Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Στο Σουφλί Σάββατο 28 Ιούνη - εκδήλωση τιμής και μνήμης



 
Στο Σουφλί 28 Ιούνη
Εκδήλωση τιμής και μνήμης  

Συμπληρώνονται φέτος 70 χρόνια από την αποφράδα εκείνη μέρα όπου οι Ναζί κατακτητές συνεχίζοντας τις θηριωδίες στην περιοχή του Έβρου  εκτέλεσαν σε κεντρικό σημείο του Σουφλίου  οκτώ (8) αγωνιστές πατριώτες.
Στη μνήμη τους οι Τομεακές Οργανώσεις  Έβρου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα παραρτήματα Εθνικής Αντίστασης Έβρου,  συνδιοργανώνουν στο Σουφλί και στο χώρο εκτέλεσης, εκδήλωση τιμής,
τo Σάββατο 28 Ιούνη  και ώρα 7.30 μμ,
που θα περιλαμβάνει προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφανιών και ομιλία – αφιέρωμα με θέμα η συμβολή των Εβριτών  στην αντιφασιστική νίκη των λαών. Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο όπου και θα θηροκοληθεί το ψήφισμα της συγκέντρωσης.
Εγκλήματα των Ναζί όπως αυτά στο Σουφλί  φέρνουν για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα   την αναγκαιότητα μαζί με την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων να δυναμώσει και ο αγώνας ενάντια στους σημερινούς νοσταλγούς των ναζί,  ενάντια στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
 Απομονώνουμε παντού τους πολιτικούς απογόνους των Ναζί
Καλούνται οι οικογένειες των νεκρών αγωνιστών, όλοι οι αγωνιστές και αγωνίστριες, φίλοι και φίλες της Εθνικής Αντίστασης  και, ιδιαίτερα, η νεολαία της περιοχής να συμμετέχουν στην εκδήλωση για την οφειλόμενη απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους αγωνιστές/αγωνίστριες.
  Διεκδικούμε να δοθούν οι πολεμικές αποζημιώσεις
Τσακίζουμε το Φασισμό και το σύστημα που τους γεννά
Ιούνιος  2014