Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Για το δρόμο Βάλτος - Ταφικός Τύμβος Δοξιπάρας

        Δήμου Ορεστιάδας 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε απαράδεκτη κατάσταση -  άκρως επικίνδυνος
ο δρόμος  Βάλτου  -  Ταφικός τύμβος Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης

Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο ίδιο θέμα,  γιατί δυστυχώς   η κατάσταση του δρόμου Βάλτου προς τον Ταφικό Τύμβο Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης,   που καθημερινά χρησιμοποιούν  οι κάτοικοι  των χωριών Βάλτου ,  Χανδρά,  Μεγάλης Δοξιπάρας ,  Χιονάδων,  Μικρής Δοξιπάρας , Χελιδόνας και οι χιλιάδες επισκέπτες του Τύμβου,  βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση,  γεμάτος φονικές παγίδες,  άκρως επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς.

Είναι  βέβαια γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ είχαν κυριολεκτικά εγκαταλείψει στην τύχη του ένα «γερασμένο» επαρχιακό  οδικό δίκτυο, που καθημερινά ταλαιπωρεί και βάζει σε κίνδυνο τους κατοίκους της περιοχής μας.  Την ίδια πολιτική ακολουθεί και η σημερινή συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και με «μπαλώματα»  προσπαθούν να  κατευνάσουν  τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Μεγάλες  βέβαια είναι και οι ευθύνες  διαχρονικά των Δημοτικών αρχών  Ορεστιάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και της Περιφερειακής διοίκησης Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης  που αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα αυτές τις πολιτικές.
Η  ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου  Ορεστιάδας,   καλεί τους κατοίκους  των χωριών μας  να μην συμβιβαστούν μ’ αυτήν την πολιτική,  που  έχει καταδικάσει την περιοχή  μας στην απαξίωση και  το μαρασμό, η αγανάκτησή τους  να γίνει αγώνας και να διεκδικήσουν να δοθεί  άμεση προτεραιότητα στην κατασκευή  νέου δρόμου από το Βάλτο μέχρι  τον Ταφικό τύμβο  για την ασφαλή κυκλοφορία των κατοίκων,  αλλά και για  να διευκολυνθεί η επισκεψιμότητα και η ανάδειξη των σημαντικών ευρημάτων του ταφικού τύμβου Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης

    Ορεστιάδα 7/10/2016