Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΚΚΕ - Σε απαράδεκτη κατάσταση ο δρόμος Βάλτου - Μικρής Δοξιπάρας


ΚΚΕ
Αχτιδική Επιτροπή Β Έβρου
Σε απαράδεκτη κατάσταση  ο δρόμος Βάλτου -Χανδρά - Δοξιπάρας - Χελιδόνας
Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ με αφορμή τις εξελίξεις στην κατασκευή του μουσείου στη Μικρή Δοξιπάρα επισημαίνει τα παρακάτω:

Η κατάσταση του δρόμου που οδηγεί στον χώρο του τύμβου και χρησιμοποιείται από τους χιλιάδες επισκέπτες ( 2.000 περίπου το μήνα) και τους κατοίκους των χωριών Χανδρά – Χιονάδων – Μεγάλης Δοξιπάρας - Μικρής Δοξιπάρας - Χελιδόνας είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για την επικινδυνότητα του δρόμου είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένες .
Είναι βέβαια γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ κυριολεκτικά εγκατέλειψαν στην τύχη του το σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου του Βορείου Έβρου, στο οποίο καθημερινά ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι της περιοχής μας . Μεγάλες βέβαια είναι και οι ευθύνες του Δήμου Ορεστιάδας , της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Περιφερειακής Διοίκησης που αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα αυτές τις πολιτικές.
Η Αχτιδική Επιτροπή Β. Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους των χωριών μας να μην συμβιβαστούν μ’ αυτήν την πολιτική, που έχει καταδικάσει την περιοχή μας στην απαξίωση και το μαρασμό.

και να διεκδικήσουν
να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην κατασκευή νέου δρόμου από το Βάλτο μέχρι τη Χελιδόνα για την ασφαλή κυκλοφορία των κατοίκων, αλλά και για να διευκολυνθεί η επισκεψιμότητα και η ανάδειξη των σημαντικών ευρημάτων του ταφικού τύμβου Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης

19 Μάη 2012