Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Κέντρο Υγείας Δικαίων η υποβάθμιση συνεχίζεται




Χωρίς Παιδίατρο το Κέντρο Υγείας  Δικαίων. Η υποβάθμιση συνεχίζεται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των γονιών,  αλλά και όλων των κατοίκων του Τριγώνου,  καθώς βλέπουν  χρόνο με το χρόνο να υποβαθμίζονται   συνεχώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες από το Κέντρο Υγείας Δικαίων. Η αυτοθυσία και το φιλότιμο των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας  δεν μπορούν να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό , νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό.
Με την καινούργια χρονιά  έμεινε  κενή,   λόγω συνταξιοδότησης,  η θέση παιδιάτρου,  όπως εξακολουθούν να  παραμένουν κενές και οι θέσεις  οδοντιάτρου , μικροβιολόγου , ακτινολόγου και   παραμένει ακόμα ανεκπλήρωτο το αίτημα για τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ  στα Δίκαια για τις ανάγκες των κατοίκων του Τριγώνου. Δυστυχώς το ασθενοφόρο που παραχώρησε ο Δήμος  στο Κέντρο Υγείας , εξακολουθεί να  παραμένει ανενεργό λόγω έλλειψης οδηγού!!!
Μετά την συνταξιοδότηση της παιδιάτρου τα νέα ζευγάρια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια περιστατικά,    αναγκάζονται  να επισκεφτούν    το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου,   που βρίσκεται σε απόσταση περίπου  50 λεπτών.    Φυσικά  με το αζημίωτο υπάρχει και η λύση  του ιδιωτικού γιατρού.
Η σημερινή εικόνα εγκατάλειψης του Κέντρου Υγείας Δικαίων  δείχνει ολοκάθαρα  ότι και   η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια  αντιλαϊκή πολιτική με τις προηγούμενες. Με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση υποβαθμίζει συνεχώς το Δημόσιο σύστημα υγείας. Στο κάδρο των ευθυνών μπαίνουν και οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές που παρακολουθούν  σαν θεατές τη συνεχή υποβάθμιση των δομών υγείας στην περιοχή μας.
Η Λαϊκή  Συσπείρωση καλεί τους κατοίκους του Τριγώνου να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά  συμπεράσματα. Είναι επιτακτική η ανάγκη να συγκρουστούν  με τις  πολιτικές της ΕΕ και των αστικών κομμάτων,  που   υποβαθμίζουν  το δημόσιο σύστημα υγείας.  Να  ενισχύσουν παντού  σε Δήμους και την Περιφέρεια τα ψηφοδέλτια  της Λαϊκής Συσπείρωσης,  που δεσμεύονται να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας,  για  ένα Δημόσιο, σύγχρονο,    και δωρεάν  σύστημα  υγείας,   που θα καλύπτει   όλες τις  ανάγκες των  εργαζομένων της περιοχής μας.                                                    
7/2/2019