Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Εξοντώνουν τους παράκτιους αλιείς


Δήμου Αλεξανδρούπολης

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ (11/11/16)

Τα χαράματα του προηγούμενου Σαββάτου (5/11/16) μετά από καταγγελία κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο στο λιμάνι στους παράκτιους αλιείς , στους οποίους καταλόγισε πρόστιμο για άσκηση υπαίθριου εμπορίου καθώς έχουν άδεια να πωλούν μέσα από τα καΐκια όχι όμως και πάνω στην προβλήτα. Ακολούθησε από το Λιμεναρχείο η σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία των ψαράδων με τις συζύγους τους και μια μεγάλη ταλαιπωρία κράτησης ως το μεσημέρι της Κυριακής που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.
Θεωρούμε απαράδεκτο στις συνθήκες της κρίσης που ζούμε το κράτος με τους μηχανισμούς του να εξαντλεί την αυστηρότητά του σε επαγγελματίες που δίνουν αγώνα για το καθημερινό μεροκάματο. Δεν φτάνει η βαριά φορολογία, η αύξηση των εισφορών των αλιέων στον ΟΓΑ, η πτώση του τζίρου γιατί η φτώχεια στερεί και το ελάχιστο φρέσκο ψάρι από τη λαϊκή οικογένεια ?
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στηρίζει τον αγώνα των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών και αγροτών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματιών και ζητά :
* Να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του ΔΣ την Παρασκευή 11/11/16 και
* Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί στους παράκτιους αλιείς άδεια υπαίθριου εμπορίου ώστε να συνεχίσουν να πουλούν τα ψάρια όπως έκαναν εδώ και χρόνια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 8/11/16