Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Χωρίς Δάσκαλο τα παιδιά της Δεύτερης τάξης του 2ου Δημ. Σχολείου Ορεστιάδας


 
Ανακοίνωση - καταγγελία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ορεστιάδας θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των  γονέων της δευτέρας τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας ( τμήμα Β2)   καθώς  από την έναρξη των μαθημάτων της νέας χρονιάς  τα παιδιά τους είναι χωρίς δάσκαλο.

Από την αρχή της νέας χρονιάς 2016  η δασκάλα της τάξης πήρε απόσπαση στο εξωτερικό  και μέχρι σήμερα δεν αντικαταστάθηκε,  με αποτέλεσμα τα παιδιά  εδώ και δέκα μέρες  να παραμένουν χωρίς δάσκαλο και  να χάνουν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας.

Στις συνεχείς εκκλήσεις των γονέων και των εκπαιδευτικών για την κάλυψη του κενού η αρμόδια Διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που γνώριζε έγκαιρα το θέμα… αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. 

Για άλλη μια φορά η ρίζα του κακού βρίσκεται  στην πολιτική της υποχρηματοδότησης της Δημόσιας εκπαίδευσης, στην πολιτική προσλήψεων με το «σταγονόμετρο»  που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και  συνεχίζει και η σημερινή  παρά τις μεγαλοστομίες της νέας ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας.    

Η Λαϊκή συσπείρωση Ορεστιάδας καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να μη δείχνουν καμιά ανοχή  στις πολιτικές λιτότητας για την εκπαίδευση και να απαιτήσουν την άμεση κάλυψη του κενού ,  για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του  Σχολείου. Και φυσικά οποιαδήποτε άλλη λύση, όπως συνένωση τμημάτων, εκ περιτροπής δάσκαλοι στην τάξη κτλ. τη θεωρούμε απαράδεκτη

Ορεστιάδα 15/1/2015