Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Προσλήψεις στους Δήμους - ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ


 
     Δήμου Ορεστιάδας 

 

 Σχόλιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δήμου Ορεστιάδας


Το μνημόνιο είναι εδώ !

Μπορεί οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ισχυρίζονται  «στη δια πασών»  ότι το μνημόνιο  μας τελείωσε,   όμως η πραγματικότητα τους διαψεύδει.  Πριν λίγες μέρες έφτασε   e-mail   στους Δήμους όλης της χώρας με αριθμό  πρωτ. 7075 25/2/2015  και χαρακτηρισμό  ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ   με το οποίο τους καλεί στο ζήτημα των προσλήψεων για το 2015 να εφαρμόσουν τους  μνημονιακούς νόμους  3833/2010 και 4093/2012.  

Με τους νόμους  αυτούς οι Δήμοι πρέπει να μειώνουν κάθε χρόνο κατά 10% τις προσλήψεις  προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου  και με σύμβαση έργου. Αντίθετα  από τους νόμους αυτούς εξαιρούνται οι προσλήψεις ανταποδοτικού χαρακτήρα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.   

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση μεγάλες είναι οι ευθύνες  της ΚΕΔΕ και πολλών Δημάρχων του «ευρωπαϊκού»  τόξου που καταπίνουν «αμάσητες» τις αντιλαϊκές μνημονιακές  πολιτικές,   την ώρα που οι υπηρεσίες των Δήμων έχουν κυριολεκτικά αποδεκατιστεί,  την ώρα που οι δείκτες ανεργίας των νέων χτυπάει κόκκινο. 

 Ορεστιάδα 10/3/2015