Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

23 Γενάρη τα μπλόκα της αγροτιάς


ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ

Ισχυρά αγροτικά μπλόκα θα στηθούν στις 23 Γενάρη 


Κλiμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων με στήσιμο ισχυρών μπλόκων σε κεντρικά σημεία της χώρας στις 23 Γενάρη 2017 αποφάσισε η πανελλαδική σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, σήμερα το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο Γεωπονίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Μία βδομάδα πριν στηθούν τα μπλόκα, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών, ζεσταίνοντας τις μηχανές για να κινηθούν με κατεύθυνση στους οδικούς κόμβους και τα άλλα καίρια σημεία που θα έχουν επιλεγεί.
Μέχρι τις 23 Γενάρη, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες, οι Επιτροπές Αγώνα και Μπλόκων θα πραγματοποιούν καθημερινές περιοδείες στα χωριά και στις πόλεις. Θα ενημερώνουν τους αγρότες και θα τους καλούν να πάρουν, μαζικά, μέρος στην κλιμάκωση της κινητοποίησης και θα ζητούν από τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να σταθούν συμπαραστάτες και συμμαχητές στο δίκαιο αγώνα τους.
Την εισήγηση στη σύσκεψη, που ήταν εξίσου μαζική με την προηγούμενη στις 30 Οκτώβρη, στη Νίκαια της Λάρισας, καθώς συμμετείχαν εκπρόσωποι από 11 Ομοσπονδίες και πάνω από 100 Αγροτικούς Συλλόγους, Επιτροπές Αγώνα και Μπλόκων, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, έκανε ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, ενώ το λόγο πήραν, μεταφέροντας πείρα και καταθέτοντας προτάσεις για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, δεκάδες εκπρόσωποι του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, από όλες, σχεδόν, τις περιοχές της χώρας.

Στη σύσκεψη χαιρέτισε ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Ερηγατικουύ Κέντρου Λάρισας και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ καλώντας σε κοινό αγώνα εργατών - αγροτών, αλλά και η Κατερίνα Πάσχου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ).