Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

" Νεκροθάφτης" της μικρομεσαίας αγροτιάς το νέο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ


Ομοσπονδία Αγροτικών  Συλλόγων Έβρου  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»


 


                                                           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Τα μέτρα του νέου μνημονίου Ε.Ε -ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα σημάνουν το τέλος της μικρομεσαίας αγροτιάς

Συνάδελφοι  αγρότες και κτηνοτρόφοι

Κανέναν αγρότη δεν πρέπει να ξεγελάσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ    σχετικά με την προσωρινή αναβολή ψήφισης των μέτρων του νέου μνημονίου που αφορούν  τους αγρότες. Είναι οι  γνωστές «μανούβρες» και τακτικισμοί  που έχουν σαν στόχο τον αποπροσανατολισμό των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. 

 Μπροστά στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους βρίσκεται το  3ο μνημόνιο  που ετοίμασαν τα επιτελεία της ΕΕ μαζί με την  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  και εμπεριέχει μέτρα κυριολεκτικά  μέτρα « φωτιά» για τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας  και που έρχονται να προστεθούν στα ήδη αβάσταχτα βάρη των προηγούμενων μνημονίων .   Η κυβέρνηση ουσιαστικά φορτώνει στο λαό ένα νέο δάνειο ύψους 86 δισ.  Ευρώ που το συνοδεύουν    μέτρα «καρμανιόλα»  σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.  

  Ιδιαίτερα για τους μικρομεσαίους αγρότες τα μέτρα είναι εξοντωτικά.    Και αν συνυπολογίσουμε  ότι    από φέτος βρίσκεται σε ισχύ η νέα ΚΑΠ,  η οποία σε συνδυασμό με τους όρους που περιέχονται στο τρίτο Μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,   ουσιαστικά απελευθερώνει τον ανταγωνισμό, επιταχύνει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων, οδηγώντας δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες εκτός παραγωγής, στο ξεκλήρισμα, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση προσθέτοντάς τους στη στρατιά των ήδη 1.500.000 ανέργων.

Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού μετέτρεψε το ΟΧΙ  του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ,  με τη συμφωνία όλων των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου,  με μία δέσμη μέτρων «φωτιά» καταστρέφει και βγάζει έξω από την παραγωγή  τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους χαρίζοντας το χρυσοφόρο κύκλωμα  του πρωτογενή τομέα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στη νέα συμφωνία – μνημόνιο προβλέπονται  μέτρα όπως:

Ø  Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26% από το πρώτο ευρώ.

Ø  Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%.

Ø  Κατάργηση της απαλλαγής από φόρο των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων για ποσό έως 12.000 €

Ø  Αύξηση ΦΠΑ στο 23% από 13% σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών που χρησιμοποιούν τα λαϊκά στρώματα.

Ø  Κατάργηση της επιστροφής  για τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες.

Ø  Μείωση στο μισό της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης για τον προϋπολογισμό του 2016.

Ø  Αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.

Ø  Σχεδιάζεται ο τριπλασιασμός εισφορών στον ΟΓΑ ενώ ήδη το 38% δεν έχει να πληρώσει τον ΟΓΑ.

Ø  Αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13% στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κτηνοτροφές κλπ) και υπηρεσίες στην αγροτική παραγωγή

Ø  Αύξηση των κρατήσεων στις αγροτικές συντάξεις για την υγεία

 

Λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ στο 30  Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

     Να διασφαλιστεί η συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών εξασφαλίζοντας πετρέλαιο, φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ρεύμα για τους αγρότες και ζωοτροφές για τους κτηνοτρόφους.

·         Να εξασφαλίσει η κυβέρνηση την πληρωμή των όλων προϊόντων από εμπόρους και βιομηχανίες και άμεσα των νωπών, σιτηρών, γάλα, κρέας.

·         Εξασφάλιση προστασίας από κατασχέσεις σε σπίτια και χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο".

·         Όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να έχουν απρόσκοπτη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα αν έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ ή όχι. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα.

·         Καμιά διακοπή ρεύματος, (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις αφού εξαιτίας των κλειστών τραπεζών δεν μπορούν να εξοφληθούν οι λογαριασμοί.

·          Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε διάφορες οφειλές προς δημόσιους φορείς. (ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ κλπ). Να "παγώσουν" τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι.

 

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση η οργάνωση και ο αγώνας είναι μονόδρομος. Μαζικά και μαχητικά από σήμερα οργανώνουμε την πάλη μας για να βάλουμε μπλόκο στο Μνημόνιο και τα μέτρα τους.

Καμιά απογοήτευση, κανένας φόβος και εφησυχασμός. Δίνουμε μάχη επιβίωσης σήμερα, ανοίγουμε τον δρόμο για ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας. Ανάπτυξη που θα αξιοποιεί τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, με κεντρικό σχεδιασμό σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού σε τρόφιμα και της χώρας σε πρώτες ύλες για την βιομηχανία, με τον Παραγωγικό Συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς που θα εξασφαλίζει φθηνά ποιοτικά προϊόντα και σίγουρο σταθερό εισόδημα για τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Σε ευθεία σύγκρουση με τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της ΕΕ και την ΚΑΠ που μας ξεκληρίζουν και τον λαό αφέντη του πλούτου που παράγει.

 

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΑΓΡΟΤΩΝ και ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΑΓΩΝΑΣ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ                                                 21/7/2015