Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Με αφορμή τις εκπομπές «Ordo ab chao» του Δ. Δούκα και θέμα «Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα και τον Έβρο »



Τ.Ε ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με αφορμή τις εκπομπές «Ordo ab chao» του Δ. Δούκα και θέμα «Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα και τον Έβρο», σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ αναφέρει:
«Από το Νοέμβρη του 2018, στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, κυκλοφόρησε το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, για την περίοδο 1918-1949. Αποτέλεσμα συλλογικής μελέτης και συζήτησης σε όλο το Κόμμα. Η πλατιά κυκλοφορία του νέου Δοκιμίου, όπως και του παλαιότερου, δεν αφήνει αδιάφορους τα επιτελεία της αστικής τάξης, κομματικά, επιστημονικά, δημοσιογραφικά. Οργανώνεται πολύμορφη αντικομμουνιστική αντεπίθεση ή αντιΚΚΕ πολεμική, με εκδόσεις, ημερίδες, σειρές τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών. Ανθίζουν όλα τα λουλούδια του αντικομμουνισμού.
Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι ο αντικομμουνισμός, χυδαίος ή πιο "εκλεπτυσμένος" ανθούσε πάντα στην Ελλάδα και όχι μόνο. Βέβαια πέρασε σε νέα φάση με τη νίκη της αντεπανάστασης και τη στρατηγική επιλογή της ΕΕ να κηρύξει την "αναθεώρηση και αναδιατύπωση της ιστορίας", Το ξαναγράψιμο της ιστορίας συνδέθηκε από την πρώτη στιγμή με την εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού ως επίσημης κρατικής ιδεολογίας της ΕΕ.
Δε μπορούσε να μείνει πίσω από αυτή τη γραμμή φυσικά ο κ. Δ. Δούκας με το συνομιλητή του κ. Β. Ναζλή (υποστράτηγο ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας). Έτσι μας αφιέρωσαν τις θλιβερές εκπομπές τους, μάλιστα και σε επανάληψη, μη μας ξεφύγει ο αντικομμουνισμός, οι ανιστόρητες και αυθαίρετες εκτιμήσεις, οι ανακρίβειες και το μένος τους απέναντι στις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του ελληνικού λαού, όπως ήταν η Αντίσταση του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών, Ιταλών και Βούλγαρων κατακτητών (1940-1944) και η τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (1946-1949). Έπαιξαν άριστα το ένα - δύο του αντικομμουνισμού, χωρίς βέβαια να τολμήσουν να έχουν και την άποψη του ΚΚΕ. Άφησαν έκπληκτους και οργισμένους τηλεθεατές κομμουνιστές και όχι μόνο, που αν μη τι άλλο σέβονται τους χιλιάδες Εβρίτες και Εβρίτισσες που έδωσαν τη ζωή τους σε έναν άνισο αγώνα για τη λευτεριά και την προκοπή αυτού του τόπου.
Ξέχασαν βέβαια να μας πουν ότι το 1941 και ενώ ξεκινούσε η παράδοση ελληνικών εδαφών στο γερμανικό και ιταλικό στρατό, άρχισαν να φεύγουν από την Ελλάδα ο βασιλιάς Γεώργιος, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, η κυβέρνηση Τσουδερού, ενώ στην πορεία τους ακολούθησαν και άλλοι αστοί πολιτικοί, όπως ο Π. Κανελλόπουλος και ο Γ. Παπανδρέου, πλήρως αποσπασμένοι όλοι αυτοί από το λαό, τα ολοκαυτώματα και τις εκτελέσεις, την πείνα και τα βασανιστήρια. Ενώ και ένα μέρος των αστών πολιτικών συνεργάστηκε με τους κατακτητές.
Παρέλειψαν να μας πουν ότι το ΚΚΕ, από την πρώτη μέρα της κήρυξης του πολέμου κάλεσε το λαό σε αντίσταση, ότι ήταν ο εμπνευστής, ο οργανωτής του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, ότι συστρατεύτηκαν μαζί του εκατοντάδες χιλιάδες λαού, εργάτες, αγρότες, γυναίκες, νεολαίοι από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Παρέλειψαν να μας πουν ότι μετά την απελευθέρωση και τη συμφωνία της Βάρκιζας, οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης βρέθηκαν σε ένα ανελέητο πογκρόμ δολοφονιών, βασανισμών, βιασμών και ανελέητων διώξεων, στο δίλημμα να διαλέξουν "τις αλυσίδες ή τα όπλα". Μας είπαν όμως ότι ο Τσαούς Αντών και η συμμορία του ήταν αντιστασιακοί!!!
Η αστική τάξη και το κράτος της αναγνωρίζουν τη βία ως δικό της μονοπωλιακό δικαίωμα, ενώ η εργατική τάξη, το λαϊκό, το επαναστατικό κίνημα δεν έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του με όλα τα μέσα που διαθέτει και επιλέγει. Αυτή την προπαγάνδα διακινούν κατά κόρον τόσο οι χρυσαυγίτικες ναζιστικές χυδαιότητες και μια σειρά εφημερίδες με τις κίτρινες σελίδες, που προβάλλουν τα δήθεν εγκλήματα των κομμουνιστών όσο και αστοί ιστοριογράφοι, οι επονομαζόμενοι "αναθεωρητές" της ιστορίας. Όλοι μαζί έχουν ένα στόχο: Το τσάκισμα της ταξικής πάλης σήμερα. Γι' αυτόν το σκοπό δε διστάζουν να αναμασούν τα πιο βρώμικα επιχειρήματα, να διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα και να κάνουν το μαύρο - άσπρο, στοχεύοντας ιδιαίτερα στη νέα γενιά που δεν έχει αποκτήσει ακόμα την πείρα της ταξικής πάλης. Γιατί η ταξική πάλη, ανεξάρτητα με ποιες μορφές ή ένταση εκφράζεται, δεν καταργείται ποτέ, είτε σε περίοδο πολέμου είτε μη πολέμου.
Βέβαια ο καθένας κρίνεται σήμερα και από τη θέση που παίρνει απέναντι στη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟική βάση, στα πήγαινε-έλα του Αμερικανού πρέσβη στην πόλη μας, απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο και την περιοχή μας, απέναντι στη σύγχρονη βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης.
Το ΚΚΕ εξετάσεις νομιμοφροσύνης στην αστική τάξη και δήλωση μετανοίας δεν υπέγραψε ποτέ. Πολύ περισσότερο δε θα απολογηθεί στους σύγχρονους υμνητές των ταγματασφαλιτών, που το παίζουν ιστορικοί και στους χρόνια τώρα γνωστούς κολαούζους του αστικού συστήματος, που κρατούν ένα μικρόφωνο και νομίζουν ότι μπορούν να ανατρέψουν τις νομοτέλειες της ιστορικής και κοινωνικής πορείας.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ασχολείται εντατικά με τη μελέτη και τη συγγραφή της Ιστορίας του, την μελετά κριτικά, είναι αυστηρό με τα λάθη του, με στόχο η ιστορική πείρα μιας μεγάλης και ηρωικής πορείας να οδηγήσει σε συμπεράσματα που το εξοπλίζουν στην πάλη του για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, σε συμπεράσματα που δυναμώνουν ιδεολογικά και πολιτικά την πάλη του για το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό. Είναι περήφανο και τιμά αυτή την Ιστορία, γιατί γράφτηκε με το αίμα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στη χώρα μας».