Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την απεργία και δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα
17/12/09
Το ΚΚΕ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους τους εργαζόμενους που αψήφησαν την πολύμορφη τρομοκρατία κρατικών, κυβερνητικών, εργοδοτικών μηχανισμών, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του εργοδοτικού δικομματικού συνδικαλισμού και συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Η συμμετοχή στη σημερινή απεργία και στις εντυπωσιακά μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ αποδείχνει ότι το εργατικό ταξικό κίνημα έχει ισχυρή δυναμική και στέλνει μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δείχνει ότι η εργατική τάξη έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ορθώσει αποφασιστικά το ανάστημά της, να αποκρούσει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή θύελλα που συντονισμένα και συναινετικά εξαπολύουν η κυβέρνηση, οι μεγαλοκαπιταλιστές, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Δείχνει ότι οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τη συναίνεση και την υποταγή έχουν ισχυρό αντίπαλο που πατά όλο και πιο γερά στους εργασιακούς χώρους και στους κλάδους. Οι εργαζόμενοι όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται το πόσο επικίνδυνος για τα δικαιώματα και τους αγώνες τους είναι ο ρόλος του δικομματικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η μαζική ανυπακοή που επέδειξε μεγάλο τμήμα των εργαζομένων ανοίγει δρόμο για να ξετυλιχθεί πιο ισχυρή η εργατική ταξική και λαϊκή αντεπίθεση. Σ' αυτό το δρόμο το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους. Η επιτυχία της απεργίας έδειξε ότι μπορούμε. Εργατική λαϊκή συστράτευση για τα σύγχρονα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός, να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Μαζικός λαϊκός απεγκλωβισμός τώρα από την ιδεολογία και τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ