Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Το ΚΚΕ στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς

KKE Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το ΚΚΕ στο πλευρό της αγωνιζόμενης αγροτιάς

Αγρότες – κτηνοτρόφοι
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται τις τελευταίες δεκαετίες αντιμέτωποι με την Κοινή Αγροτική Πολιτική , μια πολιτική που χρόνο με το χρόνο τους οδηγεί στη χρεοκοπία και το ξεκλήρισμα. Για τις τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής μεγάλες είναι και οι ευθύνες των κομμάτων της Ν.Δ , του ΠΑΣΟΚ , του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ που την συνυπέγραψαν και τη στηρίζουν . Το σημερινό ενδιαφέρον τους για τα χάλια της αγροτιάς είναι καθαρή υποκρισία.

Σήμερα οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σαν βασικό στόχο να τους διώξει από το χωράφι και να παραδώσει τη γη , την παραγωγή, τη μεταποίηση, την εμπορία των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, ολόκληρο το χρυσοφόρο διατροφικό κύκλωμα σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους. Σωτηρία λοιπόν για τους αγρότες στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δε υπάρχει. Η ελπίδα βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών γιατί θεωρεί πέρα για πέρα δίκαια τα αιτήματα τους για:
ü Αναπλήρωση των απωλειών του αγροτικού εισοδήματος.
ü Καθιέρωση εγγυημένων τιμών για όλα τα προϊόντα
ü Μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής.
ü Μέτρα για την προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις
αθρόες εισαγωγές.
ü Άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων.

Αγρότες - κτηνοτρόφοι -
υπάρχει και άλλος δρόμος

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης, από τον οποίο κερδισμένοι θα είναι οι παραγωγοί αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, τα λαϊκά στρώματα και η χώρα μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης του ΚΚΕ είναι:





Ø Η ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας μας, χωρίς περιορισμούς. Ανάπτυξη που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού μας και θα σέβεται το περιβάλλον.
Ø Η ολόπλευρη στήριξη της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας από το κράτος, με την εκτέλεση βασικών έργων υποδομής και τη δημιουργία κρατικών βιομηχανιών μεταποίησης και παραγωγής αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων.
Ø Η ανάδειξη των παραγωγικών συνεταιρισμών των μικρομεσαίων αγροτών σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης.
Ø Η πλήρη ασφάλιση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής από αποκλειστικά δημόσιο φορέα και αντιμετώπιση των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων της υπαίθρου.

Αγρότες – κτηνοτρόφοι
Οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς για να είναι αποτελεσματικοί χρειάζεται να δυναμώσουν και να συντονιστούν με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας μεγάλης ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, που θα αγωνίζεται για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών σε βάρος των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και υπέρ του ΚΚΕ . Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, που θα προωθήσει την ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας σε όφελος των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και του ελληνικού λαού.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ:

§ ΚΑΛΕΙ όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νομού μας, να δώσουν δυναμικά το παρόν στις κινητοποιήσεις, που οργανώνουν η ΠΑΣΥ , η ΟΑΣΕ , μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους, για την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων των αγροτών αλλά και για την ανατροπή της ΚΑΠ , που είναι η κύρια αιτία των προβλημάτων.

§ ΚΑΛΕΙ ακόμα όλους τους εργαζόμενους, να βρεθούν στα ΜΠΛΟΚΑ , στο πλευρό της μικρομεσαίας αγροτιάς, γιατί η σωτηρία της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας μας αφορά όλους.

Γενάρης 2009