Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία»
Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία
Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας στην ανακοίνωσή της για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου τονίζει:
«37 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου τα μηνύματα της ταξικής πάλης, της ρήξης, της σύγκρουσης, της ανυπακοής στα κελεύσματα της κοινωνικής συναίνεσης είναι ακόμα ζωντανά, επίκαιρα όσο ποτέ.
Μην δεχτείς να πληρώσεις εσύ την κρίση τους
Για την κρίση δεν ευθύνεται ο λαός. Η κρίση είναι των καπιταλιστών, αυτής της χούφτας από παράσιτα που ρουφάει το αίμα μας. Η βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ, της τρόικας, με το μνημόνιο διαρκείας που επιβάλλει στο λαό γεμίζει με χρυσάφι τα σεντούκια της πλουτοκρατίας και ρίχνει στη φτώχεια και στην ανέχεια το λαό και τη νεολαία.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πλουτοκρατία εκβιάζουν το λαό να δεχτεί το σφαγιασμό των δικαιωμάτων του με τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας. Στην πραγματικότητα ζητάνε από το λαό και τους νέους των λαϊκών οικογενειών να γίνουν συνένοχοι στην ολοκληρωτική χρεοκοπία των δικαιωμάτων και των αναγκών τους.
Το ΠΑΣΟΚ και η πλουτοκρατία μάς λένε ότι όποιος δε δέχεται να τον σφάξουν σαν πρόβατο για τα κέρδη μιας δράκας ληστών δεν είναι πατριώτης. Μιλάνε αυτοί που έχουν εκχωρήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που προετοιμάζουν τη συνδιαχείριση στο Αιγαίο, τη μετατροπή του σε ΝΑΤΟική λίμνη, μιλάνε αυτοί που συνδιαμορφώνουν τη "νέα στρατηγική αντίληψη" της λυκοσυμμαχίας που αναβαθμίζει το δολοφονικό ρόλο του ΝΑΤΟ κατά των λαών που αγωνίζονται, εδραιώνει το δικαίωμά του να τσακίζει τους λαούς, όπου αυτό επιθυμεί, παρεμβαίνοντας στα εσωτερικά ζητήματα κάθε χώρας. Πατριωτισμός δεν είναι ο λαός να δέχεται την κατακρεούργηση των αναγκών του. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού, η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.
Ο πρωθυπουργός της χώρας, με εκβιασμούς και απειλές, προσπαθεί να αποσπάσει την κοινωνική συναίνεση του λαού στα βάρβαρα μέτρα που παίρνει για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Οταν μιλάνε για σταθερότητα, εννοούν τη σταθερότητα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Εννοούν τη διαιώνιση της απομύζησης του μόχθου του λαού. Θέλουν ο λαός να συναινέσει στην πολιτική τους, που καταστρέφει τη λαϊκή οικογένεια.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτός του οργανωμένου και περιφρουρημένου αγώνα και της διεκδίκησης.



Φοβούνται το λαό, γι' αυτό κρατάνε στο συρτάρι τους διάφορα σενάρια περί ανασύνθεσης του πολιτικού συστήματος. Τα μαγειρέματα της πλουτοκρατίας έχουν στόχο να μακιγιάρουν το πολιτικό σύστημα προκειμένου ανανεωμένοι να τσακίσουν το λαό και να περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα.
Μην ξεγελιέσαι από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, είναι αφερέγγυος, τυχοδιώκτης, πρόθυμος να γίνει σωσίβιο διάσωσης για το σύστημα. Αποδείχτηκε πόσο κούφιο ήταν το ιδεολόγημα περί ενότητας της αριστεράς. Είναι χίλια κομμάτια, με χίλιες διαφορετικές θέσεις, που όλοι τους κλίνουν σε όλες τις πτώσεις τη λέξη «ενότητα». Μην ξεγελιέσαι από αυτούς που "δήθεν" κάνουν "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" στον καπιταλισμό, ενώ είναι μόνιμοι χειροκροτητές της πουλημένης ΓΣΣΕ.
Δεν είσαι μόνος σου, μπορείς να στηριχθείς στο ΚΚΕ
Στη σταθερότητα, στη συνέπειά του, στην πολύχρονη πείρα του. Διάλεξε το δρόμο της λαϊκής συμμαχίας για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Για μια άλλη προοπτική της χώρας. Χωρίς κηφήνες κεφαλαιοκράτες. Χωρίς αφεντικά που θα μας πίνουν το αίμα. Γιατί ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει εμπόδια, να αντισταθεί, να αντεπιτεθεί. Αλλά και να γίνει αφέντης στον τόπο του. Να διεκδικήσει τη δική του εξουσία, τη λαϊκή εξουσία. Γιατί σήμερα είναι επίκαιρο να γίνουν περιουσία του λαού τα εργοστάσια, οι επιχειρήσεις, τα λιμάνια, τα δάση. Γιατί η οικονομία μπορεί να λειτουργήσει με κεντρικό σχεδιασμό, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι με κριτήριο το κέρδος.
Μια τέτοια λαϊκή οικονομία και εξουσία μπορεί να εξασφαλίσει ανάπτυξη για το λαό! Χωρίς κρίσεις, ανεργία, φτώχεια και ανέχεια.
Ο Νοέμβρης του '73 διδάσκει ότι η ιστορία πάει μπροστά μόνο με την ταξική πάλη και όχι με τη συναίνεση και την υποταγή. Να είσαι σίγουρος ότι η ανάγκη και η οργή θα φέρουν νέους μεγάλους ξεσηκωμούς, νέες θύελλες. Το καπιταλιστικό σύστημα είναι σύστημα σάπιο μέχρι το μεδούλι. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει καμία στοιχειώδη ανθρώπινη ανάγκη.
Οριστική διέξοδος είναι μόνο η πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για το σοσιαλισμό, για ένα ανώτερο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα, στο οποίο μπορούν να βρουν την ικανοποίησή τους οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας».

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΟ ΗΡΩΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ