Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

SOS, Πάρτε μέτρα, προστατέψτε τους κτηνοτρόφους



Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Έκτακτο!!!
Πάρτε μέτρα,  προστατέψτε τους κτηνοτρόφους
SOS εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι του Έβρου που ξεχασμένοι από όλους προσπαθούν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα   από την  πρόσφατη κακοκαιρία.
Ο καθημερινός αγώνας πρόσβασης στις στάνες , οι συνέπειες από τις χαμηλές θερμοκρασίες,  ιδιαίτερα στα αιγοπρόβατα που βρίσκονται στην περίοδο γέννας,  η ακρίβεια και η έλλειψη ζωοτροφών, ο πολυήμερος αποκλεισμός των χωριών  από τα αστικά κέντρα, απειλούν για άλλη μια φορά με αφανισμό τους εναπομείναντες κτηνοτρόφους της περιοχής μας.
Τα φυσικά φαινόμενα που   έρχονται και θα επανέρχονται  με οποιαδήποτε ένταση, έδειξαν για άλλη μια φορά ότι η μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι,   που αντιμετώπισαν την κακοκαιρία με αποδεκατισμένες τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, δεν βρίσκονται στις πρώτες προτεραιότητες της τοπικής και κρατικής διοίκησης.
Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «η ΕΝΟΤΗΤΑ »
ü καλεί την κυβέρνηση, τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης,  την Περιφέρεια  τους Δήμους  να πάρουν  άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για τα διευκολύνουν τους κτηνοτρόφους  του Έβρου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την πρόσφατη κακοκαιρία.
ü Ν' αποζημιωθούν 100% αγρότες και κτηνοτρόφοι για τις μεγάλες ζημιές από τον χιονιά και τον παγετό
ü Καλεί  ακόμα τους κτηνοτρόφους του νομού μας να δώσουν τη δική τους δυναμική απάντηση  στην πολιτική που τους οδηγεί στον αφανισμό συμμετέχοντας  στις 23 Γενάρη   στα μπλόκα της αγροτιάς.
12/1/2017
 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Μαργαριτίδης Γιάννης