Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

OXI ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ

>>> TΟΠΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ Β. ΈΒΡΟΥ Π.Α.ΜΕ – Π.Α.ΣΥ – Μ.Α.Σ


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΡΙΤΗ 15/2/2011 ώρα 10.00΄
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας

Από τις αρχές του 2011 πληρώνουν οι εργαζόμενοι στα κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία εισιτήριο (χαράτσι) 5 ευρώ ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως ονομάζεται κατ’ ευφημισμό το συγκεκριμένο υπουργείο που χειρίζεται τις υποθέσεις υγείας. Άλλο ένα βήμα στην εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Υγείας πολιτική που στηρίζεται ακόμα από τη Ν.Δ το ΛΑΟΣ και τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΠΑΣΕΓΕΣ , αλλά και από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες στο χώρο της υγείας, που το ενδιαφέρον τους στρέφεται σε δευτερεύουσες πλευρές της πολιτικής που ακολουθείται, αλλά και στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την υγεία.
Το χαράτσι των 5 ευρώ είναι πραγματικά άλλο ένα τείχος που σηκώνει η κυβέρνηση στην πρόσβαση των εργαζομένων, των ανέργων και γενικά της λαϊκής οικογένειας στις όποιες υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας έχουν μείνει στην ύπαιθρο, αλλά και στα αστικά Κέντρα. Γνωρίζουμε καλά ότι οι όποιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας στην πραγματικότητα, σήμερα στηρίζονται στο ελάχιστο υγειονομικό προσωπικό, που με ζήλο πολλές φορές και χωρίς την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, προσφέρουν στους εναπομείναντες ανθρώπους της υπαίθρου, αλλά και των αστικών κέντρων.
Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι με όλα αυτά τα μέτρα που παίρνουν, με πρόσχημα την οικονομική κρίση, θέλουν ουσιαστικά να παραδώσουν πλήρως την Υγεία-Πρόνοια στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Ξέρουμε ακόμα ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. πολλά χρόνια πριν την κρίση είχαν πάρει και ετοιμάζονταν να πάρουν και αυτά τα μέτρα, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας- Πρόνοιας γιατί υπηρετούν τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Υπάρχει λύση που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες:
Διεκδικούμε: Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους και θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ καλούν όλους τους εργαζόμενους-νες, αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, μικρομεσαίους αγρότες, άνεργους, νέους και νέες, μαζί με τους υγειονομικούς υπαλλήλους, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, να αντιδράσουν, να συγκροτήσουν παντού επιτροπές, να εμποδίσουν την είσπραξη του χαρατσιού, ως πρώτη αντίδραση στα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε, παίρνει και ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ