Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΘΥΡΕΑ - ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ - " Έφυγε " από τη ζωή η συντρόφισσα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΛΤΟΓΛΟΥ


 

 
Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 4 μήνες από το θάνατο (8/4/2015 ) της συντρόφισσας ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΑΛΤΟΓΛΟΥ.

 

Η Βασιλική Μάλτογλου γεννήθηκε το 1929 στα Φουρνά Ευρυτανίας και σε ηλικία 19 χρόνων, το 1948, κατατάχθηκε στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Πήρε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και τραυματίστηκε βαριά στη μάχη της Αμφιλοχίας και αναγκαστικά πέρασε για θεραπεία στη Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας. Mετά την οπισθοχώρηση του Δημοκρατικού Στρατού βρέθηκε στην Πολωνία στο νοσοκομείο «250». Εκεί γνώρισε τον συναγωνιστή Μάλτογλου Δημήτρη τον οποίο παντρεύτηκε και απέκτησαν τρία παιδιά: τον Χρήστο, την Ειρήνη και την Μαρίνα. Από τότε περπάτησαν τη ζωή μαζί, αντιμετώπισαν μαζί τις δυσκολίες της προσφυγιάς και μόνο ο θάνατος τους χώρισε. Από το 1951 μέχρι το 1960 δούλεψε στο κολχόζ (ΝΕΑ ΖΩΗ) στην Πολωνία. Στη συνέχεια μετακόμισαν στη ΛΔ Βουλγαρίας στην πόλη Παζαρτζίκ με έντονη πάντα τη νοσταλγία επιστροφής στην πατρίδα. Το 1982 με τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων μαζί με την οικογένειά της εγκαταστάθηκαν στη Θυρέα Διδυμοτείχου. Ηταν πιστή στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής της, δραστήρια και αγαπητή σε όλους γι' αυτό και τη συνόδευσε στην τελευταία της κατοικία όλο το χωριό.

 
Ο σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα Μάλτογλου Δημήτρης, οι δυο κόρες τους, ο γιος τους και τα εγγόνια τους ευχαριστούν θερμά όλους όσοι τους συμπαραστάθηκαν στο πένθος τους.

Στη μνήμη της, αντί μνημόσυνου, προσφέρουν στο Κόμμα της καρδιάς της, το ΚΚΕ, 1.000 ευρώ για την ενίσχυση των οικονομικών του.