Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ
Τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, τους αυτοαπασχολούμενους, μετά τον ορυμαγδό τον νέων μέτρων που τους ρημάζει συνολικά την ζωή τους, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση και η εργοδοσία να τους δώσουν το τελειωτικό χτύπημα καταργώντας την κυριακάτικη αργία.

Με προκλητικό τρόπο η τρικοματική κυβέρνηση επιχειρεί να πάρει πίσω ότι δεν πρόλαβε να αφήσει όρθιο η προηγούμενη επέλαση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Η πείρα από τις χώρες που λειτούργησαν μαγαζιά της Κυριακές αποδεικνύει ότι μαγαζιά έκλεισαν, απολύσεις έγιναν, πετάχτηκαν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι.

Αυτό που δεν λείπει σήμερα από τους εργαζομένους- καταναλωτές δεν είναι η περισσότερες ώρες ανοικτά τα μαγαζιά αλλά ότι ο μισθός τους είναι άθλιος μετά τις μειώσεις μισθών, της ατομικές συμβάσεις, και δεν φθάνει ούτε για να καλύψει της βασικές του ανάγκες.

Θέλουν εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους δούλους των πολυεθνικών για αυτό θέλουν να «ξαναζωντανέψουν τα κέντρα των πόλεων» να τα παραδώσουν δηλαδή σε μεγάλες μονοπωλιακές μονάδες με εργαζομένους χωρίς ωράρια, συλλογικές συμβάσεις και αυτοαπασχολούμενους χωρίς μαγαζιά.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν ισχυρίζεται ότι θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά ορισμένες Κυριακές αυτό είναι το «τυρί στη φάκα». Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 2 η 6 Κυριακές αλλά για όλες της Κυριακές του χρόνου.

Επιδιώκουν μαζί με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και τώρα την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, σαρώνουν στην κυριολεξία τα δικαιώματα ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.

Έχουν μεγάλες ευθύνες Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ γιατί αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών επιλογών και νόμων που ψήφιζαν είναι τα σημερινά ωράρια. Έχει μεγάλες ευθύνες ο ΣΥΝ /ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί με τα απελευθερωμένα ωράρια και την απελευθερωμένη εργασιακή σχέση.

Στην Ομοσπονδία Ιδ. Υπαλλήλων ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους μαζί με την εργοδοσία στην απόφαση που απελευθερώνει το ωράριο από το 1997.
 Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο ,τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.

 Καλούμε τους εργαζομένους να συζητήσουν σε κάθε χώρο δουλειάς, να αποφασίσουν ότι δεν θα ανεχτούν αυτή την απόφαση, θα απαντήσουν αγωνιστικά, θα αντισταθούν

 Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο κλαδικό μας Σωματείο για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε :

 Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωση της.

 Ωράριο εθνικό, υποχρεωτικό για όλους.

 Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

 Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

 Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.