Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι Δημοτικές αρχές αλλάζουν, μα η λιτότητα μένει


  
Δήμου Ορεστιάδας

 

ΣΧΟΛΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ


Ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου Ορεστιάδας για το 2015 που συντάχθηκε «καθ’ υπαγόρευση» του Παρατηρητηρίου  Οικονομικής Αυτοτέλειας  του Υπουργείου Εσωτερικών   είναι  σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   

Επί της ουσίας ο Δήμος Ορεστιάδας για το 2015  θα κινηθεί μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια ενός  αντιλαϊκού προϋπολογισμού,  που προετοίμασε η παράταξη του κ. Μουζά και υπέγραψε η παράταξη του κ. Μαυρίδη.

Ο προϋπολογισμός αυτός  που βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με αυτόν της προηγούμενης χρονιάς,   χαρακτηρίζεται από μειωμένη χρηματοδότηση  και προφανώς  βρίσκεται πολύ μακριά από    τις ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής μας.  

 Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ορθότητα της εκτίμησης  της "Λαϊκής Συσπείρωσης",  για τον "Καλλικράτη",  που αποδείχτηκε ότι είναι το  βασικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης  για να εφαρμοστεί η πολιτική της σκληρής λιτότητας και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης.

Ο εκπρόσωπος της  Λαϊκής Συσπείρωσης  στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας  καταψήφισε το νέο προϋπολογισμό  λιτότητας και  δήλωσε  ότι  είναι επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας, μαζί με τους εργαζόμενους,    για  την πλήρη και επαρκή  χρηματοδότηση   από τον κρατικό προϋπολογισμό  όλων των Δήμων,  έτσι που να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων  για υγεία , παιδεία , άθληση, πολιτισμό , προστασία του περιβάλλοντος  κλπ.  

 

Ορεστιάδα  5/11/2014