Τρίτη 14 Απριλίου 2020

15 Απρίλη ημέρα δράσης για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
14/4/2020
Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ να κάνουν δική τους υπόθεση την αυριανή μέρα δράσης
Το Αγωνιστικό Μέτωπο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας στηρίζει την κοινή απόφαση δεκάδων σωματείων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων να πραγματοποιήσουν σε όλη τη χώρα την Τετάρτη 15 Απρίλη παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ με σύνθημα «Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι. Διεκδικούμε άμεσα μέτρα προστασίας και υγείας».
 Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Οι εργαζόμενοι των Σούπερ Μάρκετ, όπως συμβαίνει βέβαια και σε άλλους κλάδους (πχ εργαζόμενοι στις ταχυμεταφορές), δεν βρίσκονται μονάχα στην πρώτη γραμμή εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, για να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές και να μην λείψει τίποτα από κανένα λαϊκό σπίτι, αλλά είναι άμεσα εκτεθειμένοι σε κινδύνους αφού εργάζονται χωρίς μέτρα προστασίας, με εξαντλητικά ωράρια, με εντατικοποίηση της εργασίας. Συνεχίζουν να αμείβονται με τους ίδιους χαμηλούς μισθούς, με συμβάσεις εργασίας που αφήνουν ελεύθερα τα χέρια της εργοδοσίας να κάνει ό,τι θέλει καταπατώντας και χτυπώντας τα εργασιακά δικαιώματα.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται όλοι εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε καλά ότι όπλο μας είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και συμφέροντα, που μέσα στα πλαίσια αυτού του συστήματος συνθλίβονται.
Καλούμε τους συναδέλφους μας στα Σούπερ Μάρκετ να έρθουν σε επαφή με το Αγωνιστικό Μέτωπο και το ΠΑΜΕ. Να συμβάλουν στην αντίσταση, στη διεκδίκηση. Να υψώσουν ανάστημα και γροθιά για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, τη ζωή των οικογενειών τους. Να βάλουν μπροστά τα ζητήματα προστασίας, της υγείας τους, των δικαιωμάτων τους. Τους καλούμε να κάνουν και δική τους υπόθεση την πανελλαδική μέρα δράσης στις 15 Απρίλη.
Απευθύνουμε κάλεσμα και σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργαζόμενο να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ για να μην αφήσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρόνια τώρα, στρώνει το χαλί στους βιομήχανους με ένα και μοναδικό σκοπό, το επιχειρηματικό κέρδος το οποίο βγαίνει από τον ιδρώτα μας».