Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

ΚΚΕ: Κίνδυνος να σαπίσουν τα προϊόντα στη Βύσσα

Στη Βουλή από το ΚΚΕ το πρόβλημα
για τις αδιάθετες ποσότητες αγροτικών προϊόντων στη Βύσσα

Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί δικαιολογημένη την ανησυχία των αγροτών της Βύσσας, που βλέπουν να παραμένουν στις αποθήκες απούλητες ποσότητες σκόρδων , κρεμμυδιών και πατάτας με ορατό πια τον κίνδυνο να καταστραφούν.

Η πολιτική της ΚΑΠ και του ΠΟΕ, που απελευθέρωσαν τις εισαγωγές, είναι η κύρια αιτία που οι αγρότες της Βύσσας όπως και όλης της χώρας δυσκολεύονται να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Σήμερα αρκετούς μήνες μετά την συγκομιδή παραμένουν στην περιοχή μας απούλητοι χιλιάδες τόνοι σιτηρών και καλαμποκιού.
Μεγάλες όμως είναι και οι ευθύνες των αγροτοσυνδικαλιστών του ευρωμονόδρομου, που στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις φρόντισαν να περιορίσουν το διεκδικητικό πλαίσιο, σε κάποιες πενιχρές αποζημιώσεις για το σήμερα, αφήνοντας στο απυρόβλητο την Κοινή Αγροτική Πολιτική και αρνούμενοι πεισματικά να υιοθετήσουν αιτήματα όπως οι κατώτερες εγγυημένες τιμές, όπως η προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις αθρόες και ανεξέλεγκτες εισαγωγές, όπως ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους.

Η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες της Βύσσας δυναμικά να απαιτήσουν μαζί με την αποζημίωση των ποσοτήτων σκόρδων , κρεμμυδιών και πατάτας που θα μείνουν αδιάθετες, να υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα και την προστασία τους από τις αθρόες εισαγωγές.
Το ΚΚΕ με ΑΝΑΦΟΡΑ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, των Βουλευτών του Ζιώγα και Καλαντίδου , έφερε το πρόβλημα στη Βουλή και θα ασκήσει κάθε πίεση για τη λύση του.
ΚΚΕ
8/2/2009