Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ανύπαρκτο το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ορεστιάδας

Δήμου Ορεστιάδας



Δελτίο Τύπου
Ο κατήφορος συνεχίζεται
Στην ουσία χωρίς τεχνικό πρόγραμμα ο Δήμος Ορεστιάδας για το 2017.
Στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (24-8-2016)    η παράταξη του κ. Μαυρίδη έφερε για συζήτηση και ψήφισε το νέο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου,   που θα ισχύσει για το 2017,  ύψους 566.820 ευρώ μειωμένο κατά 200.000 ευρώ   από το αντίστοιχο του 2016.
Το νέο ανύπαρκτο Τεχνικό πρόγραμμα συντάχθηκε μέσα στα  ασφυκτικά πλαίσια που καθόρισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι  ένα Τεχνικό πρόγραμμα  βαθύτατα αντιλαϊκό και σε καμιά περίπτωση δεν απαντά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας. Τα χρήματα αυτά ίσα – ίσα  αρκούν να μπαλώσουν  κάποιες  τρύπες και να «μαυρίσουν»  με άσφαλτο κάποια  ελάχιστα τμήματα  του πεπαλαιωμένου  επαρχιακού οδικού δικτύου. 
 Αυτό το Τεχνικό πρόγραμμα  βρίσκεται  πολύ μακριά από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων  της ακριτικής περιοχής μας.   Αρκεί να θυμηθούμε ότι το τελευταίο  τεχνικό πρόγραμμα του Καποδιστριακού !!!  Δήμου Ορεστιάδας   το 2010!!!   προϋπολόγισε έργα ύψους  2.500.000 ευρώ.
Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε τη σκυτάλη από τις κυβερνήσεις  Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο τον οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων. Η  πολιτική αυτή   βρίσκεται στα πλαίσια  της πολιτικής  της ΕΕ    περί οικονομικής αυτονομίας των Δήμων,  που στα απλά ελληνικά σημαίνει  « Ξεχάστε τις επιχορηγήσεις, όποιος  Δήμος θέλει έργα βάζει νέους φόρους και τα εκτελεί ».
Τεράστιες όμως είναι και οι ευθύνες των Δημοτικών αρχών που αδιαμαρτύρητα διαχειρίζονται αυτήν  την αντιλαϊκή πολιτική.
Ο εκπρόσωπος της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  καταψήφισε το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα ,  και κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν  τον αγώνα για την ανατροπή  αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής   και να διεκδικήσουν έργα που έχουν ανάγκη οι λαϊκές οικογένειες.  Σήμερα επιτακτικά απαιτούνται άμεσα μέτρα και παρεμβάσεις στην αντιπλημμυρική προστασία του νομού, στα αποστραγγιστικά – αποχετευτικά  δίκτυα, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην αντισεισμική προστασία, στο απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο, στη σχολική στέγη,  κλπ.

 Ορεστιάδα 25/8/2016