ΒΥΣΣΑ -- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΗ ΒΥΣΣΑ

Με την πολιτική τους ΕΕ, ΠΑΣΟΚ , Ν.Δ
Κλείνουν τις υπηρεσίες - ερημώνουν την ύπαιθρο

Με αφορμή την απόφαση της Διοίκησης της ΑΤΕ να κλείσει 15 καταστήματά της στη ύπαιθρο και μεταξύ αυτών και αυτό της Νέας Βύσσας , η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ επισημαίνει τα παρακάτω:

Το ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων της Ν. Βύσσας και γενικότερα της περιοχής μας, που βλέπουν καθημερινά τη ζωή τους να χειροτερεύει και τον τόπο τους να αποψιλώνεται από υπηρεσίες. Τον τελευταίο χρόνο Ο ΟΣΕ σταμάτησε τα δρομολόγια και έκλεισε τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταργήθηκαν, κλείνουν οι τρεις ΔΟΥ Σουφλίου- Διδυμοτείχου - Ορεστιάδας , υποβαθμίζονται πολλές Υπηρεσίες, καταργήθηκαν σχολεία , έκλεισαν τα ταπητουργεία της Υπαίθρου και πάνω σ’ αυτά αποφάσισαν να εγκαταστήσουν και 7 σταθμούς διοδίων στο δρόμο Αρδανίου – Θεσσαλονίκης για να μας «απομονώσουν» τελείως από τα Αστικά Κέντρα

Τώρα έρχονται οι αγρότες της Βύσσας να πληρώσουν για άλλη μια φορά την πολιτική της ΕΕ , της ΚΑΠ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που στρώνουν το δρόμο για την ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του ανταγωνισμού και του κέρδους.

Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει τους αγρότες , τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους, τις λαϊκές οικογένειες, ότι έρχεται θύελλα, ότι το μαύρο μέτωπο ΕΕ, ΣΕΒ, και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου , σχεδίασαν και εξαπέλυσαν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους.


Ιδιαίτερα σήμερα σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης η πολιτική τους γίνεται ακόμα πιο αδίστακτη. Προκειμένου να εξοικονομήσουν τα απαραίτητα κεφάλαια, για να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, δεν διστάζουν μεταξύ άλλων να υποβαθμίζουν, να κλείνουν και να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες. Με το λεγόμενο δε «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» η επίθεσή τους εντείνεται .

Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη οι αγρότες και όλοι οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα.
Στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης, που τον χαρακτηρίζει η αναρχία στην παραγωγή και η ανισομετρία στην ανάπτυξη, πλήττονται ιδιαίτερα οι ακριτικές περιοχές, οι περιοχές που βρίσκονται μακριά από τα Αστικά Κέντρα.
Κοντά σ’ αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που κατέστρεψε κυριολεκτικά τα βασικά όπλα της περιοχής μας που ήταν η γεωργία και η κτηνοτροφία.

Αυτή η πολιτική δεν παίρνει από «μερεμέτια», πρέπει να ανατραπεί .

Χρειάζεται ΤΩΡΑ οι αγρότες, οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν τα κόμματα του δικομματισμού. Να συγκροτήσουν τη δικιά τους Λαϊκή Συμμαχία, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα για ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ , έξω από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνική ιδιοκτησία, το κράτος θα μπορεί να σχεδιάζει, να παίρνει επενδυτικές πρωτοβουλίες, να ενισχύει δράσεις, να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της περιοχής , να προστατεύει τη ντόπια παραγωγή.
 ΟΧΙ στο κλείσιμο της ΑΤΕ στη Βύσσα
 ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ
 ΑΤΕ 100% στο Δημόσιο

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Υ.Γ Την Τρίτη 26 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι
η Αχτιδική Επιτροπή Β. έβρου του ΚΚΕ
θα πραγματοποιήσει στο κατάστημα της ΑΤΕ στη Βύσσα
παράσταση διαμαρτυρίας με συμβολική κατάληψη.