Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Πενιχρά τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης



Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με άδειο το καλάθι επέστρεψε η πολυμελής  αντιπροσωπεία,   που αποτελούμενη από βουλευτές και αυτοδιοικητικούς παράγοντες ,  συνάντησε  τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,   για να  βρουν λύσεις στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν  τη δύσκολη φετινή χρονιά  οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας.
Στο κύριο όμως αίτημα ,  που είναι  η αναπλήρωση του χαμένου  εισοδήματος από την ανομβρία, το πράσινο σκουλήκι και άλλες ασθένειες ,   η επιτροπή εισέπραξε την  αοριστολογία «  η κυβέρνηση  αναζητά  χρηματοδοτικά  εργαλεία κτλ, κτλ »
Επίσης  «τσάι και συμπάθεια» εισέπραξε η επιτροπή και  στ’ άλλα μεγάλα προβλήματα  που καίνε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους,    όπως  το κόστος παραγωγής, τα φοροχαράτσια , το ύψος του αφορολόγητου, τον αντιαγροτικό κανονισμό του  ΕΛΓΑ  κ.α .    Το μόνο που υποσχέθηκε η κυβέρνηση είναι ότι θα υπάρχει μείωση στο πλαφόν για το βαμβάκι,  ανάλογα με τις ζημιές,  για να μην χαθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση .
Η σύσκεψη αυτή, που προετοίμασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,   είχε σαν στόχο να καλλιεργήσει στους αγρότες ένα κλίμα αναμονής, να  κατευνάσει την αγανάκτησή τους και να περάσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση εργάζεται  για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων  τους   και φυσικά  όλο αυτό να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά.
Η πραγματικότητα όμως είναι μία και δεν κρύβεται.  Κανέναν αγρότη και κανέναν κτηνοτρόφο της περιοχής μας δεν ικανοποίησαν τα αποτελέσματα αυτής της σύσκεψης.    
 Τα διοικητικό Συμβούλιο της  ΟΑΣΕ καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να βγάλουν τα δικά τους  πολιτικά συμπεράσματα.  Και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τη σημερινή τίποτα δεν άλλαξε,  εφαρμόζεται κατά γράμμα  η  Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).  Αυτή όμως η πολιτική  έχει στοχοποιήσει  τους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους,  τους θεωρεί ως «παθογένεια»  της οικονομίας  και έχει σαν στόχο να τους πετάξει έξω από το χωράφι,  για να μονοπωλήσουν  το χρυσοφόρο κύκλωμα της αγροτικής και κτηνοτροφικής  παραγωγής λίγοι επιχειρηματικοί όμιλοι και νεοτσιφλικάδες.
Μπροστά σ’ αυτή τη  δύσκολη κατάσταση που μας  έχουν  φέρει οι αντιαγροτικές πολιτικές  τους,   δεν μπορούμε να παραμένουμε με τα χέρια σταυρωμένα.  Είμαστε χιλιάδες , έχουμε το δίκιο, έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους .  
Σήμερα μπροστά στους νέους αγώνες που έρχονται,  είναι επιτακτική η ανάγκη να ζωντανέψουν   παντού οι Αγροτικοί Σύλλογοι και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το επόμενο διάστημα  το Διοικητικό  Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.  Με καλύτερη οργάνωση και αγώνα  μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Υ.Γ  Και σ’ αυτούς  που δεν έκρυψαν τη χαρά τους  για τη μικρή συμμετοχή των αγροτών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  έχουμε να πούμε ότι: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ  ΧΑΜΕΝΟΣ – ΧΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
Με περισσότερο πείσμα θα δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση  των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς.    
15/10/2018