Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα προβλήματα της Ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου ΑλεξανδρούποληςΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Προβλήματα λειτουργίας στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Προβλήματα στη λειτουργία της αντιμετωπίζει η Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, από όλες τις κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις είτε ήταν του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικής που έχει οδηγήσει στη συρρίκνωση και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και γενικότερα των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, με θύματα τους ασθενείς, τις οικογένειες τους αλλά και τους εργαζόμενους στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.
Αναλυτικότερα η Ογκολογική Κλινική έχει 1 καθηγητή, 1 επίκουρο καθηγητή, 1 διευθυντή του ΕΣΥ και 1 επιμελητή ο οποίος βρίσκεται σε άδεια άνευ αποδοχών. Επιπλέον έχει 1 επιστημονικό συνεργάτη με ελαστική σχέση εργασίας και 1 ειδικευόμενο ο οποίος ολοκλήρωσε την ειδικότητα, ενώ δεν υπάρχει και κανένας στη λίστα αναμονής για ειδίκευση.
Να σημειωθεί ότι η Ογκολογική Κλινική αντιμετωπίζει χρόνια-βαριά περιστατικά και παρενέργειες χημειοθεραπειών.
Στις 50 χημειοθεραπείες, που πραγματοποιούνται καθημερινά με βραχεία νοσηλεία, απασχολούνται οι δύο γιατροί και ο ένας στα εξωτερικά ιατρεία. Το αποτέλεσμα είναι να μένει η κλινική κενή, να μην μπορεί να καλυφθεί σε 24ώρη βάση.
Η υποστελέχωση της κλινικής δε ξεκινά ούτε και τελειώνει με το πρόβλημα που περιγράφηκε παραπάνω. Οι ελλείψεις συνολικά της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου βρίσκουν την έκφραση τους και στην Ογκολογική κλινική.
Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση της Ογκολογικής Κλινικής, με την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών.
Οι βουλευτές
Γιάννης Δελής
Λεωνίδας Στολτίδης