Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Τ. Ε  Έβρου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καταδικάζει και τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού μας μέσω των γνωστών  αγροτοδικείων. Στις 24 Νοέμβρη στην Ορεστιάδα δικάζονται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και ένα μέλος της επιτροπής του μπλόκου στον Κόμβο του Θουρίου  και   στο νότιο Έβρο 210 αγρότες έλαβαν την «κλήση»  τους για να περάσουν τη  διαδικασία της προανάκρισης .
Δεν μας ξαφνιάζει το γεγονός και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπιση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ίδια αντιαγροτική πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις εφαρμόζει, τα ίδια αυταρχικά μέτρα θα χρησιμοποιήσει. Ο στόχος προφανής ,  παρά τις αντίθετες προεκλογικές της διακηρύξεις ,    προσπαθεί με νέες δικαστικές διώξεις  να τρομοκρατήσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού μας.    
Το «έγκλημα» των αγροτών και κτηνοτρόφων είναι η αντίστασή τους στην  πολιτική της ΕΕ και των  ελληνικών κυβερνήσεων,   μια πολιτική που δραματικά μειώνει το εισόδημά τους  με τη φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, τα διάφορα χαράτσια, τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους, το αυξημένο κόστος παραγωγής,  το αίσχος των ανοιχτών και χαμηλών τιμών στα προϊόντα, στο όνομα της «ελεύθερης» οικονομίας της αγοράς , που είναι η ελευθερία μιας χούφτας μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων να αρπάζουν κοψοχρονιά τη σοδειά και να διοχετεύουν στην λαϊκή κατανάλωση πανάκριβα τα προϊόντα, 5 & 10 φορές πάνω από την τιμή παραγωγού, κερδοσκοπώντας σε  βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων και του λαού.
Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ  καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους  του νομού μας  να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Με τους αγώνες τους πολλές φορές κατάφεραν να καθυστερήσουν ή και να ματαιώσουν αντιλαϊκά μέτρα. Τώρα μαζικά να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους  που δικάζονται και με νέους αγώνες να απαντήσουν στην τρομοκρατία των αγροτοδικείων  και στην ποινικοποίηση των αγώνων τους.
19/11/2017