Τρίτη 2 Απριλίου 2019

O Φατίχ - Μεχμέτ Ματσόγλου Δήμαρχος στο μητροπολιτικό Δήμο της Ντερσίμ







Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας (TKP) Φατίχ Μέχμετ Ματσόγλου κέρδισε την πρωτιά στις εκλογές στο μητροπολιτικό δήμο Ντερσίμ της επαρχίας Τουντσελί.
Η πόλη Ντερσίμ θα γίνει η πρώτη πόλη που κυβερνάται από κομμουνιστές στην ιστορία της Τουρκίας.
Επί 56.943 εκλογέων, σε συνολικό πληθυσμό άνω των 86.000, ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας κερδίζει, σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία, 32,41%, ενώ το κουρδικό HDP, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP) και το κόμμα του Ερντογάν AKP, έχουν λάβει 27,97%, 20,95% και 14,76%, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία, η πόλη Ντέρσιμ ήταν η κορυφαία πόλη στην Τουρκία στον δείκτη Ποιότητας Ζωής το 2016, αλλά και μεταξύ των πόλεων με τον πιο μορφωμένο / εγγράμματο πληθυσμό.
Μιλώντας στο «soL», μετά την εκλογική νίκη του, ο Ματσόγλου σημείωσε ότι «οι πόρτες του δήμου θα είναι ανοικτές για το λαό» και πρόσθεσε πως θα συγκαλέσει μια δημόσια συνάντηση για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος για τη συλλογική διαχείριση των κοινών του δήμου.
Ο Ματσόγλου ήταν προηγουμένως ο δήμαρχος του Οβατσίκ, που περιλαμβάνεται στο μητροπολιτικό δήμο Ντερσίμ και κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν ήδη γνωστός ως ο «κομμουνιστής δήμαρχος».