Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στο Δημοτικό Σχολείο Δικαίων




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κτιριακά προβλήματα στο σχολείο των Δικαίων
Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν  στην στέγη του Σχολείου των Δικαίων,    εξ’ αιτίας της φθοράς του κεντρικού δοκαριού που στηρίζει τη στέγη. Από την Παρασκευή  1η Νοέμβρη εκπαιδευτικοί και μαθητές  εγκατέλειψαν το κτίριο  και αναζητούν  αίθουσες για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους. Ο κίνδυνος για τη ζωή τους  ήταν τεράστιος. Η ανάγκη άμεσης παρέμβασης  και  αποκατάστασης  των όποιων φθορών  είναι επιτακτική.
Η πολιτικές της υποχρηματοδότησης  των σχολικών μονάδων,  της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και των Δήμων,   από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ,  έχουν  ως αποτέλεσμα  ο έλεγχος των σχολικών  κτιρίων να είναι  ελλιπής και οι κίνδυνοι  να «κρέμονται » κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια μαθητών και εκπαιδευτικών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση  του  Δήμου Ορεστιάδας   καλεί  τη Δημοτική αρχή άμεσα να παρέμβει  και να πάρει όλα τα μέτρα για να αποκατασταθούν τα όποια προβλήματα  και να επιστρέψουν οι μαθητές  κανονικά στα μαθήματά τους και σε ένα ασφαλές κτίριο.
Παίρνοντας δε υπ’ όψη ότι η χώρα μας είναι  μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές  της Ευρώπης  και ως εκ τούτου οι κίνδυνοι  είναι αυξημένοι ,  καλούμε   τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει  στον άμεσο έλεγχο  της στατικής επάρκειας,   της αντισεισμικής και αντικεραυνικής θωράκισης όλων των σχολικών κτιρίων, ιδιαίτερα των παλιών,   για να εργάζονται μαθητές και εκπαιδευτικοί σ’  ένα ασφαλές περιβάλλον.
6/11/2019