Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

2017 - Τα τρακτέρ αποχωρούν... ο αγώνας συνεχίζεται.
Δελτίο   τύπου

Τα τρακτέρ αποχωρούν από το μπλόκο του Θουρίου.  Ο αγώνας συνεχίζεται.
Ύστερα από 15 μέρες παραμονής  στο μπλόκο του Θουρίου  η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε να αποχωρήσουν τα τρακτέρ από το μπλόκο την Τετάρτη  15 Φλεβάρη 2017 και  ώρα 11 το πρωί.

Με τον αγώνα μας,  που έγινε κάτω από δύσκολες  καιρικές συνθήκες,   παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αναδείξουμε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει  η μικρομεσαία αγροτιά από την αντιαγροτική πολιτική της νέας ΚΑΠ και τα μέτρα των τριών μνημονίων. Διεκδικήσαμε αιτήματα  για την επιβίωσή μας ,  για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παραμένουμε στα χωριά μας , να καλλιεργούμε τα χωράφια μας και να μην στριμωχτούμε και εμείς στις ουρές των ανέργων.

Δυστυχώς η κυβέρνηση  πειθαρχώντας στις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ και  το  ΔΝΤ  δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματά μας. Υλοποιεί την ίδια πολιτική  με τις κυβερνήσεις, πολιτική που θέλει οι μικρομεσαίοι αγρότες να φύγουμε από την παραγωγή και να παραδώσουμε τα χωράφια μας στους επιχειρηματικούς ομίλους και λίγους νεοτσιφλικάδες.
Η συμπαράσταση που εκφράστηκε από τ’ άλλα λαϊκά στρώματα είναι για μας σημαντική παρακαταθήκη . 

Η αδιαλλαξία της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μας τρομάζει.  Σύντομα θα μας ξαναβρεί μπροστά της ,  γιατί είμαστε  αποφασισμένοι  να συνεχίσουμε τον αγώνα, δεν έχουμε άλλη επιλογή.
 Ο αγώνας    είναι για την επιβίωσή μας.
Μπλόκο Θουρίου

15/2/2017