Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ


 

 

 

 


                        Aλεξανδρούπολη 22.10.2015

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περ/κού Συμβουλίου

            κ. Γ. Παυλίδη Περιφερειάρχη Ανατ. Μακ. & Θράκης


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Προς τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων


Θέμα:

Καθυστέρηση έργου αναδασμού στις Τοπικές Κοινότητες Αμπελακίων, και Νεοχωρίου της ΔΕ Ορεστιάδας του Δήμου Ορεστιάδας, Π.Ε. Έβρου.


Σοβαρή καθυστέρηση παρατηρείται στην υλοποίηση της εκπόνησης μελέτης του έργου αναδασμού στρεμμάτων, στις Τ. Κ. Αμπελακίων, Νεοχωρίου του Δήμου Ορεστιάδας.

Πρόκειται για έργο, που δεκαετίες εκκρεμεί ως αίτημα των κατοίκων, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ και του οποίου όμως,  οι πιστώσεις όπως αναφέρει, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελακίων  σε επιστολή του(την οποία σας υποβάλω συνημμένα) προς τον κ. Περιφερειάρχη,  μεταφέρθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησαν οι πλημμύρες του 2015 στην περιοχή.

Το έργο του αναδασμού αφορά 34.200 στρέμματα και στις δύο Τοπικές Κοινότητες που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και πάρα πολλούς παραγωγούς. Η υλοποίηση του θα βοηθήσει στην μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς σήμερα ο κλήρος είναι τεμαχισμένος, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να χάνουν χρόνο και χρήματα. Επιπλέον η υλοποίηση του έργου θα βοηθήσει στην δημιουργία και των απαραίτητων υποδομών. Να σημειώσουμε ότι στα στρέμματα αυτά κύρια παράγονται σιτηρά, ηλίανθοι και βαμβάκι.

 

Με βάση τα παραπάνω επερωτάτε ο κ. περιφερειάρχης ποια μέτρα θα πάρει ώστε να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση, από τον κρατικό προϋπολογισμό, του συγκεκριμένου έργου.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ                      

      ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                

 ΣΥΝΗΜΕΝΑ: Επιστολή

 Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αμπελακίων