Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Προβλήματα στον Έβρο από χαλάζι και ανέμους


Δημοσίευση: Πέμ, 07/05/2015 - 21:55
 

          
Κατεστραμμένες καλλιέργειες, πλημμυρισμένα καταστήματα και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ήταν το αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων που σημειώθηκαν και έπληξαν περιοχές του νομού Έβρου, αργά το απόγευμα της Πέμπτη 8 Μάη. Ωστόσο αυτό που αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά είναι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης.
Η σφοδρή βροχόπτωση συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, έντασης, μέχρι και 10 Μποφόρ, ενώ κατά διαστήματα έπεφτε και χαλάζι.
Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στο Σουφλί, όπου από τα νερά της βροχής πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα, άνοιξαν δρόμοι, ενώ από την χαλαζόπτωση έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων. Παράλληλα και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ξηλώθηκαν τέντες και έσπασαν κλαδιά.
Στην περιοχή της Βύσσας και της Λυκόφης από τα σπασμένα κλαδιά δέντρων, που έπεσαν στο οδόστρωμα, σημειώθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, στον κάθετο οδικό άξονα Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου, ενώ διακοπές ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στη Βύσσα και στα Λαγυνά.