Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Σύσκεψη αγροτών στην Ορεστιάδα


 
Ομοσπονδία Αγροτικών  Συλλόγων Έβρου  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Πρόσκληση
Με αποδέκτες τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους
 του Βορείου Έβρου
Συνάδελφοι,   άλλη  μια καλλιεργητική χρονιά τελειώνει  και βρίσκει τους μικρομεσαίους  αγρότες και κτηνοτρόφους  της χώρας μας αντιμέτωπους με τεράστια προβλήματα επιβίωσης.  

Από τη μια η νέα ΚΑΠ 2015-2020  που μειώνει δραστικά τις ενισχύσεις έως και 50% μέχρι το 2019 και βάζει νέες δυσκολίες και από την άλλη τα μέτρα του 3ου μνημονίου με:

·        Την αύξηση του ΦΠΑ στα εφόδια  από το 13% στο 23%.

·        Την αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 26%   από το  πρώτο ευρώ  και στο σύνολο των εισοδημάτων , ενισχύσεων και αποζημιώσεων.

·        Τον υπερτριπλασιαμό της προκαταβολής φόρου από 27,5% μέχρι το 100%

·        Τον τριπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ.

Μέτρα που «μαγείρεψαν» οι δανειστές με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ψήφισαν 222  βουλευτές του μνημονιακού τόξου και που    οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στην καταστροφή , και την παράδοση του πρωτογενή τομέα της χώρας μας  σε λίγους νεοτσιφλικάδες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση  δεν μπορούμε να  κλαίμε  τη μοίρα μας στα καφενεία και να περιμένουμε με τα χέρια σταυρωμένα.
Με συντονισμένο μαζικό αγώνα, σε συμμαχία  με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα,  που πλήττονται  το ίδιο σκληρά από την ίδια πολιτική,   έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές  τους πολιτικές.
 Γι’ αυτό και σας  καλούμε όλους να πάρετε μέρος στη σύσκεψη που οργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας

Την  Τρίτη 10 Νοέμβρη 2015 και ώρα 7μμ
στην αίθουσα  του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας

Νοέμβρης 2015