Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Αγρότες - κτηνοτρόφοι >>> Ο αγώνας συνεχίζεται

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων
Ν. Έβρου « Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Τα τρακτέρ αποχώρησαν από τα μπλόκα
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αγρότες – κτηνοτρόφοι, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «η ΕΝΟΤΗΤΑ» χαιρετίζει την πολυήμερη σκληρή μάχη που έδωσε η μικρομεσαία αγροτιά και στο νομό μας . Η μάχη αυτή πρόσθεσε πολύτιμη εμπειρία, που είναι πολύ χρήσιμη, όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για τους αγώνες που έρχονται, για την ίδια την επιβίωσή μας. Η μαζικότητα των μπλόκων ιδίως αυτών του Ορμενίου, της Κορνοφωλιάς, αλλά και του Πυθίου, η κινητοποίηση των χωριών , η συμμετοχή των νέων αγροτών , η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από το εργατικό και λαϊκό κίνημα, είναι παρακαταθήκη για τη συνέχιση του αγώνα.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες αντιμετώπισαν με επιτυχία την υπονομευτική στάση της κυβέρνησης , των μηχανισμών της και την στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟ, που από την αρχή αντιτάχθηκε στα μπλόκα.

Η μη ικανοποίηση των αιτημάτων μας για:
· Πραγματική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος,
· κατώτερες εγγυημένες τιμές ,
· μείωση του κόστους παραγωγής,
· κατάργηση του ΦΠΑ ,
· την ουσιαστική ρύθμιση των χρεών ,
· την προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές,
· έργα υποδομής κλπ.
οφείλεται στην άρνηση της κυβέρνησης, που επικαλέστηκε τις δεσμεύσεις και απαγορεύσεις της ΚΑΠ και του ΠΟΕ. Πράγμα που αποκαλύπτει την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που στις Βρυξέλλες συναποφασίζουν και υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις είτε της Ν.Δ είτε του ΠΑΣΟΚ και που στόχο έχει την ενίσχυση της κερδοφορίας των εμποροβιομηχάνων.
Στα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες μεγάλη είναι και η ευθύνη των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου ( ΣΥΝ /Σύριζα και ΛΑΟΣ). Η κριτική που ασκούν προς την κυβέρνηση είναι κριτική διαχείρισης και όχι επί της ουσίας της αντιαγροτικής πολιτικής. Τα περί έλλειψης της «εθνικής στρατηγικής» είναι απάτη, αφού όλα αυτά τα χρόνια εφαρμόζουν αγροτική πολιτική σε επίπεδο εθνικό αλλά με ταξικό προσανατολισμό όπως ορίζει η ΕΕ και η ΚΑΠ υπέρ των πλουσίων αγροτών και των μονοπωλίων.




Το ίδιο υπεύθυνες είναι και η ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ, που χρόνια τώρα, έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εκτόνωσης και υποταγής των μικρομεσαίων αγροτών στην αντιαγροτική πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Στις κινητοποιήσεις αυτές για άλλη μια φορά συγκρούσθηκαν οι δυο γραμμές.
Ø Η πρώτη που ακολουθούν τα αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και που εκφράζει τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, που ελπίζουν ότι θα επωφεληθούν από το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς. Από ’δω πηγάζει και η θέση τους για το «Μητρώο των αγροτών» και οι ενισχύσεις να δίνονται στους «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες»
Ø Η δεύτερη για την οποία αγωνίζονται οι Αγροτικοί Σύλλογοι, η Ομοσπονδία , η ΠΑΣΥ και συγκρούεται με την πρώτη σε όφελος της μικρομεσαίας αγροτιάς . Γραμμή που πρέπει να ενισχυθεί σε βάρος του συνδικαλισμού της υποταγής και που δίνει ώθηση στην οργάνωση της αγροτιάς σε Αγροτικούς Συλλόγους και Επιτροπές Αγώνα.

Η πείρα από αυτούς τους αγώνες δείχνει ότι όσο μαζικοί και αν είναι δεν φτάνουν να ανατρέψουν το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Χρειάζεται να βγουν πολιτικά συμπεράσματα, να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους να αλλάξουν οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί συσχετισμοί υπέρ των δυνάμεων που παλεύουν σταθερά και αταλάντευτα ενάντια στις αιτίες των προβλημάτων και που θέτουν στην ημερήσια διάταξη αιτήματα και στόχους για το σήμερα, αλλά και για την υλοποίηση μιας άλλης φιλολαϊκής αγροτικής πολιτικής κόντρα στα μονοπώλια και την ΕΕ

Αγρότες - κτηνοτρόφοι , συνεχίζουμε τον αγώνα.
Πρώτος Σταθμός οι εκδηλώσεις για το Κιλελέρ.


Ιανουάριος 2009