Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΚΚΕ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΒΡΟΥ "ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΚΕ"




Ενοχλεί και φοβίζει η φωνή του ΚΚΕ

To πόσο τους ενοχλεί και πόσο φοβούνται τη φωνή του ΚΚΕ τα αστικά μέσα ενημέρωσης (πανελλαδικά και τοπικά) που ανήκουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες ή ελέγχονται απ τη συγκυβέρνηση, εκφράζεται τόσο με την προκλητική αποσιώπηση των θέσεων και της δράσης του όσο και από τη διαστρέβλωση των θέσεών του, τον έντονο αντικομμουνισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τηλεοπτικός σταθμός του ΔΕΛΤΑ με πρωταγωνιστές τους δύο κύριους δημοσιογράφους που επιτίθενται συστηματικά στο ΚΚΕ, είτε με μία απαράδεκτη επιθετικότητα στους ελάχιστους εκπροσώπους του ΚΚΕ που καλούν, είτε με τη διαστρέβλωση των θέσεών του και πιο συγκεκριμένα από πλευράς του κ. Αποστολίδη για τη θέση του ΚΚΕ στη βουλή σε ότι αφορά την κρατική επιδότηση των κομμάτων.

Tο ΚΚΕ ψήφισε παρόν. Αυτή τη θέση ούτε λίγο ούτε πολύ την ταύτισε με την θέση των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Είναι το μεγαλύτερο ψέμα και σε απάντηση παραθέτουμε αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Σπύρου Χαλβατζή στη Βουλή: «….είναι αλήθεια ότι ο άκρατος λαϊκισμός προωθείται γοργά και περνάει σχετικά εύκολα σ΄αυτή την περίοδο που ζούμε. Όλοι αυτοί που ανέπτυξαν επιχειρηματολογία ενάντια στις εκλογικές δαπάνες και τη χρηματοδότηση των κομμάτων δεν λένε λέξη για τις παροχές όλων των κυβερνήσεων και της συγκυβέρνησης σήμερα απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο. Δεν λένε λέξη για τα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές που δίνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους….. Δε λένε τίποτα για τις Νατοϊκές δαπάνες που δεν εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας.» Και συνεχίζει: «ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν αφορά το ΚΚΕ το οποίο δεν έχει τέτοιες εκκρεμότητες.Οι δανειακές του ανάγκες έχουν ρυθμιστεί κανονικά, ακόμη και με παραχώρηση υποθήκης…. Το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί πολλές φορές μέσα στη βουλή για τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Δεν έχουμε αντίρρηση να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση….

Κύρια πηγή χρηματοδότησης για το ΚΚΕ είναι τα έσοδα από τα κουπόνια από τα μέλη τους φίλους, οπαδούς του κόμματος και τους εργαζόμενους γενικότερα. …. Είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε ζητήσει τη δραστική μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων και κάναμε πρόταση για την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και οι βουλευτές να παίρνουν σύνταξη μόνο απ το ταμείο στο οποίο ανήκαν όταν εργάζονταν. Την πρόταση αυτή απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα.»
Αυτά όλα σαν απάντηση για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Αλεξανδρούπολη 10.4.2012