Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 18 ΑΓΡΟΤΕΣ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
«Η ΕΝΟΤΗΤΑ»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

16 Δεκέμβρη δικάζουν στην Ορεστιάδα 18 αγρότες

Η τρομοκρατία των αγροτοδικείων δεν θα περάσει

Συνάδελφοι αγρότες & κτηνοτρόφοι

Στις 16 Δεκέμβρη 2011 δικάζουν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γιάννη Μαργαριτίδη και 17 ακόμα συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετείχαν ενεργά στο Μπλόκο του Ορμενίου τον Γενάρη του 2010.

Με τα αγροτοδικεία και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή της Συγκυβέρνησης «ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ- ΛΑ.Ο.Σ» προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν για να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα, με σκυμμένο το κεφάλι την πολιτική της ΚΑΠ , να παραδοθούμε σε μια πολιτική που καθημερινά μας εξαθλιώνει και «κατάντησε» την χώρα μας να σπαταλά τεράστια ποσά για την αγορά αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Βγήκαμε στους δρόμους του αγώνα και θα ξαναβγούμε για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική που μας οδηγεί στην καταστροφή. Έχουμε και εμείς οι αγρότες την υποχρέωση να προστατέψουμε το μόχθο μας, τα χωράφια μας , τις οικογένειές μας, να υπερασπίσουμε το δικαίωμα να μείνουμε στα χωριά μας .

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι και προετοιμαζόμαστε για νέους αγώνες. Ιδιαίτερα σήμερα που η Συγκυβέρνηση, η ΕΕ , το ΔΝΤ δυναμώνουν τον πόλεμο εναντίων μας με μνημόνια, νέους φόρους , χαράτσια, αυξήσεις στα καύσιμα, στα λιπάσματα, στα μέσα και εφόδια που χρησιμοποιούμε. Σήμερα που οι περισσότεροι αγρότες ετοιμάζονται να κάνουν «μαύρα» Χριστούγεννα καθώς είναι ακόμα απλήρωτοι για τις σοδειές του 2011.


Συνεχίζουμε τους αγώνες και διεκδικούμε:
• Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς,
• Προστασία της ντόπιας παραγωγής.
• Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.
• Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής (λιπάσματα, σπόρια, καύσιμα κλπ)
• Να δοθούν άμεσα όλες οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ
• ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο με 100% κάλυψη των ζημιών.
• Αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στο 17%,

• ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 9.30΄
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ