Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, στηρίζει τους αγρότες στον αγώνα τους


 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης εκφράζει την πλήρη στήριξή του στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι και καλεί όλες τις εργαζόμενες και τις άνεργες γυναίκες, στην πόλη και στο χωριό, να
συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς είναι προβλήματα όλου του λαού. Η πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων που ξεκληρίζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους , πλήττει συνολικά τα λαϊκά στρώματα, έχει επιπτώσεις στη διατροφή, την ένδυση του λαού, οδηγεί στη συρρίκνωση μια σειρά κλάδους. Οι φόροι και τα χαράτσια λεηλατούν το πενιχρό εισόδημα, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί απειλούν εξίσου αγρότες και αγρότισσες, εργαζόμενους και εργαζόμενες, άνεργους και άνεργες.

Διπλό είναι το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής για τις αγρότισσες: Αυξάνεται ο αριθμός αυτών που δεν ασφαλίζονται, αφού τα χρήματα δεν φτάνουν, που δουλεύουν ως «συμβοηθούντα μέλη», που στερούνται ακόμα και τη στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη, που βλέπουν τη σύνταξη να γίνεται άπιαστο όνειρο.


Ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης καλεί τις γυναίκες του νομού μας , μπροστά στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν, να μην αρκεστούν στο ρόλο του θεατή και του συμπαραστάτη. Να γίνουν οι ίδιες πρωταγωνίστριες στην οργάνωση, στη δράση, στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Να βρεθούν στα μπλόκα δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους.

7/2/2014