Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σταμάτησαν και πάλι οι εργασίες στον κάθετο άξονα Αρδανίου - Διδυμοτείχου


     
          Τομεακή Επιτροπή  Έβρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΤΟ ΑΞΟΝΑ

Απόλυτα δικαιολογημένη είναι η αγανάκτηση των κατοίκων του κεντρικού και Βόρειου Έβρου,  που βλέπουν  και πάλι να χάνεται  πολύτιμος χρόνος  για την κατασκευή του κάθετα άξονα,  καθώς ενώ έχουμε φτάσει στα μισά του χρόνου οι εργασίες δεν ξεκίνησαν ακόμα.

Και φυσικά είναι απόλυτα δικαιολογημένες   οι ανησυχίες των εργαζομένων  που  με την απόλυση στο χέρι,  περιμένουν τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό και  τη νέα ανάδοχο εταιρεία για  να ξαναπιάσουν δουλειά  και  να «γράψουν» κάποιο μεροκάματο,  που τόσο ανάγκη το έχουν.

 Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι οι υποσχέσεις για την  ολοκλήρωση του έργου  για το 2015 θα αποδειχτούν για άλλη μια φορά κάλπικες.

Φτάνει πια η κοροϊδία. 20 χρόνια οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ κορόιδεψαν  ξεδιάντροπα  τους Εβρίτες.  Την  κατασκευή ενός δρόμου περίπου 70 χιλιομέτρων και  μικρής δυσκολίας,  την κατάντησαν κυριολεκτικά της «Άρτας το γεφύρι». Την πολιτική τους  αυτή αξιοποιούν κατασκευαστικές εταιρείες και εργολάβοι και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Και δυστυχώς όλα δείχνουν  ότι στα πλαίσια της προηγούμενης πολιτικής κινείται  και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

 Βαρύτατες   είναι και οι ευθύνες Περιφερειαρχών, Νομαρχών και Δημοτικών αρχών που όλα αυτά τα χρόνια αδιαμαρτύρητα αποδέχτηκαν αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων που αδίκησαν τον εβρίτικο λαό.

Την “εγκληματική” αυτή πολιτική την πλήρωσαν και πληρώνουν πανάκριβα οι Eβρίτες οδηγοί με την καθημερινή τους  ταλαιπωρία , την πρόκληση εκατοντάδων ατυχημάτων και την απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών.   

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί ότι κάθε μέρα που περνά και χάνεται  είναι πολύτιμη  και καλεί την κυβέρνηση   να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη καθυστέρηση  και να πάρει  όλα εκείνα τα μέτρα για να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες και   να ολοκληρωθεί  επιτέλους ο κάθετος άξονας

28/5/2015