Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Υποβαθμίζονται συνεχώς οι δημόσιες δομές υγείας στον Έβρο


Ανακοίνωση 
με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ  θεωρεί  απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων του νομού μας από τη Σαμοθράκη μέχρι το Τρίγωνο καθώς βλέπουν να υποβαθμίζονται συνεχώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τις δημόσιες δομές υγείας.

Χρόνια τώρα  υλοποιείται,  από όλες τις κυβερνήσεις και την σημερινή,  η ίδια πολιτική,  αυτή  της ΕΕ και των αστικών κομμάτων ,  που με την υποχρηματοδότηση και τον ασφυκτικό περιορισμό των προσλήψεων,  συνεχώς απαξιώνουν τις δημόσιες δομές υγείας,  παραδίνοντας και τον ευαίσθητο αυτό τομέα  στους νόμους της αγοράς και στα σαγόνια των επιχειρηματικών ομίλων.
Την ίδια στιγμή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) δεν αναπτύσσεται προς όφελος του λαού. Οι όποιες ρυθμίσεις είναι ανεπαρκείς και επιβαρύνουν έμμεσα και άμεσα την Τοπική Διοίκηση. Οι προθέσεις της κυβέρνησης με την πρότασή της για τη «ρύθμιση του χρόνου εργασίας» προσφέρει φθηνό εργατικό δυναμικό στους «καλοθελητές» επενδυτές της Υγείας και ανοίγει το δρόμο οι ρυθμίσεις αυτές να εφαρμοστούν και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Με τις προτάσεις της βάζει περαιτέρω ταξικούς φραγμούς στην Ιατρική Εκπαίδευση και σε συνδυασμό με τα νομοθετήματα της (ΠΦΥ) έχει στόχο την δραματική μείωση ειδικών και ειδικευμένων γιατρών.
 Η πολιτική αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα  στα δυο συγχωνευμένα νοσοκομεία του νομού μας ,  ( Αλεξανδρούπολης και  Διδυμοτείχου) , στα 4 κέντρα υγείας ( Σαμοθράκης, Σουφλίου,  Ορεστιάδας,  Δικαίων) στα αγροτικά ιατρεία  και στην κρίσιμη υπηρεσία του ΕΚΑΒ.

Αυτήν την πολιτική, που έχει σαν στόχο την εμπορευματοποίηση της υγείας και την προσφορά νέων πεδίων κερδοφορίας στο κεφάλαιο, πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο των αγώνων τους οι εργαζόμενοι της περιοχή μας,  γιατί αυτή είναι η μήτρα που γεννά και οξύνει  τα προβλήματα.  Όσοι περιορίζουν τους αγώνες τους στο αίτημα της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας  του νοσοκομείου Διδυμοτείχου,  θελημένα ή άθελα αθωώνουν  την πολιτική υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, απαξίωσης , αθωώνουν και εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια    στηρίζουν  αυτήν την πολιτική  

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση,  η τομεακή Επιτροπή  Έβρου του ΚΚΕ,  καλεί τους εργαζόμενους του νομού μας  με αποφασιστικότητα να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις  τους. Να συμπορευτούν  τώρα με το ΚΚΕ στον αγώνα για  αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους , να αποδυναμώσουν εδώ και τώρα  τα στηρίγματα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης,   που είναι σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ   αλλά και  τ’  άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου  Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ  κλπ   

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ