Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ορεστιάδας για την παραχώρηση δωρεάν οικοπεδου στην Πυροσβεστική

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Ορεστιάδας
Αντίθετη στην παραχώρηση οικοπέδου που ήταν χαρακτηρισμένο για σχολική στέγη, στην Πυροσβεστική.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, η παράταξη της πλειοψηφίας, μαζί με την παράταξη της «Νέας Αρχής» ψήφισαν τη δωρεάν παραχώρηση στην Πυροσβεστική οικοπέδου που βρίσκεται στην Κλεσσώ. Το οικόπεδο αυτό ήταν χαρακτηρισμένο για Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ορεστιάδας καταψήφισε την πρόταση αυτή για τους παρακάτω λόγους
• Τα εναπομείναντα ελεύθερα οικόπεδα που βρίσκονται στη διάθεση του Δήμου είναι ελάχιστα και οφείλουμε όλοι μας να είμαστε πολύ – πολύ προσεκτικοί στη διαχείρισή τους, γιατί κανένας δεν γνωρίζει τι ανάγκες θα προκύψουν στο εγγύς ή απώτερο μέλλον.
• Το συγκεκριμένο οικόπεδο ήταν χαρακτηρισμένο για σχολείο και Νηπιαγωγείο και στην πόλη μας οι ανάγκες για σχολική στέγη είναι μεγάλες. Το ειδικό σχολείο , Παιδικοί Σταθμοί , Νηπιαγωγεία, στεγάζονται σήμερα σε ενοικιαζόμενα ακατάλληλα κτίρια .
• Ακόμα έχουμε μεγάλη έλλειψη από οργανωμένους χώρους πράσινου και άθλησης.
• Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Πυροσβεστική με ελάχιστα χρήματα θα μπορούσε να αγοράσει ένα αγρόκτημα «πέριξ» της Ορεστιάδας και να στεγάσει τις όποιες ανάγκες της .
• Τέλος οι κυβερνήσεις , τα διάφορα Υπουργεία οφείλουν κάπου - κάπου να βάζουν το χέρι στη τσέπη τους και να αγοράζουν οικόπεδα για να στεγάσουν τις υπηρεσίες τους . Οι δυνατότητες του Δήμου να «δωρίζει» οικόπεδα δεν είναι απεριόριστος.
Ορεστιάδα 15/4/2011